[Çözüldü] Kurulum Sonrası Hata

Başlatan zgunduz, 28 Aralık 2010 - 03:06:10

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

zgunduz

Arkadaşlar kurdum ubuntuyu tekrar 18 gb ve 1.7 gb takas alanı oluşturdum,

Kurulum sonunda yeniden başlat dedi tamm dedim, siyah ekranda bisürü error yazısı yazdı sıralı şekilde entere bastım will now restart dedi kapandı açıldı, sorun yok gibi ama bide size soriyim dedim nedir bu ?

sema

Alıntı yapılan: zgunduz - 28 Aralık 2010 - 03:06:10
Kurulum sonunda yeniden başlat dedi tamm dedim, siyah ekranda bisürü error yazısı yazdı sıralı şekilde entere bastım will now restart dedi kapandı açıldı, sorun yok gibi ama bide size soriyim dedim nedir bu ?

Sonraki açılışta hiçbir sorun olmadan açılmışsa muhtemelen kurulum bittikten sonra yeniden başlattığında CD'yi çıkarmaya, yani CD'nin verdiği komutla bilgisayarı yeniden başlatmaya çalıştığı ama CD de olmadığı için hata vermiş-tir diye düşünüyorum.

Tamam, anlatamadım biliyorum. Kısaca sorun bir daha belirmemişse sorun yoktur ama soralım, şimdi hata alıyor musun ve alıyorsan onlar neler?
susema

zgunduz

Alıntı yapılan: sema - 28 Aralık 2010 - 03:12:45
Alıntı yapılan: zgunduz - 28 Aralık 2010 - 03:06:10

Sonraki açılışta hiçbir sorun olmadan açılmışsa muhtemelen kurulum bittikten sonra yeniden başlattığında CD'yi çıkarmaya, yani CD'nin verdiği komutla bilgisayarı yeniden başlatmaya çalıştığı ama CD de olmadığı için hata vermiş-tir diye düşünüyorum.

Tamam, anlatamadım biliyorum. Kısaca sorun bir daha belirmemişse sorun yoktur ama soralım, şimdi hata alıyor musun ve alıyorsan onlar neler?

Anladım yok ondan sonra öyle bi sorun olmadı, bundan önce bi kere daha kurmuşdum bugün swapı fazla ayırdım die baştan kurdum, 3.5 gb idi swap, 1.5 gb yaptım, herneyse önceden kurdumda bittikten sonra ubuntu logolu ekranda tek satır bişey yazıodu sonra yeniden başlıodu bu sefer öyle olmadı cd yi çıkardı siyah ekranda bi sürü yazı geçti hepsi aynı uzunlukta sonra entere bastım will now restart yazdı sorunsuz devam edio şimdi kafama takıldı sorim dedim belki bi bilginiz vardır,

sema

Yok onda bir sorun yok o hâlde. Cd'nin çıkmasıyla ilgili bir şey. Konuyu [Çözüldü] olarak etiketleyebilirsin, için rahat ettiyse. Rahat olsun :)
susema

zgunduz

Alıntı yapılan: sema - 28 Aralık 2010 - 03:25:23
Yok onda bir sorun yok o hâlde. Cd'nin çıkmasıyla ilgili bir şey. Konuyu [Çözüldü] olarak etiketleyebilirsin, için rahat ettiyse. Rahat olsun :)
Tamam içim rahat etti teşekkür ederim :) Peki sizi yakalamışken bişey daha soriyim, ben tr olarak işaretledim kurulumda daha sonra ingilizce yaparsam tüm dosya isimleri herşey tam anlamıyla en başta ingilizce kurulmuş gibi olurmu, ve son bişey daha 1.7 gb takas alanı iyimidir 3 gb ram var ddr2.

sema

Beni yakalamışken :) Pek öyle bir bilgim yok, gerçekten.

Evet İngilizce'ye çevirir ve varsa eksik güncellemeleri yaparsınız, sonra da sistem geneline uygularsınız. Yeni açılışta size başlangıç dizininizdeki dosyaların da isminin değiştirilip değiştirilmemesini sorarsa, değiştirsin dersiniz. Ola ki demediniz, Ubuntu-tweak kurun ve dosya isimlerinin varsayılana döndürmesini isteyin.

Takas alanı için çok bile. O kadar kasacağını düşünmüyorum. Bir dahakine 1GB kurabilirsiniz.
susema

zgunduz

Alıntı yapılan: sema - 28 Aralık 2010 - 03:33:44
Beni yakalamışken :) Pek öyle bir bilgim yok, gerçekten.

Evet İngilizce'ye çevirir ve varsa eksik güncellemeleri yaparsınız, sonra da sistem geneline uygularsınız. Yeni açılışta size başlangıç dizininizdeki dosyaların da isminin değiştirilip değiştirilmemesini sorarsa, değiştirsin dersiniz. Ola ki demediniz, Ubuntu-tweak kurun ve dosya isimlerinin varsayılana döndürmesini isteyin.

Takas alanı için çok bile. O kadar kasacağını düşünmüyorum. Bir dahakine 1GB kurabilirsiniz.
Tamam çok teşekkür ederim :)