[Çözüldü] Kurulum ve sonrasında sorun

Başlatan asukaki, 18 Aralık 2010 - 11:40:18

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

asukaki

İyi günler arkadaşlar ubuntu 10.10 sürümünü kurulum yaptım.  Kurulumdan sonra sistemi yeniden başlatın dedi yeniden başlattım ama açılıyor konsol ekranı gibi bir ekran geliyor açılmıyordu. Sonra kurtarma kipindi açıp bozuk paketleri onar dediğimde 210 mb bir dosya indirdi kurulumu yaptı bitti başattım tekrar aynı ekran geldi sonra bir daha başlattığımda normal ekran geldi. ekran kartım nvidia 6200 le kurulumunu yaparken çok değişik bir hata verdi kopyalayıp yapıştırcaktim ama tekrar kurulum yapmaya çalıştığımda kurulum yapıldı. Şuanda bilgisayarım kendi kendine reset atıyor. ubuntu açılıyor bazen açılıyor açılmaz bazen kullanıyorsunuz bir süre bir süre sonra resetleniyor. Herhangi bir parçamın bozuk olduğunu sanmıyorum çünkü mandriva ve windowsta böyle bir sorun  yok acaba bir yerlerde yanlış bir şeyler mi yaptım bilemeden  :(
Linux'la Her Şey Mümkün!

mehmetux

Fanların çalışıp çalışmadığını kontrol edebilirsin, sıcaklık yüzünden reset atıyor olabilir.
Soru sormadam önce empati kurmak lazım.

asukaki

fanlar çalışıyor ayrıca bilgisayarı yeni açtığımda da olmuştu. Şuanda pek bir sorun gözükmüyor internetimin yavaşlığı durumundan hariç 6mb olmasına karşı yavaş kullanıyorum interneti modemimin firewall desteği yok ve port saldırısıda almıştım bununla ilgili olabilir mi  acaba ?
Linux'la Her Şey Mümkün!

mehmetux

TTNET kullanıyorsanız son 1 haftadır yurt genelinde internet yavaşlığı var.

asukaki

Evet TTNET kullanıyorum da şöyle * bir şey oluyor misal kurulum yaparken paketleri indirme hızı 620kb olarak indirip kuruyordu. Şimdi kurulumdan sonra en fazla 100 kb çıkıyor oda zor ihtimal normalde 40 ve 70 kb arasında kalıyor. Bu normal değil bence ? :(
Linux'la Her Şey Mümkün!

mehmetux

İndirme hızı sadece sizle alakalı değil 100Mbs netinizde olsa karşıdaki sunucunun size göndermek istediği hızda alırsınız paketleri.
Bu bağlantıdan internet hızınızı sınayabilirsiniz.

asukaki

3 kere denedim ilkinde 2,2 mps ikincide1,4 mps üçünde 3,5 mps çıktı. Modem arayüzünde 5.9 mps gözüküyor. Acaba modemimdeki açık olan portlar bir sorun oluştururmu kendi güvenliğini dahili firewall yok ve bir kaç kez port saldırısına uğramıştım gerçi mandriva kullanırken olmuştu biraz araştırıp bakayım kendi firewallımı kullanabilirmiyim diye. Yardımın için teşekkür ederim mehmetfun arkadaşım.
Bazen durup dururken internet gidiyor modemde internetin var olduğunu gösteriyor ama internete giremiyorum ağ bağlı gösteriyor ama kullanamıyorum interneti.
Linux'la Her Şey Mümkün!

mehmetux

Ubuntuda yanlış hatırlamıyorsam ufw güvenlik duvarı yazılımı var. Terminale
Alıntı Yapsudo ufw status //Durumu gösterir
sudo ufw enable  //kapalı ise açar
sudo ufw disable //kapatır
Ubuntu yazılım merkezinden ufw yazarak aratırsan grafik arayüzü paketini indirebilirsin, gereksiz bulduğun portları kapatabilirsin.
Sistem gözlemcisinden internet trafiğini izleyebilirsin, sabit ip kullanmıyorsanız bahsettiğiniz saldırıların önemli bir amacı olmasa gerek..

cebuntu

merhaba
internetteki sorunun tamamen ttnet ile ilgili bu aralar bakım filan yapılıyo
Ubuntunun kendi kendine resetlenmesi ilginç, hiç başıma gelmedi şimdiye kadar, ama kesin bir donanım sorunun var en azından  Disk Utility ile diskin durumuna bir göz atabilirsin.
Geçenlerde yeğenimin dizüstünde olmuştu Mint kurdum ama açılışlarda bir tuhaf farklı davranışlar sergilediği için ben de şaşırdım, meğer HDD de 5 adet BED sector varmış .
Bir de bu ekran sürücüleri ile ilgili son sürümlerde ekran kartın kendi sürücülerini yükleyip aktif hale getirince sorunlar çıkabiliyor, kurulum esnasında kurulan sürücüler daha iyi çalışıyor.
Ubuntu kurulduktan sonra hiç bir değişiklik yapmadan güncelleme yapmak çoğu sorunları çözüyor.
Aklıma gelen başka bir şey de yok.
Kolay gelsin

asukaki

Merhaba arkadaşlar mandriva kullanıyordum şimdi eski dağıtımım olan ubuntuya döndüm. Bir sorum olacak mandriva kullanırken açıkport saldırısı diye bir uyarı alıyordum sürekli araştırma yapmama rağmen ele geçer bir çözüm bulamadım. Ubuntuyu yükledim. Sisteminizdeki bağlı portları görme başlığından yaptığım kodlarla
tcp        0      0 127.0.0.1:631           0.0.0.0:*               DİNLE     
tcp        0      0 192.168.1.2:48206       209.85.148.139:80       ESTABLISHED
tcp        0      0 192.168.1.2:47538       212.174.226.100:80      TIME_WAIT 
tcp        0      0 192.168.1.2:51945       212.174.226.100:80      TIME_WAIT 
tcp        0      0 192.168.1.2:47546       212.174.226.100:80      TIME_WAIT 
tcp        0      0 192.168.1.2:47555       212.174.226.100:80      TIME_WAIT 
tcp        0      0 192.168.1.2:47547       212.174.226.100:80      TIME_WAIT 
tcp        0      0 192.168.1.2:47540       212.174.226.100:80      TIME_WAIT 
tcp        0      0 192.168.1.2:51942       212.174.226.100:80      TIME_WAIT 
tcp        0      0 192.168.1.2:47537       212.174.226.100:80      TIME_WAIT 
tcp        0      0 192.168.1.2:47553       212.174.226.100:80      TIME_WAIT 
tcp        0      0 192.168.1.2:51944       212.174.226.100:80      TIME_WAIT 
tcp        0      0 192.168.1.2:47556       212.174.226.100:80      TIME_WAIT 
tcp        0      0 192.168.1.2:51610       195.175.70.91:80        ESTABLISHED
tcp        0      0 192.168.1.2:44293       4.79.142.202:80         ESTABLISHED
tcp        1      0 192.168.1.2:40327       91.189.89.31:80         CLOSE_WAIT
tcp        0      0 192.168.1.2:51609       195.175.70.91:80        ESTABLISHED
tcp        0      0 192.168.1.2:51941       212.174.226.100:80      TIME_WAIT 
tcp6       0      0 ::1:631                 :::*                    DİNLE     
udp        0      0 0.0.0.0:5353            0.0.0.0:*                         
udp        0      0 0.0.0.0:37389           0.0.0.0:*                         
udp        0      0 0.0.0.0:68              0.0.0.0:*                         
udp6       0      0 :::5353                 :::*                               
udp6       0      0 :::44165                :::*       

Şöyle bir şeyle karşılaştım.  TTNET combomax modem kullanıyorum kendi üzerinde firewall barındırmıyor. İnternetim eski rt102 modemle çok güzel kullanıyordum. 600 kb ile indirme yapabiliyordum. Ama bozulunca daha eski modemim olan combomaxa döndüm ama aynı yerlerden indirmeyi 50kb ile yapabiliyorum ve bütün nereden indirme yaparsam yapayım en fazla 80 kb çıktığını gördüm. Acaba portlarla ilgili bir sorun mu var yoksa normalmi gösteriyor. Modem arayüzünde bağlantı hızı olarak 6 mb gösteriyor hıztestinde değişkenli gösteriyor 2 ila 5 arasında ama hiç bir zaman öyle bir hızda indirme yapamıyorum. Yardımcı olabilir misiniz. Ne yapmam gerekiyor.

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 18 Aralık 2010 - 22:19:29

Arkadaşlar windowsu bilgisayarın bir bölümüne kurup denedim aynı site aynı yer aynı film ubuntuda 46 kb ile windowsta 280 kb ile indirme yapılıyor sizce neden kaynaklanıyor bu yardım edebilir misiniz. Şimdiden hepinize yardımlarınız için teşekkür ederim.
Linux'la Her Şey Mümkün!

asukaki

TTnetle zaten en son mahkemelik olacağım kesin yani.Bu kadar hız düşüklüğüde ondan kaynaklanıyorsa yandık. Korkuyorum arasam söylesem adamların yaptığı direk iş bağlantı hızını yarıya düşürmek. :)
Kendi kendine reset atıyor ilginç bende anlamadım. Uyku moduna geçiş yapıyor enter sleeping yazıyor resetleniyor hani kullanmasam anlayacağım. Kullanırken yapıyor. Şuanda açılış ile ilgili sorun ortadan kalktı. Teşekkürler yardımlarınız için. Arkadaşlar.

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 19 Aralık 2010 - 10:03:32

Arkadaşlar internet hızı  ttnetten kaynaklanmıyor zannımca. Şimdi deneme yaptım bir film üzerinde ubuntu10.10 ile 80kb ile indirirken windows ile 670 kb ile indirme yapılıyor sizce nasıl halledebilirim bu sorunu
Linux'la Her Şey Mümkün!

asukaki

Merhaba arkadaşlar normalde linuxta daha hızlı kullanmam gerekmiyor mu interneti ? Nasıl aşabilirim bu sorunu arkadaşlar ?
Linux'la Her Şey Mümkün!

eribol

İnternet hızı neye müsaade ediyorsa işletim sistemi o kadar hızlı indirir normalde. Tabii programdan programa ufak oynamalar olabilir ama sizin dediğiniz gibi bir uçurum biraz zor olur. O sırada başka yüklemeler yapılıyor olabilir mi? Ne kullanarak indiriyorsunuz ki?

asukaki

wget ile denedim 47 kb çıktı,uget ile denedim yine aynı çıktı,konsolda paket yüklemek isteyince 622kb çıktı. Windowsta İDM ile 600kb ile yapıyor.
Wget-uget ve idm ile aynı siteden aynı şeyi indirmeyi denedim ve hiç bir başka program açık değildi. Şöyle bir sorun da var arkadaşım bazen internet bağlantım olmuyor yani modemle bağlı olduğum gözüküyor hatta windosta girebiliyorum nete ama ubuntu veya mandrivada internete giremiyorum. Nasıl çözebilirim bu sorunu acaba mandriva da da aynı ubuntuda da ama garip olan ubuntu kendi konsol paket indirmesinde yani kurulum sırasında 622kb ile indirme yapıyor daha sonra o hızı ne mümkün görebilmek.
Linux'la Her Şey Mümkün!

heartsmagic

Bu 40xxx ve 50xxx portlarını dinleyen uygulama nedir Ubuntu üzerinde?
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

asukaki

Bilmiyorum ki anlamadım ne olduğunu :(
Linux'la Her Şey Mümkün!

heartsmagic

Sürekli böyle mi bu? Herhangi bir P2P uygulaması kullanıyor musun, port yönlendirmesi yaptın mı?

canosayan

ProfiloTelekom ile bir bağlantınız var mı?
şu 212.174.226.100 ip sinin ucu oraya çıkıyor gibi. o da dolaylı yollarla kureteknoloji.com adresi ile alakalı.

eğer bu komularla bir bağlantınız yoksa ilgili port aralığını engelleyebilirsiniz.
Chmod bizim işimiz.

asukaki

Sürekli böyle. Herhangi bir bağlantım yok. Nasıl engelleyebilirim. Çünkü bazen internet kullanılmayacak kadar yavaşlıyor sonunda kesiliyor ama modemde bağlantı gösteriyor. Birde hız problemi var linux ile 50 kb ile indirme yapabiliyorum win ile 600 kb ile indirme oluyor aynı yerden aynı şeyi indirmeye çalışıyorum.
Linux'la Her Şey Mümkün!

canosayan

gufw ile port engellemesi yapabiliyorsun. forumda yakın zamanda da konuşuldu.
Chmod bizim işimiz.

asukaki

gufw ile kurdum denedim zaten o portlar o kurulu ve açıkken alınmış bir çıktı idi. Şuanda ubuntuda internet kullanamıyorum. Modemde bağlantı var ubuntutada bağlantı gösteriyor ama internete giremiyorum mecbur size yazmak için windowsa geçtim.

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 21 Aralık 2010 - 09:53:47

Yardım eder misiniz arkadaşlar ubuntudan internete giremiyorum :(
Linux'la Her Şey Mümkün!

asukaki

Arkadaşlar yardım edin ubuntu ile artık internete giremiyorum. Bilgisayarı açıyorum internet bağlantısı kopuk göstriyor tıklayıp bağlan diyorum bağlanıyor bağlandı diyor modemde de bağlandı gösteriyor ama ne mümkün internete girebilmek. İnternete girmiyor açtığım anda firefoxu  direk görüntülenemiyor. Yardım edin arkadaşlar  :(
Linux'la Her Şey Mümkün!

hitokiri

Alıntı yapılan: asukaki - 21 Aralık 2010 - 09:52:35
Arkadaşlar yardım edin ubuntu ile artık internete giremiyorum. Bilgisayarı açıyorum internet bağlantısı kopuk göstriyor tıklayıp bağlan diyorum bağlanıyor bağlandı diyor modemde de bağlandı gösteriyor ama ne mümkün internete girebilmek. İnternete girmiyor açtığım anda firefoxu  direk görüntülenemiyor. Yardım edin arkadaşlar  :(
belki tarayıcı çevrim dışı modda kalmıştır dosya>çevrim dışı çalıştaki tik ne durumda bir de ;
ping google.com

komutunu uygulamalar>donatılar >uçbirimden çalıştırarak,
bağlantı var mı yok mu gözlemliyebilirsin.

asukaki

Çevrim dışı modunda çalışmıyor tarayıcım. Söylediğiniz yerden komut çıktısı unkown google host veriyor.
Linux'la Her Şey Mümkün!

heartsmagic

Bağlantı türün nedir?
Sistemin güncel mi?
İnternet Network bölümünedeki bağlanma adımlarından hangisinde tıkanıyorsun?
Ayrıca özel yapılandırman var mıydı, Proxy vb. gibi?

Bu gibi bilgiler meseleyi çözdürmese bile daraltması açısından faydalı olacaktır.