[Çözüldü]Elegant-gnome sorunu

Başlatan ibrahimhalil, 27 Aralık 2010 - 02:12:04

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

ibrahimhalil

S.a arkadaşlar.Ubuntu 10.10 kurdum.çok güzel giden yolculukta bir de tema yükleyeyim dedim.elegant gnome.yüklemez olaydım.pencere üstleri gitti iki programdan fazla bir pencere açılmıyor.tema değiş diyorum değişmiyor.elegant gnome kaldırıyorum bu sefer yine tema değişmiyor bakın aşağıya resmini ekliyorum.lütfen bu temadan kurtulmam için yardım edin çıldıracam :)

Sherlock Holmes

Uçbirime ulaşabiliyorsanız, (ctrl+alt+t)
sudo apt-get reconfigure metacity
metacity &
olarak deneyiniz.
Sorun devam ediyor ise,
sudo apt-get install fusion-icon
fusion-icon
Bildirim alanına yerleşen simgeyi sağ tıklayıp Window-decorator olarak değişiklik yaparak denemeler yapınız.
Sorun halen devam ediyor ise;
fusion-icon -v
çıktısını buraya aktarınız, lütfen.

ibrahimhalil

kodları denedim eski haline dönüyor fakat uçbirimi kapattığım anda elegant gnome bozuk şekline dönüyor.
fusion-icon -v çıktısını istiyorum istediğim anda tema düzeliyor uçbirimi kapattığım anda ise gidiyor hiçbir mudahale edemiyorum bu şekilde de;

ibrahimhalil@HaLiLo:~$ fusion-icon -v
* Detected Session: gnome
* Searching for installed applications...
-- /usr/bin/compiz
-- /usr/bin/metacity
-- /usr/bin/kde4-window-decorator
* Opening CompizConfig context
libccs: dlopen: /usr/lib/compizconfig/backends/libgconf.so: cannot open shared object file: No such file or directory
* NVIDIA on Xorg detected, exporting: __GL_YIELD=NOTHING
* Using the GTK Interface
`menu_proxy_module_load': /usr/bin/python: undefined symbol: menu_proxy_module_load
/usr/lib/python2.6/dist-packages/FusionIcon/interface_gtk/main.py:33: GtkWarning: Failed to load type module: (null)

gtk.Menu.__init__(self)
`menu_proxy_module_load': /usr/bin/python: undefined symbol: menu_proxy_module_load
/usr/lib/python2.6/dist-packages/FusionIcon/interface_gtk/main.py:136: GtkWarning: Failed to load type module: (null)

gtk.Menu.__init__(self)
/usr/lib/python2.6/dist-packages/FusionIcon/interface_gtk/main.py:167: GtkWarning: Failed to load type module: (null)

gtk.Menu.__init__(self)
/usr/lib/python2.6/dist-packages/FusionIcon/interface_gtk/main.py:194: GtkWarning: Failed to load type module: (null)

gtk.Menu.__init__(self)
* Starting Metacity

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 27 Aralık 2010 - 15:35:33

alt panel kullanılmıyor bir pencere açınca altta göstermiyor.masaustu 4 tane var ama hiçbirine geçiş yapamıyorum.pencere üstlerindeki panel yok (kapatma,büyütme,küçültme,menü çubuğu)...ya ne temaymış bu temayı depğişiyorum da değişmiyor özel olarak kalıyor gene.

sema

Alıntı yapılan: ibrahimhalil - 27 Aralık 2010 - 15:17:33
kodları denedim eski haline dönüyor fakat uçbirimi kapattığım anda elegant gnome bozuk şekline dönüyor.
fusion-icon -v çıktısını istiyorum istediğim anda tema düzeliyor uçbirimi kapattığım anda ise gidiyor hiçbir mudahale edemiyorum bu şekilde de.

Uçbirimden verdiğinde düzelmesi, kapatınca eski hâline gelmesi doğal. Alt + F2 ile gelen pencereye yazdığında ne oluyor sonuç, işe yaramazsa panelleri sıfırlatabiliriz;

fusion-icon -v

Bu arada resmi yeni gördüm;

Elegant-GTK-Squared kurulu değil diyor, şunları deneyelim, önce şunu yeniden kuralım;

sudo apt-get install --reinstall metacity

Sonra. Diğer temayı nasıl yüklemiştiniz;

sudo apt-get purge elegant-gnome
susema

ibrahimhalil

Install Elegant GNOME:
sudo add-apt-repository ppa:elegant-gnome/ppa
sudo apt-get update && sudo apt-get upgrade
sudo apt-get install elegant-gnome

böyle kurdum.sorun kurduktan sonra başladı.sonra sildim o temadan kurtulamadım (sudo apt-get remove elegant-gnome)
tekrar yükledim sağlam olarak tema yine bozuk yine mudahale edemedim.bu ubuntuda sistemi geri yükleme gibi bişiler yok mu ya  :-[

sema

Tamam. Peki benim söylediğim gibi purge kullanarak kaldırdın mı? Bir de yazılım kaynaklarına eklediğin kaynağı kaldır. Şunu aç;

sudo gedit /etc/apt/sources.list

ve elegant-gnome ile ilgili satırı kaldır, yeniden güncelleme yap;

sudo apt-get update

Sonra metacity için yukarıda verdiğim kodu gir. Onun dışında panel ve gnome ayarlarında sorun olursa şunları dene, bu arada bunlar ayarlarını sıfırlatır, önemli bir şey varsa silmeden başka yere de taşıyabiliriz;

rm -rf .gconfd .gconf .gnome2 .config .themes

gconftool-2 --recursive-unset /apps/panel

Oturumu kapat aç.
susema

ibrahimhalil

Hay Allah razı olsun.elegant gnome ortadan kalktı çok şükür.Son iki kodu da uyguladım başa döndü çoğu ama eksik döndü biraz :) mesela bir pencere açtığımda üst bölgesi yok kapat büyüt küçült falan o bölgeler yok menü çubuğu yani.masaüstü sağ alt köşede 4 masaustu var temadan önce bunlar arasında geçiş yapabiliyordum ama şimdi tıklanmıyor hiç.bunları da bir düzeltseydik  :(
mesela bakın ilk mesajımdaki resimde tema penceresini açmışım.açtığım her pencere o düzeyde pencereyi sürükleyemiyorum.kapatma tuşu da yok dosya/çıkış diyerek kapatıyorum.vb. bu gibi pencere sorunları

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 28 Aralık 2010 - 00:48:29

tercihlerden pencere yöneticisini açınca da bu hatayı veriyor.
Pencere yöneticiniz için tercihler uygulaması başlatılamıyor.

Pencere yöneticisi "compiz" bir yapılandırma aracına kayıtlı değil

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 28 Aralık 2010 - 01:09:46

Tamamdır arkadaşlar sorunu çözmeyi başardım.Linux'un bu yanını seviyorum işte :D Şöyle yaptım;

Pencere yöneticisini açarken compiz hatası vermişti.Görsel Efektlerden Hiçbiri seçeneğini seçtim.Compizi tekrar kurdum;
sudo apt-get install compiz compiz-fusion-plugins-extra emerald compizconfig-settings-manager fusion-icon
Oturum kapatıp açtım.Görsel Efekti tekrardan ekstra yaptım ve sorun düzeldi.Pencere yöneticisi düzeldi pencereler aktif ve masaüstü geçişleri eskisi gibi sağlam.
Yardımcı olanlara teşekkür ederim.