[Çözüldü] Sanırım Session Sorunum Var

Başlatan karabilal, 23 Aralık 2010 - 09:58:41

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 3 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

karabilal

Merhaba

Tam emin değilim ama sanırım sessionlarla ilgili sorunum var. Yaptığım Proje Windows üzerinde easyphp ve wamp serverda çalışıyor.

Şimdi ubuntuda apache mysql ve phpmyadmin kurdum projem çalışıyor. Üye girişi yapıyorum;

Yanlı şifre girdiğim zaman uyarı veriyor. Buraya kadar hiçbir sorun yok.
Doğru şifre girdiğim zaman giriş yapıyor ama $_SESSION['giris'] adında sessionu oluşturmuyor. Session oluşmadığı içinde benim yazdığım hata mesajı ekrana çıkıyor.

if(session[giris] == true)
{
}
else
{
echo "session olusmadi";
}

yukarıdaki gibi kod yaptım ve session olusmadi bölümü çıkıyor. Ama yanlış şifre veya kullancı adı girdiğim mysql sorgusunu yapıp, yanlış bilgi girdiğimi söylüyor. Doğru bilgiileri girince session oluşmuyor. Projem Windows suncuuda easyphp ve wamp server uzerinde sorunsuzca çalışıyor. Bu konuda yardımcı olursanız sevinirim.

heartsmagic

Bence sen diğer başlığı takip ederek malum sorunlarını öncelikle düzeltmelisin. Hani buradaki sorun nereden kaynaklanıyor bilemiyorum fakat malum Mysql gibi uygulamaların ve diğerlerinin yapılandırma dosyaları /etc içinde bulunuyor.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

karabilal

ben format çektim sıfırdan kurdum düzeldi. ve /var klasöüne -R yetkisi verdim. Oradan mysql hiç girmedim tüm dosyaları genel olarak okuma yazma izni verdim. Sorun düzeldi ama bu seferde session çalışmıyor. Hocam şimdi yeniden kurayım peki, mysql içine kendi dosyalarımı atacağım bunu nasıl sağlayabilirim. Çünkü klasöre giremiyorum, girmek içinde chown -R komutunu kulalnıyorum hani ben nasıl gireceğim yardımcı olur mususunuz.  Ben komple root olmak istiyorum hep root olark oturum açayım hiç bir yerde engelleme yapmasın bunu nasıl sağlarım. İstediğim klasöre istediğim zaman gireyim.

mehmetux

sudo nautilus
İle istediğin klasöre girebilirsin.
Soru sormadam önce empati kurmak lazım.

guestwho

Alıntı yapılan: mehmetfun - 23 Aralık 2010 - 16:20:43
sudo nautilus
İle istediğin klasöre girebilirsin.

Görsel arayüzü olan uygulamaları yönetici haklarıyla açmak için "sudo" değil "gksudo" kullanmaya özen gösterelim.
You want weapons? We're in a library. Books are the best weapon in the world. This room's the greatest arsenal we could have. Arm yourself!

sem

Farkı nedir acaba tam olarak?

Ben de daima sudo ile kullanıyorum da ondan soruyorum...
".NET çemberinden geçen lirisist etkisi bir 'Volcano', bir yüzüm Java bir yüzüm Badalamenti Don Tano"
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
"Her yer ölüm yine, burası dünya
Derken ölüm bile bu nasıl dünya?
Benden ölüm dile, batıyor gün yine
Burası dünya?

mehmetux

Alıntı yapılan: sem0900 - 23 Aralık 2010 - 17:10:47
Farkı nedir acaba tam olarak?

Ben de daima sudo ile kullanıyorum da ondan soruyorum...
Bu konuda biraz bahsedilmiş.
Soru sormadam önce empati kurmak lazım.

guestwho

Görsel arayüzü olan uygulamalar "sudo" ile başlatılırsa; X sunucusu tarafından kullanılan "ICEauthority" ya da "Xauthority" gibi ayar (daha doğrusu çerez) dosyaları muhtemelen hasar görür; ya da bu dosyalara erişimde izin sorunu çıkar. Forumlardaki bu dosyalara ilişkin sorunların çoğu bu yanlış kullanımdan kaynaklanıyor zaten.
You want weapons? We're in a library. Books are the best weapon in the world. This room's the greatest arsenal we could have. Arm yourself!

sem

Teşekkürler ikinize de... Bilmiyordum, öğrendim... Hatamı da bu bağlantıya yönlendirmiştim zaten =)

http://forum.ubuntu-tr.net/index.php/topic,24284.msg292528.html#msg292528

Gerçi nautilus ile çok sıkıntı olmuyor gibi... Forumda ve wikideki gözüme çarpan örneklerin büyük çoğunluğu "sudo nautilus" şeklinde çünkü... Tam bilmediğim için emin olarak konuşmayayım... Soru olarak algılayabilirsiniz bunu...
".NET çemberinden geçen lirisist etkisi bir 'Volcano', bir yüzüm Java bir yüzüm Badalamenti Don Tano"
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Burası dünya?

guestwho

@sem0900 bahsettiğin forumdaki ve wikideki örnekler arkadaşların dikkatsizliğinden kaynaklanıyor sanırım. Nautilus ile sorun olmadığını düşünüyorsan Google 'da "ICEauthority Nautilus" ya da "Xauthority Nautilus" diye aratabilirsin. :)

sem

"ICEauthority Nautilus" bu yeterli oldu... Bunun sonunucunu gördükten sonra diğerini aratmadım bile =)
Burası dünya?

karabilal

Hocam bu session oluşturmuyor neden acaba.

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 24 Aralık 2010 - 16:41:58

Hocam sanırım localhost ile girince sessionları oluşturmuyor. direk kendi ip adresimi yazdım ve sessionlar oluştur. Sorun çözüldü teşekkür ederim.

heartsmagic

Başlığı etiketleyip kapatalım o halde.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.