windows 7 silmek ve grub tan kurtulmak ?

Başlatan ecikla, 27 Aralık 2010 - 00:42:35

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 3 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

ecikla

arkadaşlar geçen hafta dayanamadım linux a geçiş yaptım c de windows duruo d de ise ubuntu kurulu...dün ubuntuyu deneme amaçlı yani sırf nolacak acaba die sildim ve grub kayboldu...pc i açamadım ve nette biraz baktım 100lerce kiş aynı sorunda ve sorunun çözümü için win7 cd ile önyükleme felan yapın diolar malesef win7 cd im yok nese hikaye kısmı bitti....

bende battı balık yan gider diip win7 i silmek istiyorum  300 gb hardiskin 240 ı win 7 için 60 ı ubuntu içindi sildikten sonra tamamını ubuntuya kullanmak istyorum ve sanırım sildikten sonra grub çıkmaz bu işin yolu yordamı nedir teşekkür ederim...

eribol

Niçin tekrar D diskine ubuntu kurmuyorsunuz? Böylece yine eskisi gibi olur.

ecikla

zaten şuan d de ubuntu kurulu ben ;

Alıntı Yapc deki win7 i silmek istiyorum  300 gb hardiskin 240 ı win 7 için 60 ı ubuntu içindi sildikten sonra tamamını ubuntuya kullanmak istyorum ve sanırım sildikten sonra grub çıkmaz bu işin yolu yordamı nedir

bytan

C kısmındaki win'i silersen grub sorunu çıkmaz. Çıkarsa dahi canlı cd ile yeniden grub2 kurulumu başlığına bakabilirsin.
Umut en büyük kötülüktür; işkenceyi uzatır. - F.N.

Bir şey ne ise odur, bu kadar. Öyleyse, iki şey arasında bağdaşıklık varsa, bu aralarında iletişim kuruyorlar demek değildir.
"... kavrayışını bilgi ile derinleştir ..."
PF @ ST

ecikla

• win 7 i sildim
  • cd ile d i birleştirdim
  • ubuntu paşalar gibi kurulu
fakat bu grubtan kurtulamadım sadece ubuntu yüklü pc de fakat yine başlarken ubuntu u seçmek zorudna kalıyorum haa çok kötü bişi deilde hoş olmuyo arkadaşlar yaa nası olacak direk ubuntu açılsın power a basınca :D
[/list]

bytan

gksu gedit /etc/default/grub

Grub dosyasını açıp, GRUB_TIMEOUT=10 değerini 0 yapabilirsin veya #GRUB_HIDDEN_TIMEOUT=0 satırının başındaki # karakteri silip dosyayı kaydedebilirsin. Sonrasında alttaki komutu yürütüp durumuna bak:

sudo update-grub
Umut en büyük kötülüktür; işkenceyi uzatır. - F.N.

Bir şey ne ise odur, bu kadar. Öyleyse, iki şey arasında bağdaşıklık varsa, bu aralarında iletişim kuruyorlar demek değildir.
"... kavrayışını bilgi ile derinleştir ..."
PF @ ST

sema

Sistem >> Yönetim >> Giriş Ekranı -> Otomatik giriş.

Ek: Yanıt gelmiş.
susema