nvidia gt 330 ubuntu 10.10 64 bit için

Başlatan gokhansea, 27 Aralık 2010 - 22:29:14

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

gokhansea

Merhaba arkadaşlar.
Yeni bir linux kullanıcısıyım.2 gündür ekran kartımı kurmaya çalışıyorum.Nvidia sitesinden sürücüyü indirdim kurdum yeniden başlattığımda siyah ekran geliyor.recovery mode ile ancak yeniden açabiliyorum.Anladığım kadarıyla recovery mode ile xorg.config.failsafe aktif oluyor ve böylece açılıyor.
tüm sürücüleri kaldırarak defalarca kurmama rağmen sorun düzelmedi.Forumda biraz araştırdım manuel olarak kurulumu denedim sonuç değişmedi; siyah ekran.
xorg.conf oluşturup düzenleyerek denedim sonuç aynı.envyng kurmaya çalıştım fakat onuda kuramadım.

envyng-core depends on nvidia-common; bununla beraber:
            nvidia-common paketi yüklenmedi.
            dpkg: envyng-core (--install) işleminde hata:
            bağımlılık sorunları - yapılandırılmadan bırakılıyor

Yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.
Teşekürrler..

sema

Şimdi ne yapmaya çalışacağız :) Kaldırmaya mı kurmaya mı? Tamamen kaldırmak için şunu bir deneyelim;

sudo apt-get --purge remove nvidia*

Kurmak için de şunu sorayım. Nereden kurdun ve bilgisayarına uygun versiyonu mu kurmuştun?

Bir de şunun çıktısına bakalım;

sudo apt-get install -f

Ek: Başlıkta sorduğum bazı soruların cevabı varmış. Çıktıya bakalım da..
susema

eribol

http://ubuntuforums.org/showthread.php?t=1561436

GT330 sürücüleri EDID dosyasının yolunu bulamıyor.

http://forums.nvidia.com/index.php?showtopic=158042 Burada da  henüz 64bit için desteğin olmadığı söylenmiş(ama çalıştıran var)

http://code.google.com/p/vaio-f11-linux/wiki/NVIDIASetup Burada da Sony Vaio F serisi GT330 kullanıcıları için bir kaç ipucu var. Burada da EDID dosyasının xorg.conf dosyasına nasıl işleneceği söylenmiş. Denemekte fayda var.

gokhansea

Söyledikleriniz ancak akşam deneyebileceğim.İş yerindeyim ve windows kullanıyoruz mecbur.

Bu arada bir kaç şeyi merak ettim.xorg.conf dosyası linux ün ekran kartını tanıma için kullandığı bir dosya mıdır?Yani bir nvidia sürücüsü kurduğum zaman sadece xorg.conf dosyasımı düzenlenmekte?
Kısaca bütün iş xorg.conf da mı?Biraz bilgi verirseniz bende araştırmayı daha derinleştirebilirim.
Bu arada nvidia gt330 için 64 bit için driver desteği veriyor.Hata vermeden kurulumda gerçekleşiyor.Fakat ekran gelmiyor.Acaba sorun onların driver ın da mı yoksa ubuntu 10.10 versiyonunda mı?

eribol

Linux'ta .conf uzantılı dosyalar yapılandırma dosyalarıdır. Görsel arayüz için kullanılacak yapılandırma bu dosyadadır. Ubuntu'da bu dosyayı siler veya adını değiştirirseniz sistem, varsayılan ayarları kullanacaktır.

Sürücü ile ilgisi yok kısacası. Ama grafik ekran için hangi sürücülerin kullanılacağı buradan ayarlanabilir.

sema

64 bitten bahsediyorduk değil mi? Şurada mükemmel bir yoldan bahsedildiği söyleniyor, faydası olur;

Şu sayfanın;

http://www.uluga.ubuntuforums.org/showthread.php?t=1470822&page=5

Şu mesajı ve devamındaki yorumlar;

http://www.uluga.ubuntuforums.org/showpost.php?p=9996039&postcount=47
susema

gokhansea

ewt bunuda denemiştim:) benimde dikkatimi çekmişti(Wow! worderful)
ama malesef sonuç değişmedi.

sema

Mesajın devamında bir de .deb paketi var 64 bit için. İkincisi de aldığınız hata çıktılarını aktarırsanız...
susema

gokhansea

şimdi birieyi farkettim bunu atlamışım sanırım.
"If you wanna use the nVidia proprietary driver with 10.10 x64, you should use version 256.53"
sanırım bu versiyonu kullanmam gerekiyordu.

sema

susema

gokhansea

ekran kartını kurdum bu sefer açıldı .xorg.conf dosyası oluşmuş fakat içi boş.Ayrıca nvidia x-server settings e girmeye çalıştığımda ;You do not appear to be using the NVIDIA X driver.  Please edit your X configuration file (just run `nvidia-xconfig` as root), and restart the X server. diye bir mesaj veriyor.
Yine düzgün kurulmadı galiba dimi?

gokhan@gokhan-EasyNote-NM98:~$ sudo apt-get install -f
[sudo] password for gokhan:
Paket listeleri okunuyor... Bitti
Bağımlılık ağacı inşa ediliyor.       
Durum bilgisi okunuyor... Bitti       
Yükseltilen: 0, Yeni Kurulan: 0, Kaldırılacak: 0 ve Yükseltilmeyecek: 6.
N: Ignoring file 'google-chrome.list.save' in directory '/etc/apt/sources.list.d/' as it has an invalid filename extension
N: Ignoring file 'ubuntu-wine-ppa-maverick.list.save' in directory '/etc/apt/sources.list.d/' as it has an invalid filename extension
N: Ignoring file 'ubuntu-x-swat-x-update-maverick.list.save' in directory '/etc/apt/sources.list.d/' as it has an invalid filename extension

sema

Aldığın hataların çözümü forumda var. Aldığın hatalardan sonra bir de GPG hatası alırsın ki onun da cevabı var :) Yok yok.
susema

heartsmagic

Nvidia'nın devreye girmemesi ilginç olmuş. Önce:

sudo apt-get install mesa-utils
glxinfo | grep render

çıktısını bir görebilir miyiz? Çıktıyı aldıktan sonra bir de:

sudo nvidia-xconfig yürütüp, sistemi tekrar başlatmayı dene. Eğer X yine çalışmazsa Ctrl+Alt+F1 ile uçbirime düşer, giriş yapar ardından:
sudo rm -f /etc/X11/xorg.conf ile ilgili dosyayı siler sistemi yeniden başlatırsın.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

gokhansea

sudo apt-get install mesa-utils

mesa-utils zaten en yeni sürümde.
Yükseltilen: 0, Yeni Kurulan: 0, Kaldırılacak: 0 ve Yükseltilmeyecek: 6.

glxinfo | grep render

Xlib:  extension "GLX" missing on display ":0.0".
Error: couldn't find RGB GLX visual or fbconfig

sudo nvidia-xconfig

Using X configuration file: "/etc/X11/xorg.conf".

VALIDATION ERROR: Data incomplete in file /etc/X11/xorg.conf.
                  At least one Device section is required.

Backed up file '/etc/X11/xorg.conf' as '/etc/X11/xorg.conf.backup'
New X configuration file written to '/etc/X11/xorg.conf'

Yeniden başlattım fakat açılmadı.Hatta ctrl-alt-f1 ile de konsola girmiyor sanırım kitliyor pc yi.recovery mod da açtım xorg.conf u sildim acıldı.

heartsmagic

Sağlıklı bir sonuç dönmemiş. Benzer bir sorunla daha boğuşuyorduk geçenlerde. Şu aşamada @eribol'un önerisi ne yazık ki ön plana çıkıyor gibi.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.