Regnum Online ses sorunu.

Başlatan Leroy, 23 Aralık 2010 - 09:08:43

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 4 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Leroy

Açılış ekranıma ayar verdikten sonra (bilen bilir :D), son güncelleme ile ateri kasetinin tam takılmadan verdiği görüntü kalitesinde(!) görüntü elde ettim dedim bunun temiz bir kuruluma ihtiyacı var :)
Neyse yeni kurulumu yaptım hoş güzel 3. parti programlarını kurma esnasında almasını söyledim bu da güzel, yüklendiler tabii.
Tüm güncellemeleri de aldım, regnum online ı kurdum(kurdum demiyelim kurulumdan önce flasha klasörünü atmıştım, klasörü wine dizinine yapıştırdım)
Oyuna giriyorum çözünürlük değişiyor bu 1.si ayarlıyorum çıkıp girince gene aynısı oluyor onu da geçtim, oyun sesleri yok ama müzik dinleyebiliyor, film izleyebiliyorum sesli bir şekilde.

O kadar bakındım wine a girdim ses sürücüsü yok gibi bir uyarı verdi ses menüsünde, sonra wine daki ses kutucuklarını seçip tekrar denedim gene oyunda ses yok!
arattırdım nette hep ingilizce tabii :) openal gibi şu komutu verip şunu yapıştırın kaydedin kapatın vs. öneriler gelmiş bildiğim kadarıyla yaptım ı ıh işe yaramadı, gittim kurulumunu indirdim oyunun dedim setuptan kurayım, kurdum gene aynı ekran ve ses hataları ve ne yapacağımı bilmiyorum.
Openal falan diye birşeyler gördüm ama tabi yabancı dil :) indirdim klasörler falan var ama nereye atacam ne yapacam çözüm olur mu bilmiyorum yardım edenlere şimdiden teşekkür ediyorum.

Ayrıca, kurulumdan önce ne çözünürlük ne de ses problemi vardı nereden çıktı anlamadım daha önceden güncelleştirmeleri kurulum esnasında yüklememiştim açılışta güncellemiştim bu sefer tüm şıkları işaretleyip yaptım acaba bir çakışma mı yaşandı?

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 23 Aralık 2010 - 15:10:53

Anlaşıldı dışarıdan ses gelmiyor :)
İç sese uyarak yeniden kurulum yapayım.

Leroy

Halen cevap gelmemiş üzücü tabii ki, en azından yeniden temiz kurulum yapın lafını bile kayda alıp öneriyi yapabilirdim ama o da gelmedi, sebebi tam olarak belli değil falan denseydi gene eyvallah derdim.
Kısacası cevap bulamamak üzücü, umarım sadece gözden kaçmıştır, linux un mantalitesine yakışmayan bir durumla karşılaştık neyse :) gene de ubuntu ile yola devam.

guestwho

Alıntı Yaplinux un mantalitesine yakışmayan bir durumla karşılaştık neyse...

Wine'ın düzgün çalıştırmadığı bir oyun ile "Linux mentalitesi" arasında nasıl bir mantıksal bağ kurdun merak ediyorum doğrusu... Ayrıca pek oyun meraklısı bir topluluk olmadığımızı henüz anlayamadın mı ? Karşılaştığın soruna gelince; madem Regnum Online meraklısısın oyunun anasayfasına bakınca Linux istemcisi olduğunu göremedin de mi Wine ile Windows istemcisini kullanıyorsun ? Yabancı dili de bahane etmesen iyi olur zira penguenler resmen ben buradayım diyor...

http://www.regnumonlinegame.com/index.php?l=1&sec=6

Yukarıdaki bağlantıda Linux için hem 32-bit hem de 64-bit istemcisi mevcut bu oyunun, sistemine uygun olanını indir ve kur, ses sorunuyla karşılaşırsan da şu kütüphaneyi kurmayı dene:

sudo apt-get install libalut0

Halen ses sorunu devam ederse "openal" ayar dosyasına el atmamız gerekecek.
You want weapons? We're in a library. Books are the best weapon in the world. This room's the greatest arsenal we could have. Arm yourself!

heartsmagic

Alıntı yapılan: guestwho - 25 Aralık 2010 - 06:51:25
   Wine'ın düzgün çalıştırmadığı bir oyun ile "Linux mentalitesi" arasında nasıl bir mantıksal bağ kurdun merak ediyorum doğrusu...

+1

Her başlık hakkında fikir sahibi olup, doğru olsun olmasın bir şekilde cevap vermek pek Linux "mantalitesi"ne uymaz sanırım. Bizim "anlayışımız" soruyu sormak, bilen birisi varsa da cevap beklemektir. Eğer cevap verilmemişse bunun mutlaka bir sebebi vardır, öyle her gelmeyen cevapta serzenişte bulunmak ne yazık ki pek şık olmuyor.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

Leroy

@guestwho
Linux ile gayet uyumlu çalışan bir oyun bilip bilmeden yorum yapmayın lütfen.
Benim ne demek istediğim belli, oyun meraklısısınız falan da demiyorum, merak etmeyin sizin kadar orada penguenleri ben de görebiliyorum !!!
64 bit olanı sistemime indirdim, sorun yeniden kurulum yapıp yükleyince başgösterdi, gidip windows olanını indirmedim üstelik!!!
Bir de şuna gelirsek bana "Linux istemcisi olduğunu göremedin de mi Wine ile Windows istemcisini kullanıyorsun ? Yabancı dili de bahane etmesen iyi olur zira penguenler resmen ben buradayım diyor..."
diyorsunuz ya hani,
Bizim wikimizde nasıl kurulacağı anlatılmış, wine ile açın diyor! İlk önce bulunduğun forumun wikisine göz at, balıklama dalıp yorum yapmadan önce di mi, öğren yani, zarar gelmez :)
Bilip bilmeden atıp tutmayın, wikimize eklemiş olayı bana, uydurmaca bir şekilde "wine ile uyumlu olmayan windows oyunu linux mantalitesi vs vs vs" gibi ithamlar ile gelmeyin!!!
Tavrınız terbiyesiz ve ukalaca.

heartmagics size de gelicek olursak,
Wikiye kim bakıyor bilmiyorum da, beni hem şaşırttınız hem üzdünüz diyebilirim, alıntı yaptığınız anekdota baktım da, kendi wikinizde nasıl kurulacağı anlatılmış, ve +1 katılıyorum demişsiniz, açıkçası şok oldum bu yorum karşısında, regnum online ı başlık olarak wikide yer alırken böyle bir karşılk almak olmadı ya...

Cevap vermemezliği, "Her başlık hakkında fikir sahibi olup, doğru olsun olmasın bir şekilde cevap vermek pek Linux "mantalitesi"ne uymaz sanırım" lafına sığınarak kullanmanız da çok sığ idi.
Benim ne istediğim belliydi, yeniden kurulum yaptım yeniden indirip sorun çözüldü. Bilmeden bilgi vermeyin diyen de olmadı, en azından oyunlar ile ilgisiz olduğunuzu yazsaydınız başlığın okunduğunun farkına varır uzun süre bu başlıkta sizlerden cevap beklemezdim.

Neyse uzatmayayım daha fazla.

Kaydımı da silinmesini istiyorum, baksanıza çok bilmiş insanlar var forumunuzda.

guestwho

Alıntı YapLinux ile gayet uyumlu çalışan bir oyun bilip bilmeden yorum yapmayın lütfen.

Aksini iddia eden oldu mu ?

Alıntı Yapmerak etmeyin sizin kadar orada penguenleri ben de görebiliyorum !!!

İyi bari...

Alıntı Yap64 bit olanı sistemime indirdim, sorun yeniden kurulum yapıp yükleyince başgösterdi, gidip windows olanını indirmedim üstelik!!!

Bunu daha önce belirtebilirdin öyle değil mi ?

Alıntı YapBizim wikimizde nasıl kurulacağı anlatılmış, wine ile açın diyor!

Öyle dahi olsa Linux istemcisi varken ve diğerleri bu istemciyi sorunsuz kullanıyorken Wine arada sadece gereksiz bir katman.

Alıntı Yapİlk önce bulunduğun forumun wikisine göz at

Emrin olur...

Alıntı Yapbalıklama dalıp yorum yapmadan önce di mi

Di...

Alıntı Yapöğren yani, zarar gelmez

Öğrenmek benim için büyük bir zevk, ya senin için ?

Alıntı YapBilip bilmeden atıp tutmayın,

Attım gitti, tut tutabilirsen...

Alıntı Yapwikimize eklemiş olayı bana, uydurmaca bir şekilde "wine ile uyumlu olmayan windows oyunu linux mantalitesi vs vs vs" gibi ithamlar ile gelmeyin!!!

Henüz bir ithamda bulunmadım, lakin bulunmam yakındır...

Alıntı YapTavrınız terbiyesiz ve ukalaca.

Nabza göre şerbet...

Alıntı Yapheartmagics size de gelicek olursak,
Wikiye kim bakıyor bilmiyorum da, beni hem şaşırttınız hem üzdünüz diyebilirim, alıntı yaptığınız anekdota baktım da, kendi wikinizde nasıl kurulacağı anlatılmış, ve +1 katılıyorum demişsiniz, açıkçası şok oldum bu yorum karşısında, regnum online ı başlık olarak wikide yer alırken böyle bir karşılk almak olmadı ya...

Böyle basit şeylerden şok oluyorsan depresyon ilaçlarını aksatmamaya özen göstermelisin...

Alıntı YapCevap vermemezliği, "Her başlık hakkında fikir sahibi olup, doğru olsun olmasın bir şekilde cevap vermek pek Linux "mantalitesi"ne uymaz sanırım" lafına sığınarak kullanmanız da çok sığ idi.

Sığlıktan bahsedene bakar mısınız hele...

Alıntı YapNeyse uzatmayayım daha fazla.

Gayet isabetli olur.

Alıntı YapKaydımı da silinmesini istiyorum, baksanıza çok bilmiş insanlar var forumunuzda.

Trajikomik... Böylesine basit bir mevzuyu dünya meselesi haline getiriyorsan sana kolay gelsin...
You want weapons? We're in a library. Books are the best weapon in the world. This room's the greatest arsenal we could have. Arm yourself!

Leroy

Uğraşıp süzmüşsün tebrik ederim :)
Boş işlerin adamı olma konusunda büyük yol katetmişsin aferim :)
Dünya meselesi dediğin "sen"in basit" tutumun ama illa bir kulp takacaksan, ki o kapasitede üstrupsuz birisisin belli ettin, yine de bu terbiyesizliktir nabza göre şerbet ha :)
Birşey de demedik terbiyesizliği nabza göre şerbet olarak nitelendiren şahsa bak, belgesel niteliğinde bir forum kullanıcısı ibretlik biri :)

Öğrenmek iyiyse öğren tekrar yorum yap çünkü hala ben bilirim havaları basmaya devam ediyorsun :)
Uzun bir cevap yazardım ama haketmiyorsun...

bytan

@Leroy,

Baştan belirteyim, eğer üyeliğin silinirse, sen istediğin için değil, bu tavrın yüzünden silinir. Her türlü eleştiriye hazırlıklı olmalısın.

Eğer wine ile çalıştıramadığını söylediğin bir oyunu "linux mantalitesi" nin eksikliğine bağlarsan, haliyle tepki alırsın. Bilmem hangi donanımın sürücüsünü çıkartmak, başka işletim sistemleri için yazılmış yazılımların çalışmasını sağlamak bu taraftaki şirketlerin/organizasyonların/toplulukların görevi değildir. Yorum ve yardım yapılması için fikir sahibi olunmasını isteyen biri olarak, senin de önce kendi eksikliklerini gidermen gerekir. Başlangıç olarak, bahsettiğin ve bu başlıkta her iletinde yerli yersiz yazdığın "linux mantalitesi"nin ne olduğunu araştırmalısın. Başlığına yanıt gelmemesini bile buna bağlayarak serzenişte bulunmuşsun. Hatta konu bilinmese bile bir şeyler yazılmasını istiyorsun. Ne yazacağız? Okudum ama bilmiyorum?!

Wiki'yi, senin benim gibi sıradan ama sömürüp eleştirmek dışında "benim de çorbada tuzum bulunsun" diyen özverili kullanıcılar yazıp çiziyorlar. Bugün yazılan ve doğru olan bilgi, 6 ay sonra güncelliğini yitirebiliyor. Wiki'yi güncel ve sağlıklı tutabilmek için hem bu bilgileri gözden geçirmek hem de yeni makaleler yazmak gerekiyor. Wiki denen şey ise, hatayı/eksikliği görenin düzeltmesi üzerine kurulu. (İşte o bilmediğin mantalitelerden biri de budur.) Madem wiki'deki eksikliği gördün, düzeltmek için bir girişimin oldu mu? Yoksa sömürüp eleştirip kaydının silinmesini mi istedin?

Ayrıca baktığın wiki sayfası hangisi? Ben "Regnum" diye arama yaptığımda çıkan iki sonuç:

Linux Oyunları - Ubuntu Türkiye Wiki
Regnum Online - Ubuntu Türkiye Wiki

Onlarca sıfat sıralamışsın. Wine ile çalışmamasını ve başlığına yanıt gelmemesini linux mantalitesine bağladığın için aldığın eleştiri sonrası bu kadar parlayıp saydırıyorsan, bizler de sıfat sıralarsak ne olur?
Umut en büyük kötülüktür; işkenceyi uzatır. - F.N.

Bir şey ne ise odur, bu kadar. Öyleyse, iki şey arasında bağdaşıklık varsa, bu aralarında iletişim kuruyorlar demek değildir.
"... kavrayışını bilgi ile derinleştir ..."
PF @ ST

mehmetux

Regnum Online wine olmadanda çalışıyor bildiğim kadarıyla..
Soru sormadam önce empati kurmak lazım.

Leroy

Uzatmaya gerek yok sayın bytan, birisi kalkıp bana saldırırcasına yazar ve bir başkası da onun arkadasında olup  "+1" derse olay linuxtan çıkar, tamam çok şey istemiş olabilirim size göre ama ben en azından saatlerce forum sayfa yenile yapıp sizlerden cevap bekledim, okunmadığını düşünüyordum çünkü, illa biri çıkıp olumsuz da olsa cevap verebileceğini düşünüyordum...Sonra sitem edince cevaplar geldi ben bunu istemiyorum ki, desinler bu konuda oyun oynamadığımızdan bilgi veremiyoruz, tamam diyip başka şeylere yönelecektim. O da olmadı.
Şu başlıkta dialoga girebileceğim bir tek sizi gördüm, üslubunuzdan dolayı teşekkür ediyorum yine de iyi bir üslupla duruma yorum getirdiğiniz için.

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 26 Aralık 2010 - 19:36:16

Ayrıca Wiki de eksiklik yok :) ubuntu yu en az 6 7 kez tekrar kurdum başlarda bu sorun yoktu, son kurulumda bu sorunu verdi, ben bu yüzden sordum.
Yoksa böyle birşey olsa derim ki wine ile ne kadar uyumlu, sorun nedir, ne eksik diye.
Cevap gelmeyince tekrar download edip flasha kurulum diski yaptım. Kurdum indirirken birşeyler ters gitti belki de dedim, ve bu sefer sorun kalmadı. Sorunu içimde çözdüm ama sanki olay başlığım kaayle alınmamış gibi cevapsız kalınca insan illa ki "neden cevap vermezler ki, çok zor birşey olmasa gerek" düşüncesine kapılıyorsunuz.

guestwho

Alıntı YapUzatmaya gerek yok sayın bytan, birisi kalkıp bana saldırırcasına yazar ve bir başkası da onun arkadasında olup  "+1" derse olay linuxtan çıkar,

Saldırmak ? Şunun gibi mi ?

Alıntı YapHalen cevap gelmemiş üzücü tabii ki, en azından yeniden temiz kurulum yapın lafını bile kayda alıp öneriyi yapabilirdim ama o da gelmedi, sebebi tam olarak belli değil falan denseydi gene eyvallah derdim.
Kısacası cevap bulamamak üzücü, umarım sadece gözden kaçmıştır, linux un mantalitesine yakışmayan bir durumla karşılaştık neyse  gene de ubuntu ile yola devam.

Burada tartışmanın asıl sebebi niteliğindeki "ilk iletiyi" gönderen senden başkası değil ve ilk iletinde geçen şu ifade "linux un mantalitesine yakışmayan bir durumla karşılaştık neyse  gene de ubuntu ile yola devam." en hafif tabiriyle buradakilerin zekasıyla alay etmektir. Bunu diğerlerinin sana yardımcı olması için üzerlerinde baskı kurabileceğin bir argüman gibi kullandığın vakit her türlü tepkiye hazırlıklı olmalısın. Tekrarlıyorum burada tartışmaya sebep olan etken; benim sonradan göstermiş olduğum tepki değil, senin bana kombine sıralamış olduğun hakaretler de değil, "Linux mentalitesini" diğerlerinin zekasıyla alay edercesine kendi çıkarların doğrultusunda kullanmandır.

Leroy

Sayın kullanıcı, olayı siz istediğiniz yerinden istediğiniz şekilde, istediğiniz yerinizle anlamaya devam edin, diyorum ya cevap almayı bile haketmiyorsunuz, yapabildiğiniz engin hayal dünyanızda kurmacalar ile burada konuşmanız ama maalesef kaayle alıncak gibi değil kusura bakmayın der burada bitiririm.

bytan

@Leroy,

@guestwho'nun haklılık payı elbette var. Hem @guestwho'nun değindiği, hem de wine üzerinden getirdiğin yersiz eleştiriler yüzünden tepki aldığını belirtmiştim.

Alıntı YapBizim wikimizde nasıl kurulacağı anlatılmış, wine ile açın diyor!

Bu nerede yazıyor ben hala bulamadım? Ve sana da iki tane bağlantı verdim, sonrasında Wiki'de sorun yok dedin. Eleştiri almana sebep olan iki durumdan biri buydu, bunu çözdük.

Alıntı Yap
tamam çok şey istemiş olabilirim size göre ama ben en azından saatlerce forum sayfa yenile yapıp sizlerden cevap bekledim, okunmadığını düşünüyordum çünkü, illa biri çıkıp olumsuz da olsa cevap verebileceğini düşünüyordum.

Belki kendi açından haklı olabilirsin. Ama eğer sayfanın üstünde konunun okunma sayısı artıyorsa ve yanıt gelmiyorsa, demek ki yazabilecek birisi henüz konuyu okumamıştır. Forumda 300.000 ileti var. günde onlarca konu açılıyor, eski açılan konular canlanıyor. Kim hangisine nasıl yetişsin? 300.000 iletilik forumun 30.000 tanesine sahip ama yine de yaranamıyor. Biraz da bu tarafından bak duruma. Sen ise 90 civarı iletinle aldığın ilk eleştiri sonrası "beni silin" diyebiliyorsun. Attığın ortalama her yüz iletide böyle bir tartışma çıksa ve eleştirilsen, eleştirileceğini bilsen ne kadar dayanırsın ve devam edersin? O kaale almadığın, beğenmediğin, yersiz ve haksız eleştirdiğin kişilerin özverileri sayesinde oluyor ne oluyorsa.

Tartışmaya sebep olan ikinci konuda ise şu an anlaşamıyoruz. Senin anladığın Linux mantalitesi ile bizim algıladığımız farklı görünüyor. Bunun üzerinde tartışabiliriz ve eminim ki bu konuda da bizim anlatmaya çalıştığımız noktaya er geç gelirsin. Ama bunun olması için, ortada sağlıklı bir tartışma ortamının bulunması gerekiyor. Şu an takındığın tavır ve kullandığın ifadelerle bunu çıkmaza sokuyorsun. Yine daha önceki iletimde dediğim gibi, bu tavrını değiştirmelisin. Eğer bir şeyler bitecekse, bu sebeple bitecek.

Bir şey ne ise odur, bu kadar. Öyleyse, iki şey arasında bağdaşıklık varsa, bu aralarında iletişim kuruyorlar demek değildir.
PF @ ST

Leroy

Wiki de çok kısa ve basit olarak anlatılmıs wine ile açın bir program gibi çalısmasına izin verin yeter execute bit hatasını biliyoruz zaten onu kaldırınca direk yükleniyor yazıyor yani yazmayan şeyi iddia etmiyorum ki.

Kurulum

Oyunu Buradan indirebilirsiniz.

Özelliklerine girip Bir program gibi çalismasina izin ver seçeneğini aktif hale getirin.

Yükleyip oyuna başlayabilirsiniz. Hesap açmayı unutmayın. Kırmızı yazıyla Sign up yazan yere tıklamanız yeterli.

İlla ki uzun uzun yazı giricem :) alın işte ispat hala
"Bu nerede yazıyor ben hala bulamadım? Ve sana da iki tane bağlantı verdim, sonrasında Wiki'de sorun yok dedin. Eleştiri almana sebep olan iki durumdan biri buydu, bunu çözdük."
KISACASI WİKİ DE BASİT VE NET ANLATILMIŞ KURUMU DA BU KADAR BASİT!!!
Hala wiki wiki diye tekrarlamayın aynı sorular göz var nizam var açık ve net, bu kadar ya!

bytan

Alıntı yapılan: Leroy - 27 Aralık 2010 - 11:07:31
Kurulum

Oyunu Buradan indirebilirsiniz.

Özelliklerine girip Bir program gibi çalismasina izin ver seçeneğini aktif hale getirin.

Yükleyip oyuna başlayabilirsiniz. Hesap açmayı unutmayın. Kırmızı yazıyla Sign up yazan yere tıklamanız yeterli.

İlla ki uzun uzun yazı giricem :) alın işte ispat hala

Basit bir soru:

Koyu olarak işaretlediğim yeri mi wine olarak düşünüyorsun, yoksa benim göremediğim bir wine mı var orada?

PF @ ST

Leroy

Ben wine ile açıyorum o şıkkı işaretleyince çalışıyor exe uzantılı çünkü.

Eğer exeler wine sız çalışıyorsa bu benim kusurum wine olarak değerlendirdim, eğer yok öyle değilse bu bu şekilde.

bytan

Bu işlem sadece wine ve exe'ler için geçerli değil. Bunu genişletirsek her türlü betik çalıştırma iznine ihtiyaç duyar. Exe'ler wine olmadan çalışmazlar, ama orada exe indirip wine'a atın denmemiş. Verilen bağlantıda linux sürümünü indirip çalıştırma dosyasına söylendiği gibi "bir program gibi çalışmasına izin ver" seçeneğini işaretlemen gerekiyordu.

Yine eksik bir bilgi yüzünden yaptığın bir hata ve verdiğin tepki:

Alıntı yapılan: Leroy - 27 Aralık 2010 - 11:07:31
KISACASI WİKİ DE BASİT VE NET ANLATILMIŞ KURUMU DA BU KADAR BASİT!!!
Hala wiki wiki diye tekrarlamayın aynı sorular göz var nizam var açık ve net, bu kadar ya!

Halen tepkilerinin normal olduğunu düşünüyor musun? Maalesef bizler için açık olan kısımlar, senin tarafında açık ve net olarak algılanmıyor.

PF @ ST

Leroy

Dediğiniz gibi olsun.

Ama ben kurulumun çok basit olduğunu vurgulamak istedim olay wine a kadar dayandı.
Wine ile açtım ben exe diye, yeni bir kullanıcı için bence normal bir durum.
Ama görülen şu ki benim halen tam olarak ne demek istediğim anlaşılmamış.
Uzaylı gibi muamele gördük resmen :) neyse gel gelelim kaydın silinmesine.
if ve zeitgeste ile birara tartıstıgım eribol a teşekkürler iyi niyetli şekilde bilgi paylaşımı yapan insanlardan.
BAZI GERZEKLERİN TAVRINA ORTAK OLAN ŞAKŞAKÇI YÖNETİCİLERİN OLDUĞU BİR FORUMDAYIZ.

bytan

Sana ne desem boş artık.

Üyeliğin sınırsız...

PF @ ST

heartsmagic

Alıntı yapılan: Leroy - 25 Aralık 2010 - 22:37:06
heartmagics size de gelicek olursak,

Cevap vermemezliği, "Her başlık hakkında fikir sahibi olup, doğru olsun olmasın bir şekilde cevap vermek pek Linux "mantalitesi"ne uymaz sanırım" lafına sığınarak kullanmanız da çok sığ idi.
Benim ne istediğim belliydi, yeniden kurulum yaptım yeniden indirip sorun çözüldü. Bilmeden bilgi vermeyin diyen de olmadı, en azından oyunlar ile ilgisiz olduğunuzu yazsaydınız başlığın okunduğunun farkına varır uzun süre bu başlıkta sizlerden cevap beklemezdim.

Neyse uzatmayayım daha fazla.

Kaydımı da silinmesini istiyorum, baksanıza çok bilmiş insanlar var forumunuzda.

Ben de adeta şok oldum. Bir şeyler karalamak geliyor içimden ancak edep, adap dursun istiyorum yerli yerinde.
Hayatta başarılar...

Not: Wiki'ye kim bakıyor onu da belirteyim. Hep sömürmeyip biraz da katkım olsun diyen insanlar. Cevap gelmediğinde dönüp serzeniş etmeyecek, varsa bildiğim bir şey katkı yapayım ben de diyen insanlar.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.