Ubuntu'da DNS ayarı ?

Başlatan emreseckin, 20 Aralık 2010 - 15:18:03

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

emreseckin

Arkadaşlar öncelikle http://forum.ubuntu-tr.net/index.php/topic,24238.msg291513.html#new bu konumda ki son mesajları inceleyiniz konu dışına çıkacağından yeni konu açmak istedim hem yardıma ihtiyacı olanlar cevabı yanlış topicde aramazlar :) bu web server işi olarak İlk önce makineme DnS girmem gerekiyor Menü>Sistem>Tercihler>Ağ Bağlantıları ? bölümünden yapıyoruz heralde tıklayalım :p Kablolu Euto eth0 düzenleniyor >IPv4 Ayarları>Yöntem Elle mi olacak ? Elle olduğunu varsayarak DNS SUNUCULARI: ? Buraya Sabit ip adresimimi yoksa sitemin Nameserver adresini mi yazmam gerekli ? Arama etki alanlarına ney girmem gerekli Anahtar kelime mi ? Meta Tag misali ?

sema

IPv4 Ayarları >> Yöntem Elle, sadece DNS sunucuları olan yere istediğin DNS'yi gireceksin. Diğerleri boş kalsa de olur, şunu kullanabilirsin;

208.67.222.222,208.67.220.220
susema

canosayan

Sanki iki dns anlayışınızda karışıklık olmuş.

ağ araçlarında bahsedilen dns bilgisayarınızın internete çıkarken kullandığı isim sunucusu. yani siz google a gitmek istediğinizde google adından ip adresi bulacak olan sunucu. sizin site yayınlamak için kullanacağınız ise dns server.  yani bir nevi dışarıda yönelendirici makinelerin bir kopyasını yerele kuracaksınız.

eğer dışarıdan 217.131.26.27 ipsine ulaştığınıda yerelden yayınladığınız siteyi görüyorsanız yapmanız gereken alan adınızın A ip kaydına bu ip adresini atamak. Gerçi ben şu an denediğim halde 217.131.26.27 adresi bana herhangi bir şey göstermiyor.
Chmod bizim işimiz.

emreseckin

Evet iki yerden ayarlama yapıyoruz bi UBUNTU Ağ Bağlantıları birde Domain özellikleri benim sabit ip adresim 217.131.26.27 olduğundan dolayı.
Birde + olarak Domain yönetiminden DNS Yönetimine girdim bakın ss yi ekle verdim 4 resim var farklı yerlerden DNS leri sabit ip adresimi girdim fakat yine sunucu bulamıyor acaba nameserverlerde mi problem var ?

canosayan

işte iki yerden birisi ubuntu ağ bağlantıları değil. bir ns adresini sisteminizde bulundurmak için bir dns serveri kurmanız lazım. mesela bind9
Chmod bizim işimiz.

emreseckin

sudo olmadan bind9 paketini nasıl kurabilirim ?

canosayan

Alıntı yapılan: emreseckin - 20 Aralık 2010 - 16:50:56

pek mümkün değil.
sizde daha kolay bir yol söyleyeyim. bir sunucu paketini kurun. mesela ehcp kurulumunu çalıştırın. böylece yapmak istediğiniz bir çok şey daha çabuk bir araya gelecektir. tabi onları kurmak içinde sudo sorununu çözmeniz gerekiyor.
Chmod bizim işimiz.

if

@emreseckin, sudo meselesini neden halletmediniz?

emreseckin

Alıntı yapılan: canosayan - 20 Aralık 2010 - 16:53:48

pek mümkün değil.
sizde daha kolay bir yol söyleyeyim. bir sunucu paketini kurun. mesela ehcp kurulumunu çalıştırın. böylece yapmak istediğiniz bir çok şey daha çabuk bir araya gelecektir. tabi onları kurmak içinde sudo sorununu çözmeniz gerekiyor.
ehcp kurulumundan biraz bahseder misiniz synaptic paket yön. den kurabilirim değil mi ?

canosayan

Alıntı yapılan: emreseckin - 20 Aralık 2010 - 16:59:08
Alıntı yapılan: canosayan - 20 Aralık 2010 - 16:53:48

pek mümkün değil.
ehcp kurulumundan biraz bahseder misiniz synaptic paket yön. den kurabilirim değil mi ?

ehcp bir yazılımlar topluluğu ve bir sunucu arayüzü diyelim.http://ehcp.net/ adresinden indirerek çalıştırabilir ve kurabilirsiniz. sonrasında http://127.0.0.1/vhosts/ehcp/ adresine giderek yapılandırabilirsiniz.
Chmod bizim işimiz.

emreseckin

Peki tmm indiriyorum birde apache2,mysql,phpmyadmin vs vs bunlar yüklü şuanda çakışma olmaz değil mi ?

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 20 Aralık 2010 - 17:37:18

kardeş indirdim fakat .tgz uzantılı nasıl yükleyecem normal setup ile olmuyor heralde illa uçbirimden kod mu çalıştırmak gerek ? Arşiv yöneticisi ile kurulum mümkün mü ?

risperdal

Canosayan'ın dediği gibi sanırım bir karışıklık olmuş aklınızda. Sitenizi sabit ip üzerinden yayınlamak istiyorsunuz. Eğer web server (apache2,mysql,phpmyadmin,php) kurulumu ve modeminizden port açma işlemi başarılıysa geriye kalan şey domain panelinizden sabit ip'nizi işaret eden A record eklemek.

Ekran görüntülerinden gördüğüm kadarıyla domain panelinizden dns kayıtlarını yönetmeniz için domaininizin NS adreslerinin domain firmanızın default NS'lerine yönlenmiş olması gerekiyor.

Öncelikle domaininizin ns adreslerini şu şekilde değiştirin.

yon1.turkishost.com
yon2.turkishost.com
yon3.turkishost.com
yon4.turkishost.com

Daha sonra ilk resimdeki A record ekleyebileceğiniz sayfaya gelip A record ekleyeceğiz.

Dikkat edin bu kısım önemli.

İki tane A record ekleyin.

hostadı = www, kayıt türü = "A Kaydı" , adres =  217.131.26.27
hostadı = *, kayıt türü = "A Kaydı" , adres =  217.131.26.27

Bunları yapmadan önce modeminizden 80. portu açtığınızdan ve web serveri başlattığınızdan emin olun lütfen.

http://217.131.26.27 adresine biz girdiğimizde sizin web serverinizi, siz girdiğinizde ise modem sayfanızı görürseniz web server ve port açma işlemleri başarılı olmuştur. O zaman yukarıdaki dediklerimi yapabilirsiniz.

İyi günler

emreseckin

Ayarları dediğiniz gibi yaptım bakınız ss lere 3 tane bu arada Ağ Bağlantımı düzenlemedim ? sorun olur mu ? fakat 217.131.26.27 yazıyorum url kısmına sayfa yüklenemedi diyor ? galiba yine birşeyler eksik kaldı ?

Kardeş www.tikkyforum.com yazıncada 217.131.26.27 yazıncada modem sayfasına atıyor bu port açılmış anlamınamı geliyor ?

risperdal

Şu an a recordu başarılı bir şekilde eklemişsiniz ama web serveriniz çalışır durumda değil sanırım?

Web serverinizi çalıştırıp geri bildirimde bulunur musunuz?

sudo service apache2 start
sudo service mysql start

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 21 Aralık 2010 - 00:29:02

Bir de ilaveten modeminizde port yönlendirdiğiniz ekrandan bir görüntü aktarabilir misiniz?

emreseckin

Sudo çalışmadığından sudo olmadan girdim :D
emre@new-host:~$ service apache2 start
* Starting web server apache2                                                  (13)Permission denied: make_sock: could not bind to address 0.0.0.0:80
no listening sockets available, shutting down
Unable to open logs
Action 'start' failed.
The Apache error log may have more information.
                                                                         [fail]

emre@new-host:~$ service mysql start
start: Rejected send message, 1 matched rules; type="method_call", sender=":1.77" (uid=1000 pid=4648 comm="start) interface="com.ubuntu.Upstart0_6.Job" member="Start" error name="(unset)" requested_reply=0 destination="com.ubuntu.Upstart" (uid=0 pid=1 comm="/sbin/init"))

Port yönlendirme sayfasının ss si aşağıda :)

risperdal

Şu an tek sorun apache'i başlatamamanızdan kaynaklanıyor.

Servisleri başlatabilmeniz için root yetkisi gerek.

emreseckin

Sizden ricam 217.131.26.27 adresine bakar mısınız modeme mi yönlendiriyor yoksa direk web server mı açılıyor?

risperdal

emreseckin

Alıntı yapılan: if - 20 Aralık 2010 - 16:58:01

@emreseckin, sudo meselesini neden halletmediniz?
http://forum.ubuntu-tr.net/index.php/topic,24297.0.html
herşeyi yaptım yine sudo hata veriyor

emreseckin

arkadaşlar bind9 paketini kurdum şimdi ne yapmam gerekiyor ?