Bca Dosya uzantılarını açma ?

Başlatan amd-x, 28 Aralık 2010 - 16:25:30

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

amd-x

Merhaba.

Windows'ta Basit muhasebeyle exelde yazdığımız veriyi bcarchive şifreleme progrmıyla şifreledik.Sistem çökmesi üzerine format attık. Windowsta Recovery My files ile dosyayı bulduk ama dosya açılmıyor hata veriyor.
linux'ta veriyi nasıl kurtarabileceğimiz hakkında bilgisi olan varsa yardım ederse çok makbule geçer.
Teşekkürler.

sema

Ne hatası verdiğini görseydik daha sağlıklı bir şeyler söyleyebilirdik. Ayrıca şunu sorayım. Konunun öncesinde Ubuntu ile bir ilgisi var mı yoksa Win'de açılmadı ve siz de şansınızı Ubuntu tarafında mı denemek istiyorsunuz? Bir de .bca dosya uzantılarını Win tarafında hangi programla açıyordunuz ve o şu an o tarafta yüklü mü?

Linux'ta veriyi TestDisk ile kurtarıyoruz ama sorun bu olmasa gerek. Kurtarılan ama açılamayan bir veri var şu an elimizde?
susema

mcan

Kurtardığınız dosya tam olarak eski haliyle kurtarılmış olmayabilir. Bu yüzden dosyayı açarken hata veriyor olabilir.

Kolay gelsin.
aquila non captat muscas!

amd-x

Alıntı yapılan: sema - 28 Aralık 2010 - 16:36:52
Ne hatası verdiğini görseydik daha sağlıklı bir şeyler söyleyebilirdik. Ayrıca şunu sorayım. Konunun öncesinde Ubuntu ile bir ilgisi var mı yoksa Win'de açılmadı ve siz de şansınızı Ubuntu tarafında mı denemek istiyorsunuz? Bir de .bca dosya uzantılarını Win tarafında hangi programla açıyordunuz ve o şu an o tarafta yüklü mü?

Linux'ta veriyi TestDisk ile kurtarıyoruz ama sorun bu olmasa gerek. Kurtarılan ama açılamayan bir veri var şu an elimizde?

evet hocam var dosya mevcut .. Dediğiniz gibi şansımı bide linux'ta deniyeyim dedim.

sema

Anladım. Yalnız konunun bu tarafta hallolacağını zannetmiyorum çünkü ihtiyacımız olan şey .bca uzantılarını açan bir program ve gördüğüm kadarıyla bu .bca'ların tamamı şifreli daha doğrusu  şifreli olunca uzantı, .bca oluyormuş. Şuna bakın, biri soru sormuş ve cevabı görmek için üye olmak gerekiyor, üye olup bakabilirsiniz;

http://www.yeniforumuz.biz/showthread.php?1434619-Soru

Onun dışında şu şekilde de baktım ama;

.bca uzantılı dosyalar

Yalnız şunu deneyebilirsin, .bca'ların uzantısını değiştirip bakmanı tavsiye ederim. Örneğin programı .zip'ken mi şifrelemiştiniz? Başka uygulamayla açmaya çalışın, dediğim gibi .zip'se, Winrar ile açın.
susema