Kaç senedir Ubuntu kullanıyorsunuz?

Başlatan heartsmagic, 16 Aralık 2010 - 02:47:23

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Kaç senedir Ubuntu kullanıyorsunuz?

1
12 (10%)
2
26 (21.7%)
3
23 (19.2%)
4
18 (15%)
5
2 (1.7%)
6
13 (10.8%)
0-1
26 (21.7%)

Toplam Oy Verenler: 118

heartsmagic

Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?


Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

if

Anket vesilesiyle foruma ne zaman kayıt olduğuma baktım, Ubuntu'yu kullanmaya başlar başlamaz kayıt olmuştum, 1 seneden biraz fazladır kullandığımı öğrendim. Bana çok uzun zamandır kullanıyormuşum gibi geliyordu.

umutubuntu

2007 başlarıydı önce Pardus ile tanıştım, kalıp yazdırmayı harcadığım 10. CD'de öğrenmiştim.
İnsan bilmediği bir ortama geçince öğrenmek istiyor öğrenmek için bol bol okumak gerekiyor.
İşte bu belgeler içinde kaybolduğumda Ubuntu ile tanıştım ve yaklaşık dört yıldır bir çok arkadaşla halen beraberiz buradayız.

camozkan

benim daha 7 ay olmuş :) bence seçeneklere birden az da eklenmeli. gelişmenin son durumunu göstermesi açısından.

Ekremx


jaspo

  1 yılın altında seçeneğini eklemeniz mümkün müdür acaba?

ovural43

6 dan fazla neden yoktur ??


Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 16 Aralık 2010 - 10:12:27

pardon diğer başlıkla karıştırmışım

rutku

Hayallerini kodla ...

uKiriş
Mezgeldek

heartsmagic

Buradan da teşekkür edeyim benim unuttuğum 0-1 seçeneğini ekleyen arkadaşıma :)
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?


Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

GAREZ

8.04'ü live cd olarak kullandığımdan sayılmaz... en çok 9.04 ve 10.10 kullandım diyebilirim...

ubuntuki lilith

Her ne kadar ilk olarak 7.10 ile başlasam da bende kısa sürede pes etmiştim. 2 yıla yaklaşık bir süredir de Ubuntu kullanıyorum. Aslında seçenekler aralık olarak belirtilse en güzeli olurmuş, ben kullanım sürem 2ye daha yakın olduğu için 2 işaretliyorum :)

Al Arabi

Daha önce bazen bir hafta bazen de 1 ay gibi kısa süreler kullanmama rağmen, 9.04'den beri düzenlik olarak Ubuntu Linux kullanmaktayım.

GNUbuntu

Ubuntu ve Kubuntu 7.10 sürümünü isteyerek başlamıştım. Fakat o zaman ağırlıklı olarak Pardus Linux ve Windows kullanıyordum. Her ne kadar zaman zaman Linux Mint'e geçsem de başlangıç zamanımı üyelik tarihim olarak söyleyebilirim. Yani 2 yılı geçmiş.
Önce Saygı...

MURATSPLAT

Ubuntu'yu 1 yıldır kullanıyorum. Genel olarak linux'uda 6 yıldır kullanıyorum. Artık linux windowsdan daha basit geliyor bana. Linux'a ilk kullanmaya başladığımda böyle olacağı hiç aklıma gelmezdi.
Donanım:
GA-MA790XT-UD4P Anakart
AMD Phenom(tm) II X4 945 Processor
2048*2 DDR3(1333MHZ) + 2048*2 DDR3(1600MHZ) = 8 GB  Asus Nvidia GeForce GT-430 1GB DDR3 128bit Samsung HD502HJ 500 GB + Samsung HD322HJ 320 GB + Western Box USB 640 GB =1.4 TB ATI Technologies Inc SBx00 Azalia (Intel HDA) SkyStar HD 2 Digital Uydu Kartı Logitech MK250

eribol

Yaklaşık 11 yıl önce bilgisayar ile tanıştım. Kısa bir süre sonra üniversitede linux ile tanıştım. Redhat ve sanırım openbox yüklü bilgisayarlar vardı. Yaklaşık 400 bilgisayara yüklüydü ve öğrencilerin kullanımı için vardı. 3-4 katlı bir internet merkeziydi. Bize bir kullanıcı adı ve şifre verdiler. Gittik kullanmaya ama xdm giriş ekranında bir türlü şifreyi yazamayınca yaklaşık 5 dakika boyunca ne yapacağımızı anlamak için milletten kopye çektik. Sonra öğrendik ki şifre girince karakterler gözükmüyormuş. İlk buluşmamız böyle oldu. Ama sonrası da pek iç açıcı değildi. Öğrenen öğrenebiliyordu ama benim için zordu öğrenmesi. Yaptığımız tek iş netscape kullanmaktı diyebilirim. Bir de hocanın istediği soruları ortak mail grubuna atmak için konsol tabanlı bir program kullanıyorduk, ismini hatırlayamadım. Ama bu sayede linux ile haberdar oldum.

Bilgisayar bağımlısı bir arkadaşım ise altını üstüne getirmişti ve o hep benim bilgisayara deneme linux sürümlerini kurardı. Ama ben açar ve sadece oyun oynardım. Ama menüleri de arada kurcaladığım için gimp gibi bir kaç program ile tanışmıştım. Sonra ki yıllarda fedora kurmak için sabahladığımı hatırlıyorum. Ama internet olmadığı için yine de yardımı ilk elden alıyordum ama bu defa kendimde kullanıyordum. Hiç bir işi adam akıllı yapamazdım ama yine de kurulu olurdu bilgisayarımda. Son sınıfa geldiğimde internet çektirdim ve bu defa Suse linux denemelerine başladım. Herşey daha rahat olmaya başlamıştı ama o zamanlar suse depolarından paket çekmek gerçekten işkence gibiydi. Şimdi düşünüyorumda nereden nereye.

Daha sonra netten araştırırken türkçe kaynaklar bulmaya başladım(lapis belgeleri sağ olsun). Bu belgelerle sürekli bir şeyler kurmaya çalışırdım. Yüzde doksan başarısız olurdum ama yine gider yine denerdim. Sonra net elden gidince yine windowsa bıraktım kendimi :) Ama sonrasında eve adsl bağlantısı çektim ve aradan bir kaç hafta geçtikten sonra debianın 9 adet cd'sini indirip yazdırdım. Ne yaptığımın farkında değildim sadece karşıma gelen sorulara mantıklı bir şekilde cevap veriyordum. Ama sonunda debian'da masaüstünü gördüm. O konsol ortamından masaüstü ortamına tek başıma geçmek milat oldu benim için. Sonrasında belki çoğu debian olmak üzere 20 kurulumdan fazlasını yapmışımdır. Bozardım kurardım. Kurar ve bozardım.

Ama sonraki süreçte yavaş yavaş mantığı kapmaya başladım. Evet çoğu şeyi yapamamıştım ama neyi nerede bulacağımı öğrendiğim zaman gerisi zaman ve sabır işine kalıyor. Nvidia sürücülerini kurmak ise bambaşka idi benim için. O logoyu görmek için ne taklalar atmıştım oysa :) Sağ olsun yine lapisten değerli bir arkadaşın yardımıyla logoyu da gördüm.

Kısa süre sonra da Ubuntu'yu denedim tabii ki. Ve bu yaklaşık olarak 4-5 yılı buluyor. Hep sistemimde ubuntu olur ama her zaman kullandığımı söyleyemem. Gerçi 1.5 yıl boyunca elimi suya sabuna dokundurmadan kullandım diyebilirim(neredeyse paket kurmadan). Şimdi yan tarafta 11.04 uyuyor.

microanaliz

Yeniyiz ama bayağı yol aldım diyebilirim...
MicroAnaliz

leica

#16
ubuntu kullanmaya yıllar evel başladım ancak sık sık aralıklar verdim ama bilgisayarıma ilk kurduğum ubuntu 5.04 idi. çıkış yılını tam hatırlamıyorum ama yanılmıyorsam 2005 yada 2006 olmalı. bilen varsa yazabilir mi acaba? hala lise de miyimdim yoksa lise bitmiş miydi onu da tam hatırlamıyorum. bilgisayar müh. bir abimiz vardı o kısaca bahsetmişti, bende merak edip internette araştırma yapmıştım.

o dönem pek fazla türkçe pek kaynak yoktu. düşünün , basettiğim yıllar da en çok kde mi gnome mi diye tartışılıyor o kadar eski yani. artık tartışmalar da değişmiş. dünya değişiyor tabi. ben bir kedi bile aldım. neyse. kız arkadaşım ingilizce biliyordu. ubuntu forumlarına onun yardımıyla giriyordum.  sonra 5.10 cd sipariş falan ettim, gelmişti. sonra o cdler ne oldu. bilmiyorum. ben bu ubuntuya kendimi çok kaptırınca kız da haklı olarak isyan edip çorabını ve terliklerini yanına alaraak arkasına bakmadan beni terk edince yaşadığım sorunları çözemezz oldum. sonra askerlik iş falan derken bilgisayarım bir hayli eskidi. bende baya uzaklaştım internetten falan. geçen sene yeni notebook aldım. "bir linux vardı ne oldu ona" diye bir araştırma yaptım. baktım, gittim gördüm çocuklar bir hayli geliştirmişler mevzuyu. iyi olmuş burdan o kız arkdaşa sesleniyorum; eğer bunları okuyorsan artık sana muhtaç değilim lan :D oh beee

ksksersey

Ubuntu'nun 5.04 sürümünden beri kullanmaktayım, o zamanlar Pozitifpc diye bir site vardı ve onların yayınladığı bir e-dergi vardı, ilk olarak orada Linux kavramını öğrenmiştim ve başka bir sitenin forumumda da "Ubuntu ücretsiz olarak adresinize cd yolluyor" diye bir başlık görmüştüm ve Ubuntu ile de öyle tanıştım :). 5.04 cdlerim hala durmakta, kurulan cd ve çaluşan cd ayrı olarak gönderiliyordu o zamanlar.
Ama o zamanlar  bende usb modem vardı ve bir türlü internete giremedim çünkü modemi sisteme tanıtamadım ya da o zamanlar böyle bir şey mümkün değildi galiba. mp3 dosyalarını çalmak için bile ne kadar uğraşmıştım. Windows tarafına geçip Xmms player'ın deb paketlerini ve ayrıca onun tüm bağımlılıklarını tek tek komut satırında kurmuştum ve işlemi tamamen bitirip xmms'yi karşımda görüp müzik dinlediğimde ne kadar sevinmiştim anlatamam :)
Daha sonrasında ethernet modem aldım ve o zamandan sonra da düzenli olarak kullanmaya başladım ama hiçbir zaman çok ileri seviyeye geçemedim, sürekli normal bir kullanıcıyım, kaynak koddan yazılım dahi kuramıyorum yardım almadan  :-[

heartsmagic

Alıntı yapılan: leica - 12 Mayıs 2011 - 16:03:21
... ilk kurduğum ubuntu 5.04 idi. çıkış yılını tam hatırlamıyorum ama yanılmıyorsam 2005 yada 2006 olmalı. bilen varsa yazabilir mi acaba?

Sürüm numaralandırmasında da anlaşılabileceği üzere 2005'in Nisan ayı.

@ksksersey, USB modemler o zamanlarda da kullanılabiliyordu (bazıları) fakat biraz meşakkatliydi sürücü kurulumu.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?


Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

aklan

2010'un yazından beri, sanırım ağustos ayında 10.04'ü kurmuştum. Yani bir yıl olmadı. (Mart 2009'dan o zamana kadar Pardus kullanıyordum.)

Bu arada bence anket "Hangi yıldan beri Ubuntu kullanıyorsunuz?" şeklinde olsaydı daha iyi olurdu. Çünkü zaman geçiyor, anketteki oyumuzu her yıl değiştirmek zorunda olmayalım.

heartsmagic

O an böyle açılmış ne yazık ki, diğer türlü yeni bir ankete gitmek zorunda kalırız. Bir süre sonra bunu kapatıp, onu açabiliriz belki.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?


Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

deepchiq

2011 ocaktan itibaren :) Kullanmaya başladıgım günden itibaren tek söylediğim şey "şimdiye kadar aklım nerdeydi" oldu..  :)

emreseckin

1.yıl dolu dolu oldu valla ne çabuk geçiyor zaman.

kozanibo

9.04 ten beri :)

hatta ben ilk pardus ile başladım. 2008.1 sürümüydü sanırım

the kumpir

linux ile 5 sene önce tanışmış olsamda toplamda 5 ay kullanmışlığım yoktur. düzenli olarak 2-3 aydır diyebiliriz
Dünya'nın sorunu, akıllılar hep kuşku içindeyken aptalların küstahça kendilerinden emin olmalarıdır. B. Russel