Usb Modem Kurulumu -Asus AAM6000UG

Başlatan Venom, 20 Aralık 2010 - 11:13:55

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Venom

Merhaba arkadaşlar.. ben de ubuntuyu yeni deneyenlerdenim.. ubuntu 10.10 u xp ile ortak kurdum. ancak dil paketi desteklemiyor. ve exe dosyalarını çalıştırmıyor. modemim Asus AAM6000UG usb modem olduğundan ubuntu dan internete giremiyorum çünkü modemimi kuramıyorum. yardımcı olursanız sevinirim..

if

@Venom,

1- Sistem>Yönetim>Dil Desteğini açıp 'Menü ve pencerelerde kullanılan dil' olarak Türkçe seçiniz ve sistem geneline uygulayınız.
2- Forumda 'Wine' terimiyle arama yapınız.
3- Uygulamalar>Donatılar>Uçbirimi açıp lsusb komutunu veriniz. Çıktıda modeminizin ismine göre forumda arama yapınız.

Tek bir konuda birden fazla sorununuzu dile getirmeyiniz. Bu bölümü okumanızı öneririm.

enginbahadir

Merhaba. Ubuntu yardım sayfasına göre eagle driver 10.10 da kurulu olarak geliyormuş. Sadece modem ayarlarını düzenlemek gerekiyormuş anladığım kadarıyla.

Belirtilen yöntem şu:

gksudo gedit /etc/ppp/peers/ueagle-atm

Açılan dosyada bağlantı bilgilerinizin yer aldığı satırlar var, bunları kendinize göre doldurun.

user "<your username>"
password "<your password>"
plugin pppoatm.so <VP>.<VC>
noipdefault
usepeerdns
defaultroute
persist
noauth

Username bölümü, Servis sağlayıcınızdaki kullanıcı adı ve şifreniz.
Eğer bu satırlar yoksa buradan kopyalayıp yapıştırın. Buradaki VP, VC değerleri için şu adrese bakın:

http://faq.eagle-usb.org/wakka.php?wiki=ListConfigADSL

Düzenledikten sonra kaydedip kapatıyoruz.

Şimdi yine uçbirimden:

gksudo gedit /etc/ppp/chap-secrets

komutunu verip açılan dosyaya bakıyoruz.

"<your username>"  "*"  "<your password>"  "*"  -->> dosyada bu kısmı arıyoruz. Başında # işareti olmayan kısımda olması gerekiyor, # ile başlayan kısımlar yorum belirtiyor.

Burada kullanıcı adı ve şifreniz, yine servis sağlayıcınız tarafından size verilen isim ve şifredir. Doldurun ve kaydedip kapatın.

Sonra yukarıdaki aynı işlemi şu dosya içinde yapalım:

gksudo gedit /etc/ppp/pap-secrets

İşler yolunda gittiyse bağlantıyı başlatmak için şu komutu uyguluyoruz:

pon ueagle-atm

Her açılışta otomatik olarak başlatmak için ise:

gksudo gedit /etc/init.d/modem-startup

komutunu uyguluyoruz. Açılan dosyaya şu kodu kopyalayıp yapıştırıyoruz:

case "$1" in
  start)
    modprobe ueagle-atm ;
    sleep 60 ;
    modprobe pppoatm ;
    pppd call ueagle-atm   
    ;;
  stop)
    true
  ;;
  *)
    echo "Usage: $0 {start|stop}" >&2
    exit 3
    ;;
esac

yapıştırdıktan sonra kaydedip kapatıyoruz.

Şimdi bu dosyaya yönetici izni verip çalıştırılabilir hale getiriyoruz. Uygulanacak komut:

sudo chmod u+x /etc/init.d/modem-startup

Bu kısımda tamam. Şimdi sisteme bunu açılışta başlatması için gereken komutu veriyoruz:

sudo update-rc.d modem-startup defaults

---

Eğer sistemi kurtarma kipinde açtığınızda da modemi kullanmak isterseniz:

sudo ln -s /etc/init.d/modem-startup /etc/rc1.d/S20modem-startup

isteğe bağlı olarak bu komutu çalıştırabilirsiniz.

Venom

teşekkürler arkadaşlar deneyeceğim bunları...

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 20 Aralık 2010 - 22:50:06

arkadaşlar dediklerinizi denedim fakat bir sonuç elde edemedim. internetede bağlanamadığım için dil paketi de yükleyemiyorum ingilizce olmasıda bayagı zorluyor. modemi kurabilsem gerisi gelecek. cunku şimdi bi ubuntuya bi xp ye girip duruyorum kafamda bayagı karısıyor hatta cıldırıyorum :) cunku ilk defa kullanıyorum. usb modemi tanıtma işi olmasa. yardımlarınızı esirgemeyin arkadaşlar :)

heartsmagic

@Venom, denediklerini lütfen buraya da aktar. Örneğin değiştirdiğin dosyaların içeriklerini, uyguladığın komutları ve çıktılarını.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.