[Çözüldü]Forbidden Hatası

Başlatan alcolique, 18 Aralık 2010 - 15:02:08

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

alcolique

Ubuntu 10.04.1 sürümünü kullanmaktayım.Apache'm çalışmakta ve hata vermemekte...

Apache nin içine web sitemin dosyalarını attım htttp://localhost dediğimde site geliyor ama normal site adını yazınca site gelmiyor.Site adına ping attığımda DNS in doğru adrese yönlendirildiğini görüyorum.Yönlendirilen IP ile cihazın IP si aynı yani problem yok.

Sitenin adı shop.sahratelekom.com.tr IP adresi 85.111.0.199 ama local dışındaki bir ağdan 85... li numarayı yazdığımda ulaşabilmeme ramen siteye subdomain i yazdığımda ;

Forbidden

You don't have permission to access / on this server.
Apache/2.2.14 (Ubuntu) Server at shop.sahratelekom.com.tr Port 80

hatası almaktayım chmod 777 -R var/www adresine izin vermeme ramen böyle yapıyor..

Yardımcı olabilecek olan varsa çok sevinirim.

Birde DNS çözümlemiyor diyecekler için cihaz hertürlü siteye giriyor birtek benim siteme giriş yapmıyor...

canosayan

ben sayfaya girdiğimde görebiliyorum. genelde aynı bilgisayarda görmek mümkün olmuyor. proksi üzerinden deneyin.
Chmod bizim işimiz.

sema

Ya da dizinlerin herkes tarafından okunabilir olması sağlanabilir;

sudo chmod -R a=rx /var/www
susema

canosayan

Alıntı yapılan: sema - 18 Aralık 2010 - 18:10:16
Ya da dizinlerin herkes tarafından okunabilir olması sağlanabilir;

sudo chmod -R a=rx /var/www
shop için fazla tehlikeli olabilir.
Chmod bizim işimiz.

sema

Alıntı yapılan: canosayan - 18 Aralık 2010 - 18:27:57
shop için fazla tehlikeli olabilir.

Ona hiç dikkat etmeden yazdım, kendi halinde, kendi erişiminde diye düşündüm. Haklısın.

Hımm.. Şunu deniyor ve yine de olmuyorsa ilginçtir o hâlde;

sudo chmod -R 777 /var/www
susema

canosayan

bu bana biraz sunucu problemi gibi geliyor. çünkü bizde de aynı şekilde çalışıyor. yerelden yönlenince modemi görüyoruz dışarıdan yönlenince siteyi.
Chmod bizim işimiz.

alcolique

Server Telekom IDC centerda bulunuyordu.Adamlar firewall ile domain e kapatmışlar o yüzden problem çıkıyormuş.Yardımlarınız için teşekkürler.

Bu arada ben /var/www ye 777 verdim ne gibi bir sıkıntısı olabilir benim için?

heartsmagic

Her ihtimale karşı 777 kalmasın orası, malum herkese yazma hakkı vermiş oluyorsun. En kötü 770 olsun.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.