[Çözüldü] Ubuntu kurulum sorunu

Başlatan ethernity, 23 Aralık 2010 - 00:56:51

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

heartsmagic

Alternate ISO'yu denedin mi?
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

ethernity

Hiç denemedim, onun farkı ne?

sema

Farkı normal CD'deki basit kurulum arayüzü yok ve Ubuntu kurulumu sıkıntı oluşturan bilgisayarlarda tavsiye ediliyor. Düşük özellikli bilgisayarlara da denebiliyor. Forumda ufak bir arama yapabilirsin bu konuda.
susema

ethernity

Zafere giden yolda her şey mübahdır derler. Onu da deneriz. Deyimi doğru mu yazdım?

ethernity

Söylediğiniz üzere Alternate Iso indirdim ama bunun kurulum arayüzü bana Debianı hatırlattı. Daha önceden de başarısızlıkla sonuçlanan bir Debian kurulumu denemem var, pc`de ne var ne yok hepsi silinmişti. Şimdi yine aynı görüntüyle karşılaşınca korktum ve devam edemedim. Sormak istediğim şey şu:

Burda diğer bölümlere zarar vermeden kurulum yapmak mümkün mü?

zeitgeist

Kurulum aşaması çok farklılaşmıyor, sadece arayüz farklı. Forum ve wikideki kurulum belgeleine dikkat edersen bir sorun olmayacaktır. Ayrıca wikide alternete iso kurulum rehberi var diye hatırlıyorum.
Özgürlüğü ne kadar anlarsan o kadar az sahip olursun. John Fowles

ethernity

wiki'de pek bir şey bulamadım. bende HDD`nin bölümlerini göstermiyor, bir bütün olarak gösteriyor ve yeniden boyutlandırmaya çalışıyor. Her halde yanlış kurma adımıyla gittim. Hangisini seçmem gerektiğini bilmiyorum. seçenekler arasında Manuel ve kılavuzlu seçenekleri var. debian kurarken Manuel`i seçmiştim tüm diski sildi. Kılavuzlu seçeneğinde 4 alternatif vardı, aklımda kalmadı hangileriydi. Bu konuda bir bilgisi olan varsa çık sevinirim. Bu ubuntuyu kafaya taktım bir kere, yarıda kalsın istemiyorum

sema

Alıntı yapılan: ethernity - 04 Ocak 2011 - 10:58:23
Debian kurarken Manuel`i seçmiştim tüm diski sildi. Kılavuzlu seçeneğinde 4 alternatif vardı, aklımda kalmadı hangileriydi. Bu konuda bir bilgisi olan varsa çık sevinirim. Bu ubuntuyu kafaya taktım bir kere, yarıda kalsın istemiyorum

@ethernity çok zor değil. Mevcut disk bölümlerini gösterirken en alt tarafta (sanırım bir satır boşluk var diğer bölümlerle arasında) Elle yapılandır, elle belirt ya da manuel gibi bir seçenek vardı. Normalde de mevcut disk bölümlerini sda şeklinde gösteriyor olması gerekiyor zaten. Senin disklerde bir sorun yoksa yapıyor bunu ve hemen gelmiyor bu seçenek, ilerleyen safhalarda, az dikkat edersen göreceksin. Çok zevkli bir kurulumu var.
susema

ethernity

Bilmiyorum, kendi pc`m olmadığı için rahat yapanıyorum. Benimki olsaydı alttan gire üstten çıkar, sonunda kurardım. Zaten bir kere hatayla her şeyi sildim, 2.yi yapmaktan korkuyorum. Söylediğim gibi kendi pc`m olsaydı belki de çoktan kurmuştum

sema

Alıntı yapılan: ethernity - 04 Ocak 2011 - 19:02:30
Bilmiyorum, kendi pc`m olmadığı için rahat yapanıyorum. Benimki olsaydı alttan gire üstten çıkar, sonunda kurardım. Zaten bir kere hatayla her şeyi sildim, 2.yi yapmaktan korkuyorum. Söylediğim gibi kendi pc`m olsaydı belki de çoktan kurmuştum

Şurada alternate kurulum videosu gördüm. 9.10'u anlatıyor ama fark yok pek, ilk ve devamında videolar;

http://video.google.com/videoplay?docid=5027007309830743183#

Şu da yardımcı olur;

http://www.youtube.com/results?search_query=ubuntu+alternate&aq=f

Zor değil.
susema

heartsmagic

Disk tek parça mı görünüyor? Bana şu Windows'un dinamik disk meselesi gibi göründü. Windows 7 mi var makinede?

ethernity

Windows XP SP2 kurulu pc'de. Dinamik değil, Main disk. Diyelim ki diskte 2 bölüm var. Kurulum zamanı onları ayrı ayrı göremiyorum, sadece şu kadar boş alan var diyor. Yani XP`nin kurulu olduğu bölümdeki boş alanı da diğer bölümle toplayıp gösteriyor bana

heartsmagic

Gelişmiş disk bölümleme kısmı yok mu Aternate ISO'da?

sema

Alıntı yapılan: heartsmagic - 06 Ocak 2011 - 03:11:01
Gelişmiş disk bölümleme kısmı yok mu Aternate ISO'da?

Genel olarak soruyorsan cevap vereyim, evet var, ben hep onun üzerinden disklerimi bölümlendiriyorum. Diğerinden çok da farkı yok. Özel olarak soruyorsan da @ethernity cevap verir.

Yalnız ilginç olan nokta normalde ayrı bölümlenmiş iki diskin birarada gözüküyor olması.. Mümkünse bu durumu ekran alıntısı ile görmek isterdim. Cepten çekilmiş bir resim de olur.
susema

ethernity

Arkadaşlar hepinize yardımlarınız için teke tek teşekkür ediyorum ama bu sıralar biraz yoğunum. Onun için bu çalışmalara biraz ara vermem gerekiyor. Daha sonra başlayınca tekrar bilgilerimi paylaşırım

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 08 Ocak 2011 - 16:32:54

Bu arada şunu da belirtmek isterim ki, son kurulum denemesinde bölümleri göre bildim sonunda, manuel olarak seçince geldi. Ama benim CD bozuk çıktı, kurulum tamamlanamadı. Debianı da denedim ve onda kurulum sonuna kadar gerçekleşti ama restart edip başlamak istediğinde ekran çözünürlülüğünün uygun olmadığı uyarısını verdi. Bununla ilgili Debian bölümünde mevcut bir başlığa yazdım

http://forum.ubuntu-tr.net/index.php/topic,13278.0.html

ethernity

Selam arkadaşlar. Uzun zamandir yazamadım, çünki ara verdiğimi söylemiştim. Ben haftalar öncesinden internetten ubuntu CD`si sipariş etmiştim. Çok ihtimal vermiyordum gelip çıkacağına ama bu yakın zamanlarda geldi. Neyse ben bu CD`den de kurmayı denedim hatta onun öncesinde arızalar için kontrol ettim ve temiz çıktı. Tüm bunlara rağmen yine ayni hatayla karşılaştım. Emin ola bilirim ki sorun tamamen pc`de, büyük ihtimalle de HDD`de. Ne zaman değiştirilirse o zaman tekrar denerim

ethernity

Upuzun bir aradan sonra tekrar merhabalar. Aylar öncesinden kurmaya çalışıp da kuramadığım ubuntuyu en sonunda kura bildim. Sorun donanımdan kaynaklanmış olacak ki tamamen anakart değiştikten sonra sorunsuz bir şekilde tek seferde kurulum gerçekleşti. Yardımlarından dolayı her kese tekrar teşekkürlerimi sunarım. Kullanım sırasında yaşayacağım sorunları (inşallah yaşamam) paylaşmaya ilgili bölümlerde devam edicem. Yetkili arkadaşlar konuyu kilitleye bilirler. İyi günler