hardiskimdeki bölümlerden hangisini silebilirim

Başlatan blood4metal, 24 Aralık 2010 - 09:10:08

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

blood4metal

selamlar arkadaşlar;

Benim hardiskimde ayrılmamış alan var ve 4 tane birincil alan oluşturdugum için nerdeyse 175 GB lık alan öylece duruyor. ben de birincil alanlardan birini silip onu bu ayrılmamış alanla birleştirip kullanmayı düsündüm ama hangisini silebilceğime karar veremedim.
PQSERVICE diye 10gb lık bi alan var;
ARCADE diye 2GB lık bir alan var;
SYSTEM RESERVED diye 62.75MB lık bir alan var;
en son da windowsun falan oldugu alan var.
Lütfen yardımcı olurmusunuz.. veya silmeden bu ayrılmamış alanı nasıl biçimlendirebilirim??

zeitgeist

Bilgisayarını nasıl kullanmak istediğin ile ilgili bir şey bu ve hangi işletim sistemini/sistemlerini yüklemek istediğinle.
Özgürlüğü ne kadar anlarsan o kadar az sahip olursun. John Fowles

blood4metal

nasıl kullanmak istediğinle alakalı derken ne kastetdiğini anlamadım. Bilgisayarımda ubuntu 10.10 ve windows 7 yuklu. bu 175gb lık ayrılmamış alanı da iki işletim sistemindende görebileceğim şekilde depo olarak kullanmak istiyorum ama biçimlendiremiyorum maksimumsayıda birincil alan oluşturuldugunu daha fazla oluşturulamayacağını soyluyor.. ben de PQSERVICE, ARCADE, SYSTEM RESERVED birimlerinden birini silip bu ayrılmamış alanı biçimlendirebileceğimi düşündüm ama hangisi silebilceğimi bilmiyorum. bilgisayara bir zarar vermek istemediğimden sordum..

zeitgeist

Alıntı Yap175gb lık ayrılmamış alanı da iki işletim sistemindende görebileceğim şekilde depo olarak kullanmak istiyorum

Şimdi daha açık oldu mesele. Dörtten fazla birincil alan oluşturamazsın zaten. Ancak bahsettiğin disk bölümlerini silmen mümkünse de bu alanları birincil, uzatılmış, mantıksal v.b. nasıl yaparsın bilemiyorum. Belki Gparted aracıyla olabilir. Bu hususu tecrübe etmiş arkadaşlardan bekleyelim yanıtı.
Özgürlüğü ne kadar anlarsan o kadar az sahip olursun. John Fowles

heartsmagic

Dizüstün muhtemelen ACER ve bu bölümler ona ait bölümler. İlk bölüm geri yükleme bölümü olsa gerek, ARCADE ise "Instant on" (neyse kendisi) ile ilgiliymiş. Üçüncüsünde ne var bilemiyorum. İkincisini silenler var. İstiyorsan biraz araştır buna göre bir yapılandırmaya git. Her ihtimale karşı tüm sistemi/disk yapısını yedekle. Artık nasıl yaparsın bilemiyorum.

Bu arada bu kadar bölüm kullanmak o kadar mantıksız ki, Acer çok gereksiz bir işe imza atmış sanırım.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

blood4metal

evet dizüstüm acer marka. karar verdim recovery cdleri oluşturup o bölümü silicem. peki o bölümü sildikten sonra 2 ayrılmamış bölüm birleşir mi? yani o iki bölümü tek bir bölüm olarak biçimlendirebilir miyim?

rojava

Alıntı yapılan: blood4metal - 26 Aralık 2010 - 10:07:01
evet dizüstüm acer marka. karar verdim recovery cdleri oluşturup o bölümü silicem. peki o bölümü sildikten sonra 2 ayrılmamış bölüm birleşir mi? yani o iki bölümü tek bir bölüm olarak biçimlendirebilir miyim?

Evet, bu şekilde iki bölümü birleştirebilirsiniz. Fakat o bölümü sildikten sonra kalan bölümleri diskin başına ya da sonuna taşımanır gerekebilir, yani ayrılmamış alanların bir arada bulunması gerekir. Başka bir deyişyle iki farklı ayrılmamış bölüm olmamalı. Umarım fazla karmaşık olmamıştır :) Ve bütün bu işleri gparted ile yapabilirsiniz, fakat işlem yapacağınız bölümlerin bağlı olmaması da gerekiyor. Belki de gparted cd'sini indirip ordan çalıştırmanız daha faydalı olur.