[Çözüldü] Ubuntu kurulum sorunu

Başlatan ethernity, 23 Aralık 2010 - 00:56:51

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

ethernity

Arkadaşlar. İndirdiğim ISO dosyasının MD5 değeri gereken değerle uyuşmuyor. Bu kurulumda problem yarata bilir mi, Daha kuramadım da, acab nedeni bu ola bilir mi?

heartsmagic

MD5 değerlerinin örtüşmemesi bir şeylerin eksik indiğini gösterir. Kesin sorun oluşturur ya da kesinlikle oluşturmaz demek doğru değil, bu neyin ne derecede bozuk olduğuna bağlı biraz da. Senin durumunda yapılacak en sağlıklı iş güzel bir şekilde ISO'yu yeniden indirmek olacaktır.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

ethernity

İlgilendiğiniz için teşekkürler. O zaman ben tekrar indirip deneyeyim

serkanburda

Mümkün mertebe torrent ile indirmeye çalışın; daha sağlıklı indirme yapıyor diye biliyorum :)

ethernity

Alıntı yapılan: sersang - 23 Aralık 2010 - 09:00:08
Mümkün mertebe torrent ile indirmeye çalışın; daha sağlıklı indirme yapıyor diye biliyorum :)
evet, bunu baçka bir yerde de okumuştum. Şimdi zaten torrentle indirme yapıyorum

heartsmagic

Alıntı yapılan: sersang - 23 Aralık 2010 - 09:00:08

Torrent de çok tavsiye edilir doğrudur. Ben senelerdir wget ile indiririm ISO'larımı, henüz md5 değerlerinin tutmadığını görmedim :) Tabii, wget için önce Linux lazım :)

ethernity

İSO dosyasını tekrar indirdim MD5 değeri de doğru ama yine aynı hatayı veriyor. Sebep ne ola bilir sizce?

gelturi

aldığınız hata nedir buraya geçerseniz yardımcı olabilecek birileri çıkacaktır...

burk

Alıntı yapılan: ethernity - 26 Aralık 2010 - 00:38:58
İSO dosyasını tekrar indirdim MD5 değeri de doğru ama yine aynı hatayı veriyor. Sebep ne ola bilir sizce?

O zaman hatayı görelim.=) Bir de baştan bir soru sormak istiyorum, iso yazım hızın fazla mıydı?

ethernity

Verilen hata şöyle

The installer encountered an error copying files to the hard disk:

[Errno 5] Input/output error

This is often due to a faulty CD/DVD disk or drive, or a faulty hard disk. It may help to clean the CD/DVD, to burn the CD/DVD at a lower speed, to clean the CD/DVD drive lens (cleaning kits are often available from electronics suppliers), to check whether the hard disk is old and in need of replacement, or to move the system to a cooler environment.

CD yazılım hızını da en düşük seviyyeye kadar indirdim. O zaman da bilgisayar CD`den hiç boot edemedi

bytan

İso kalıbını cd'ye yazarken en düşük hızda yazabildin mi? Farklı marka cd deneme imkanın var mı? Sonuçta gördüğün gibi sabit veya cd üzerinde okuma/yazma hatası veriyor.
Umut en büyük kötülüktür; işkenceyi uzatır. - F.N.

Bir şey ne ise odur, bu kadar. Öyleyse, iki şey arasında bağdaşıklık varsa, bu aralarında iletişim kuruyorlar demek değildir.
"... kavrayışını bilgi ile derinleştir ..."
PF @ ST

ethernity

1x'le bile yazmışlığım var ama onu hiç boot edemedim. Boot edince UBUNTU yazısı ve altındakı renk değiştiren noktalardan sonra siyah ekran geliyor ve öylece kalıyor, tabi bu siyah ekranda bir tane yanıp sönen bir imlec de var. 2x ve 4x`i de denedim onlarda biraz daha farklı bir ekran geldi, yani komut yaza bileceğim bir ekrandı ama kodları bilemediğimden hiç bir şey yapamadım.

Wubi'yle de denedim, onda da aynen yukarda gösterdiğim input/output error hatasını veriyor. Sorun sanki hard diskte gibi görünüyor

sema

Sorun CD'deymiş gibi geliyor bana da. Farklı marka CD ile denemeni öneriyorum ben de..
susema

ethernity

Alıntı yapılan: sema - 26 Aralık 2010 - 20:54:11
Sorun CD'deymiş gibi geliyor bana da. Farklı marka CD ile denemeni öneriyorum ben de..
Genelde CD`lerin markası aynıydı, Başka markalar da denerimm ama wubi'de neden o hatayı vermesine anlam veremiyorum. Peki hangi program daha güvenilir şekilde yazar, Nero`dan başka? benim denediklerim Paragon, İnfra Recorder, İSOBurner idi, Bir soru daha. CD yazarken Track At Once ve Session At Once diye iki seçenek çıkıyor, bunlar arasında ne fark var? Bilgi vere bilir misiniz?

sema

Bu söylediklerin içinde Nero ve ISOBurner'ı kullanmışlığım var. Nero'yu çok hatırlamıyorum ama ISOBurner'ı açıyordum, sonra ISO'yu yazdır falan diyordum sanırım, bir iki de ayar vardı herhalde yazma hızı ile ilgili, oldukça basit, hoş bir programdı. Nero'yu da hiç sevmem. Onun dışındakileri bilmiyorum;

ISOBurner

Wubi'de de hata vermiş zaten. Hatta sırf çok emin olmamak için hata yüzde yüz CD'dedir demiyorum (ne zaman çok çok emin olsam tersi çıkıyor). Bunun dışında tek ihtimal o derim.

Düşük hıza dikkat.

Alıntı YapDAO: Disk At Once kısaltmasıdır. CD-R'ı ya da CD-RW'yi bir kerede yazmak demektir. TAO: Track At Once kısaltmasıdır. CD-R'ı ya da CD-RW'yi birkaç oturumda (session) yazma işlemi için kullanılır.
susema

ethernity

ISOBurner'da hızı ayarlamak hiç bir seçenek yok, en azından bendeki öyle. Kendisi otomatik olarak en yüksek hızda yazdırıyor.
Düşük hıza dikkat demişsiniz ama düşük hızda yazdıklarımın hepsi sorunlu çıkıyor, ister Windows üzerinden kururlumda, isterse de direkt CD`den boot ederek kurulum yaparken. Yüksek hızda yazdıklarımsa hiç sorunsuz Windows`tan kurulum yapıyor, hem de kolaylıkla boot edile biliyor

zeitgeist

Diskten şüphelenmeden önce hatalı cd yazma olasılığını elemek gerek. Gerekirse yeni bir kalıp indirip, md5 kontrolü yaptıktan sonra 8x hızla yazdırıp ardından cd denenebilir. Buradan görüldüğü kadarıyla ve başlığa istinaden yeni bir kalıp indirmen daha isabetli olacak.
Özgürlüğü ne kadar anlarsan o kadar az sahip olursun. John Fowles

ethernity

Yukarda yazdığım gibi dosyayı tekrar indirdim ve bu sefer MD5 değeri doğruydu ama yine de sorun dvm ediyordu

zeitgeist

Yazdırılan cd arızalı değilse ve başka dağıtımların yükleme medyaları da aynı sorunu veriyorsa o halde diskinde sorun vardır senin de dediğin gibi.
Özgürlüğü ne kadar anlarsan o kadar az sahip olursun. John Fowles

ethernity

düşük hızlarda yazdırdığım Cd`lerde boot edememe sorunu var demiştim ya, onlar hep "princo" marka CD`lerdi. Şimdi "abv" marka CD`de tekrar denedim, 4x`le yazdım ve boot edip kuruluma başlaya bildim. Ama yine de bahsi geçen hatayla yüzleştim

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 27 Aralık 2010 - 20:13:00

Arkadaşlar, konu başlığını değiştirdim, çünki artık konu içeriği MD5 çerçevesinden bayağı kenara çıktı

heartsmagic

Bu bir dizüstü mü?
Gerçi sorun ya medya ya cd/dvd-rom ya da en son olarak disk gibi görünüyor.

ethernity

Hayır pc.

Ubuntuya biraz ara vermek için başka bir şey denedim ve LinuxMint indirdim. Onu da şimdilik MINT4WİN yardımıyla Windows üzerinden kurdum, bir sorun çıkmadı. Bunun Ubuntuyla ne gibi farkları var?

burk

Alıntı yapılan: ethernity - 29 Aralık 2010 - 07:34:31
Hayır pc.

Ubuntuya biraz ara vermek için başka bir şey denedim ve LinuxMint indirdim. Onu da şimdilik MINT4WİN yardımıyla Windows üzerinden kurdum, bir sorun çıkmadı. Bunun Ubuntuyla ne gibi farkları var?

Fark belki de Windows üzerinden kurmandır?

ethernity

Göze çarpan ilk fark sorunsuz kura bilmem tabi ki ama o da Windows üzerinden, Ubuntuyu kuramamıştım. 2. söyliye bileceğim CD`yi arızalar için kontrolden geçirdiğimde hiç bir arıza bulunmaması, yani ilk seferde hatasız bir şekilde CD`ye yazdıra bildim. Okuduğum bilgilere göre de pek bir farkı yok görsellik dışında, onu da ubuntuya dönüştürmek pek zor bir şey değil

ethernity

ya arkadaşlar benim durumum çok mu umutsuz görünüyor. Yani bir türlü CD`den kurulum yapamıyorum