Windows için klasör paylaşmak

Başlatan karabilal, 24 Aralık 2010 - 17:40:27

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

karabilal

Merhaba gerekli paketleri kurdum windows üzerinden ubuntunun kurulu olduğu bilgisayarın ip adresini girdiğim zaman yazıcıları görüyorum. Apache2'ninkurulu olduğu www klasörünü paylaşıma açmak istiyorum ama dosya izni olmadığı için klasörü paylaşıma açamıyorum.

Klasörü paylaşıma açmak ve windows üzerinden sürekli dosya alışı verişi yapmam lazım. Bu konuda yardımcı olursanız sevinirim.

zeitgeist

Windows ile dosya paylaşımı için Samba yüklemek gerekiyor. Samba'yı istersen Synaptic aracılığıyla kurarsın istersen şu şekilde: Nomalde Ubuntu menüden, ağ ortamına baktığında çalışma grubunu görür Ubuntu. Ancak çalışma grubundaki bilgisayara/dizine girmek istersen bir sistem mesajı gelir; "sistemde Samba yok, kurayım mı" diye sorar. Sen de evet dersin ve ağdaki Windows makinelerle dosya alış verişi yapmaya başlarsın.  ;)
Özgürlüğü ne kadar anlarsan o kadar az sahip olursun. John Fowles

karabilal

Hocam soruyu anlamadınız galiba. Sambayı kurdum ben. Ama www klasörünün paylaşıma açamıyorum.

zeitgeist

Evet yanlış anlamışım o zaman.
Özgürlüğü ne kadar anlarsan o kadar az sahip olursun. John Fowles

bytan

Umut en büyük kötülüktür; işkenceyi uzatır. - F.N.

Bir şey ne ise odur, bu kadar. Öyleyse, iki şey arasında bağdaşıklık varsa, bu aralarında iletişim kuruyorlar demek değildir.
"... kavrayışını bilgi ile derinleştir ..."
PF @ ST

heartsmagic

gksu nautilus ile dosya yöneticisini açıp paylaştırmayı dene.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.