Ubuntu Sorunlarım

Başlatan boyoz, 27 Aralık 2010 - 21:32:13

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 3 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

boyoz

Son iki gündür inanılmaz yavaşladı bilgisayarım.

firefoxda internet bir ölüm. (chrom'u da denedim işe yaramıyor.) 3 tane sekme açtığım anda kasım kasım kasılıyor bilgisayar - arada bir kitleniyor.

sağ üstteki ses denetimi logosu yok oldu anlamsız yere.

güncelleştirme olmadığı halde bilgisayarı güncelleştir logosu çıkıp duruyor.

daha önceden de bahsettiğim ama çözüme kavuşmamış bir bluetooth sorunum var.

ubuntuyu kaybetmek istemiyorum, o yüzden ne olur yardım.

dozi

İki gün içinde bilgisayarınızda yaptığınız herhangi bir değişiklik var mıydı?
Bilgisayarınız kasılmaya başladığında
komutu ile sistemi yoran uygulamayı gözlemleyebilirsiniz. Böylece bir fikir edinmiş oluruz.

Ses denetim logosunu panele sağ tıklayıp panele ekle dedikten sonra gösterge uygulamacığını seçip eklemeyi dener misiniz? Eğer olmazsa yanlış hatırlamıyorsan oradaki ses uygulamacığının adı indicator-sound idi. Depoda bir ararsınız.

Güncelleştirme için:
sudo apt-get update
ardından,
sudo apt-get upgrade
komutlarını terminalden işletin bakalım.

sema

Durduk yere mi oldu bunlar? Bluetooth sorununu ilgili başlık altında sorarsan daha iyi olur. Çıktılarını alabilir miyiz;

sudo apt-get update ; sudo apt-get upgrade ; sudo apt-get dist-upgrade

Not: Cevap gelmiş.
susema

mehmetux

İnternet tarayıcıları için flash block eklentisi kullanabilirsin(İnternet sayfalarındaki flash banner, reklam vs.. senin isteğin dışında çalışmaz ), google chrome işlemciyi daha az yoruyor bildiğim kadarıyla firefox yerine deneyebilirsin, cevap vereceklerin işini kolaylaştırmak için bilgisayarının özelliklerini(ram, işlemci vs...)kullandığın ubuntu sürümünü yazmanda fayda var..
Soru sormadam önce empati kurmak lazım.

bytan

@boyoz,

Sistem mi yavaş yoksa internet ve/veya internet uygulamaları mı yavaş? Verilen komutlarla sistemini güncellediğinde ne oluyor? Grub ekranında kaç tane çekirdek var ve tüm çekirdeklerle aynı sorunu yaşıyor musun? Açtığın 3 sekmelik internet sayfalarının içerikleri nasıl?
Umut en büyük kötülüktür; işkenceyi uzatır. - F.N.

Bir şey ne ise odur, bu kadar. Öyleyse, iki şey arasında bağdaşıklık varsa, bu aralarında iletişim kuruyorlar demek değildir.
"... kavrayışını bilgi ile derinleştir ..."
PF @ ST