Mixer [UGT]

Başlatan sem, 23 Aralık 2010 - 22:01:19

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 3 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

sem

Umarım öyle olur... Merak ettim çünkü...

Paketi de ilk defa duydum, benim için de yararlı olacak bu..
Alıntı Yapsem0900@pardus ~ $ pisi search strace
strace - Tracks and displays system calls associated with a running process

".NET çemberinden geçen lirisist etkisi bir 'Volcano', bir yüzüm Java bir yüzüm Badalamenti Don Tano"
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
"Her yer ölüm yine, burası dünya
Derken ölüm bile bu nasıl dünya?
Benden ölüm dile, batıyor gün yine
Burası dünya?

matrax_41

Çıktı çok uzun olduğu için foruma giremedim. http://ubuntuone.com/p/eZs/ adresinde bulabilirsiniz çıktıyı.

heartsmagic

Ev dizininde .mozilla/firefox dizini mevcut mu? Gizli dizindir bildiğin üzere .mozilla. Ctrl+h ile görebilirsin. Bu dizin altında firefox dizini var mı?
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

matrax_41

Firefox dizini yok firefox 4 kullandığım için. Firefox dizini açınca sorun düzeldi. Ben chrome ile kullacağım için hiç dikkat etmemiştim bu duruma. Sorun firefox dizini olmamasıymış. Teşekkürler @heartsmagic ve @sem0900

sem

@matrax_41;

Firefox 4 var şu an kullandığım sistemde... /home/sem0900/.mozilla/firefox dizini mevcut bende... Bu dizini siz kendiniz mi silmiştiniz yoksa kullandığımız sistemler ile alakalı bir durum mu?

Gerçi firefox'un sistemden sisteme değişiklik göstereceğini düşünmüyorum... Fakat siz silmediniz, Firefox'u hiç açmadığınız için dizin kendiliğinden oluşmadı gibi bir durum var ise eğer bunun kontrolünü yapmamız gerekecek...

".NET çemberinden geçen lirisist etkisi bir 'Volcano', bir yüzüm Java bir yüzüm Badalamenti Don Tano"
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Burası dünya?

matrax_41

Firefox 4 farklı bir dizin kullandığı için kendim silmiştim firefox dizinini. Sistemde chrome olmasına rağmen firefox dizini olmadığı için  açılmadı mixer.

sem

Eğer ki siz sildiyseniz sorun yok... Çünkü kullanıcı dizininde bu dizinin var olduğu düşünülerek doğrudan kullanılmış... Herhangi bir olmama ihtimali denetlenmemiş...

//Firefox id
    sprintf(firefox_id, "%s/.mozilla/firefox/", userhome);
    fn = scandir(firefox_id, &f_namelist, 0, alphasort);
    while (fn--)
     if (f_namelist[fn]->d_name[strlen(f_namelist[fn]->d_name) - 1] == 't') {
        strcpy(firefox_id, f_namelist[fn]->d_name);
        break;
     }

Ama siz kendiniz sildiyseniz sorun yok... Siz silmeseydiniz yani kendiliğinden olmamış olsa idi;

if(fn){
....
}

Şeklinde ekleme alacaktı programın 1.3.4 sürümü =) Ondan emin olmak için sordum size...  Yalnız firefox 4 cache olarak farklı dizinler kullandığı için şu an program kapanmasa da firefox ile alakalı videolar alınamayacaktır program aracılığı ile...

Sonraki versiyonları çıkartarak, Firefox 4 için ek yapma fırsatımız olur umarım... Teşekkür ederiz dönüş için...
Burası dünya?

burk

Programın 1.3.3 sürümü Opera için çalışmamaktadır, sonuç hep "Video bulunamadı..." şeklindedir, bilginize.

sem

Teşekkürler geri dönüş için... Sürüm güncellemesi ile gidermeye çalışacağız...
Burası dünya?

sem

@TORUNAGA;

Yanılmıyorsam Opera cache dizinini ~/.opera/cache/ anadizini altında bölümlemiş durumda. Mixer'e bu duruma göre güncelleme gelene kadar şu yolu izleyebilirsiniz...

Karma programını yükleyerek;

Kaynak Dizin: ~/.opera/cache/
Hedef Dizin: İstenilen bir dizin
İşlem Yapılacak Dosya  Türü: Video
Arama Kriteri: MIME (sadece bunun işaretli olması yeteri)
Kopyalama Ayarları: İstenilen Ayar...

Bu şekildeki bir ayar ile ~/.opera/cache/ dizini altında tüm alt dizinler video türündeki dosyalar için taranacaktır...

Kolay gelsin...
Burası dünya?

sem

Mixer bağlantıları 1.4.0 sürüm için güncellendi. Yapılan değişiklik ilk iletide mevcut.
Burası dünya?

gauss1777

uygulamayı denemek istiyordum ama sanırım linklerde bir sorun var indiremedim malesef?
jfm

sem

Bağlantılar yenilendi.... Bildirim için teşekkürler...

bu gibi sıkıntılarda, doğrudan projenin launchpad adresinden de uygulamalar indirilebilir...

https://launchpad.net/mixer/+download

gibi...

Burası dünya?

gauss1777

ben teşekkür ederim, şimdi indirdim denemeye başlıyorum bu günden itibaren. bir sorun olduğunda buradan bildiririm. çalışmalarınızda kolaylıklar dilerim.
jfm

sem

@gauss1777

Uygulamalarda geri bildirimler tahmin edilenden çok daha önemli oluyor aslında. Gerçi bu aralar ekip olarak biraz zaman sıkıntısı yaşıyoruz ama, yine de çok teşekkür ederiz... Çünkü çok az geri dönüş alıyoruz...

Artık programlar sorunsuz diye mi sevinelim yoksa denenmiyor diye mi üzülelim bilemedik =)

Görüşmek üzere...
Burası dünya?

burk

Alıntı yapılan: sem0900 - 28 Mart 2011 - 15:23:54
@TORUNAGA;

Yanılmıyorsam Opera cache dizinini ~/.opera/cache/ anadizini altında bölümlemiş durumda. Mixer'e bu duruma göre güncelleme gelene kadar şu yolu izleyebilirsiniz...

Karma programını yükleyerek;

Kaynak Dizin: ~/.opera/cache/
Hedef Dizin: İstenilen bir dizin
İşlem Yapılacak Dosya  Türü: Video
Arama Kriteri: MIME (sadece bunun işaretli olması yeteri)
Kopyalama Ayarları: İstenilen Ayar...

Bu şekildeki bir ayar ile ~/.opera/cache/ dizini altında tüm alt dizinler video türündeki dosyalar için taranacaktır...

Kolay gelsin...

Üzgünüm cevabı ancak şimdi görebildim. Mixer'i kaldıralı bayağı oldu, JDownloader ile ihtiyacımı karşılıyorum.

sem

Önemli değil, koca forum, daha neleri kaçırıyoruzdur kim bilir, bana da çok oluyor böyle sonradan alakalı konuya denk geldiğim =)...

JDownloader'ın ismini duydum ama kullanmadım... Yaptığı işi yapan uygulamaya ihticayım olmamış demek ki =)
Burası dünya?

x x x x

mükemmel bi çalışma ekibe çok teşşekkürler sizin gibilerden daha fazla olsa winfos diye bişey kalmazdı...

Mitsukuni

Ben çevirme yapmayı bilmiyorum. Bu sebeple rpm'sini istesem çok şey istemiş olur muyum? :)

Sistemimde (MeeGo) Firefox yüklü değil sadece Chromium var, bu sebepten ötürü sormaktayım. Firefox ağır geliyor.

heartsmagic

@Mitsukuni, alien uygulamasını kurarsan uçbirimden .deb->.rpm dönüşümünü yapabilirsin.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

doganaydin

Alıntı yapılan: Mitsukuni - 27 Ağustos 2011 - 22:57:37
Ben çevirme yapmayı bilmiyorum. Bu sebeple rpm'sini istesem çok şey istemiş olur muyum? :)

Sistemimde (MeeGo) Firefox yüklü değil sadece Chromium var, bu sebepten ötürü sormaktayım. Firefox ağır geliyor.
alien kullanarak ubuntuda çevirdim. Ama test etmedim ve çalışır mı bilmiyorum.
64 bit : http://hiz.li/20
32 bit : http://hiz.li/1Z
alien kullanarak çevirmek için:
    deb->rpm =>   sudo alien -r paketadı.deb
    rpm->deb =>   sudo alien -d paketadı.rpm

Mitsukuni

Alıntı yapılan: heartsmagic - 27 Ağustos 2011 - 23:34:28
@Mitsukuni, alien uygulamasını kurarsan uçbirimden .deb->.rpm dönüşümünü yapabilirsin.
Dönüşüm işleminden haberim vardı ama programı olduğunu bilmiyordum, ne hikmetse forumda aratmak da aklıma gelmedi. Ama olsun artık, teşekkür ederim. :)

Alıntı yapılan: doganaydin - 27 Ağustos 2011 - 23:36:13
alien kullanarak ubuntuda çevirdim. Ama test etmedim ve çalışır mı bilmiyorum.
Şu an güncelleme çalışıyor. MeeGo'da güncelleme işlemi biraz uzun sürüyor, bu sebepten ötürü biter bitmez deneyip geri dönüş yapacağım inşallah. Size de teşekkür ederim.

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 28 Ağustos 2011 - 02:09:56

Denememi yaptım fakat depolarında olmadığı için herhangi bir işlem yapılmaz şeklinde bir hata verdi. Belki başka dağıtımlarda çalışır, bilemeyeceğim.

Şöyle bir şey:
Package 'mixer' is not available in your repositories. Cannot reinstall, upgrade, or downgrade.
Elle kurulum yaptıktan sonraki hata bu.

sem

@Mitsukini eğer ki paket olarak kurulmuyorsa el ile kurulum yapılabilir... .deb paketini açıp şu işlem yapılabilir (arşiv yöneticisi ile açmak lazım);

DEBIAN dizini es geçilebiilir. Bununla iişimiiz yok... Fakat usr dizinini sisteme kopyalarsanız paket sistemini bilgilendirme dışında bizim deb paketinin yaptığı işi yapmış olursun.

Yalnız kopyalamak demek yanlış olur, klonlamak gibi tabir daha iyi... Yani deb paketi içerisindeki ;

deb paketi -> usr -> share -> mixer   bu dizini sistemdeki /usr/share    altına kopyalamak
deb paketi -> usr -> share -> application -> mixer.desktop  bu dosyayı -> siistemdeki /usr/share/applications altına kopyalamak
deb paketi -> usr -> bin -> Mixer dosyasını da yine sistemde /usr/bin altına kopyalamak yeterli olacaktır...

Yani aynı hiiyerarşiyi sistemde de elde etmek gerekiyor.

1. dizin; Miixer ana dizini, resimler falan buradan alınıyor.
2. dizin; sisteme uygulama tanıtılıyor böylece örneğin menü içerisinde Mixer'i görebiliyoruz.
3. dizin; asıl çalışa dosyamız... /usr/share/applications/mixer.desktop dosyasına tıkladığımızda aslında 3 dosya çalıştırılıyor, ya da ıuçbiriimden verdiğimiz Mixer komutu iile de /usr/bin altındaki dosya çalışıyor...

Bu işlemleri yaparken 2. ve 3. dosyanın x izni olması gerektiğini unutmayın, yani ikisi de çalışan dosya olarak gözükmeli.

Bu işlemleri el iile yapmanın dezavantajları ise;
* paket ile kurulumdan daha uzun sürüyor.
* ilgili diizinlerin hepsi root izni istiiyor (gksudo nautilus kullanılabilir) o nedenle ayrıca uğramak gerekiyor, özellikle uçbirimden yapılacaksa.
* paket sisteminde tanımlı olmaıdğı için, programları kaldırmak için, bu üç dosyayı el  ile silmek gerekecektir.

Bu arada MeeGo'ya bakmak lazım;
~/.cache/Chromium/cache                   ya da
~/.cache/Chromium/Default/cache     gibi bir dizine sahip değilse, bu sistemde Mixer Chromium için çalışmayacaktır. Uygulama Chromium için bu iki dizini araştırıyor.

Kolay gelsin...
Burası dünya?

virs

if (strstr(check_video, "Video") || strstr(check_video, "Media") || strstr(check_video, "AVI") || strstr(check_video, "video") || strstr(check_video, "VIDEO"))

Sanırım videoları bulmak için kriterler bu kodda. Dosya türü unknown olanları bu kod görmezden geliyor.
Firefox'un Cache klasöründeki şu videoları bulamadı bu program:

Bu resimdeki dosyalardan _CACHE_... dosyaları hariç diğer hepsi videodur. Uzantı ekledim mi video olarak sorunsuz açılıyorlar.
İnsan için ancak çalıştığının karşılığı vardır. (Kur'an: Necm, 39)

egcodes

Uzantı olarak ne koyuyorsun sonuna acaba ?

Birde file çıktısı unknown oluyor değil mi?
1f u c4n r34d th1s u r34lly n33d t0 g37 l41d