Kaç senedir Linux kullanıyorsunuz?

Başlatan heartsmagic, 16 Aralık 2010 - 02:46:05

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Kaç senedir Linux kullanıyorsunuz?

1-2
85 (30%)
3-4
64 (22.6%)
5-6
43 (15.2%)
7-8
13 (4.6%)
9-10
5 (1.8%)
Daha fazla
9 (3.2%)
0-1
64 (22.6%)

Toplam Oy Verenler: 282

sema

1.5 sene olmadı sanırım. Linux ismini buraya kaydolmadan önce duydum ama ilk kullanmam kayıt tarihimden birkaç gün öncesi. Geç oldu benim için ama bilgisayarla da 2006'da tanıştığımı gözönününde bulundurursak (hangi çağda yaşıyorsam artık) Windows/Ubuntu oranlaması çok da kötü sayılmaz.
susema

microanaliz

Seyhan diye bir bilgisayar hocası tavsiye etti bir gün tam indirde gördüm indirdim kurdum ve 3 ay windowsun yanında durdu yavaş yavaş birbirimize alışmaya başladık en sonunda aşık olduk şimdi ayrılamayız eller ayırsa bile yıllar ayırsa bile benim yaşam tarzım oldu.
MicroAnaliz

Erdem

Ben tam olarak yılını hatırlamıyorum ama Kaya Oğuz'un PC Magazine'de Windowmaker ile ilgili yazılar yazdığı günlerde Redhat'ın çok eski bir sürümünü kurmuştum. O zamanlar PC Magazine'de Niso Levitas Yıldız Tornavida bölümünü hazırlıyordu. Çok harika bir dergiydi o zamanlar  :D

İlk pencere yöneticim de doğal olarak Windowmaker'dı. Hatta uzun zaman hiç değiştirmedim  :)

http://windowmaker.fisek.com.tr/

Sonra Lapis ekibi Gentoo türkçe kurulum belgeleri hazırlıyordu. 2003 ya da 2004 yıllarıydı sanırım. Lapis Wiki'de yöneticilik yaptım. Sonra bazı fikirlerimiz uyuşmadığı için bıraktım.  Sonra Gentoo wikiyi kurduk.

http://tr.gentoo-wiki.com/wiki/Ana_sayfa

Şu anda başka bir arkadaş bu siteyi devam ettiriyor.  Gentoo kullananların sayısı iki elin parmaklarını pek geçmediği için kullananlar da ingilizce bildiği için wikiye çok ihtiyaç kalmıyor  :D

O zamandan 1,5 sene öncesine kadar düzenli olarak Gentoo kullandım. Kullandığım klavye yerleşimindeki (F) bir hata hala düzeltilmemiş olduğu için artık kullanmıyorum. Ama Gentoo ile oldukça ilginç şeyler yaptım diyebilirim. Örneğin Windows programlama (win32 kütüphanelerini kullanan) yapay zeka ile oyun programlarını Gentoo ve Emacs ile yazıp çalıştırıyordum. Programming Game AI By Example diye bir kitap okuyordum:

http://www.ai-junkie.com/books/toc_pgaibe.html

Bu kitabı oyunlarda yapay zeka kullanımını merak eden herkese şiddetle tavsiye edebilirim. Daha başka çok ilginç şeyler de var ama şimdi çoğunu unuttum  ;)

Pencere yöneticisi olarak E17 ya da E17 tabanlı dağıtımlar (Elive gibi) kullanıyordum.

Gentoo'yu bıraktıktan sonra Bodhilinux kullanırken Natty ile Gnome yerine Unity kullanıldığını gördüm. Ve artık bende Ubuntu kullanıyorum. Gnome stabil bir sistem olmasına rağmen ben pek kullanışlı bulmuyorum.  Unity gerçekten hoş  :D

Şu an bilgisayarımda Gentoo, Bodhi ve Natty yüklü. Gentoo'yu kullanmıyorum. Şimdiye kadar denemediğim dağıtım, işletim sistemi (Chrome OS, Mac OSX Snow Leopard vs) kalmadı diyebilirim.

Sedo79

İlk kez Live cd diye birşey duymuştum
Linux dağıtımlarından Live cd arayıp, bulup cd lere yazdırıp sistemi o şekilde çalıştırmaya çalışıyordum
İşte o zamanlar Ubuntu 6.04 versiyonuna rastladım ve kuramamıştım.. Başka bir dağıtım çalıştırdım cd den ama bu seferde usb modem kullandığım için internete bağlanamadım ve internetsiz sistemi kullanamadım ve o gün linux maceram sona erdi..
Ta ki 9.04 çıkınca bende gidip Ubuntu için modemi değiştirene kadar :)
O günden sonra sistemimden Linux dağıtımları eksik olmadı..
hobaaaaaaaaaaaa night train

hüseyincicek

1 ay oluyor nerdeyse windowsdan sıkıldım değişiklik istetim ilk wubi olarak kurdum sonra baktım olmuyo win7 kaldırdım ;)

MURATSPLAT

İlk dağıtımın (2003-4'dü sanırım) Gelecek Linux ve sonrasında,
mandrake(3-4 ay), Slackware (5 yıl). Sonrasında Ubuntu.
Donanım:
GA-MA790XT-UD4P Anakart
AMD Phenom(tm) II X4 945 Processor
2048*2 DDR3(1333MHZ) + 2048*2 DDR3(1600MHZ) = 8 GB  Asus Nvidia GeForce GT-430 1GB DDR3 128bit Samsung HD502HJ 500 GB + Samsung HD322HJ 320 GB + Western Box USB 640 GB =1.4 TB ATI Technologies Inc SBx00 Azalia (Intel HDA) SkyStar HD 2 Digital Uydu Kartı Logitech MK250

Saavedro


Oburix

sene 99-2000 di o zmanlar işte redhat ve mandrake cd leri ni bir abimden aldım rivayete göre bu dağıtımlar o zaman için tabi yeni sürüm çıkardığı zamanlar bu abime cd lerini yolluyorlarmış işte bizimkide heves istedik verdi kopyalarını kurdum hoşuma gitti ama ev bilgisayarı olması sebebi ile  değişik zmanlarda linux-win ikilisi olarak makinem değişiyor toplamda 1 yıllık sayarız herhalde

OtakuMan

1-2... şeyyyy... hafta :)
Yes! Ay Nuub!
Official Blog
This is my planet

ÇÜNKÜ KAMBAK OLMAK BUNU GEREKTİRİR

if


biodiscover

O zamanlar ShipIt ile gelen son sürüm Ubuntu'yu kurmanın ve kullanmanın sevinci aklıma geldi, hey gidi günler hey!
Not: O sürüm Ubuntu 7.04'tü.

mihtaroglu

Hep ilgimi çeken bilişim ve teknoloji 30 yaşından sonra kendime ait bir bilgisayar aldığım zaman başladı. 2006 yılında aldığım ilk laptopuma kurduğum ve daha sonra tüm bilgilerimi kaybedip bana göre değil diye düşündüğüm linux sürümü ubuntu idi. Daha sonra birçok linux sürümü denedim (ubuntu-gnome-kde, mandriva, opensuse, mint, sabayon, pardus, pcbsd,) bu kadar deneyim insana güç veriyor tabii ki osx86 sürümlerini denedim, ancak benim intel agn 5100 driverı bir türlü çıkmadı. Ortalama 3 yıldır ubuntu kurulu bilgisayarımda ve çok mesuduz. Ancak şunu söylemeliyimki benim gibi acemi kullanıcılar için son dönemlerdeki ubuntu sürümleri gerçekten harika (sorunsuzluk adına ) gün geçtikçe son kullanıcıya daha çok hitap ediyor. Yeri gelmişken belirtmeliyimki, ubuntu kullanmamın önemli bir diğer sebebi ise ubuntu-tr dir. Hiçbirinizi tanımam ama bilrimki bir sıkıntım olsa sorunu başka yerde aramam. İyiki varsınız arkadaşlar. Ubuntu ve sizler ile özgürlüğün tadını uzun yıllar yaşamak dileği ile.....

hesin

2010 nun yazından beri galiba.Ama esas olarak 2011 yazından beri sürekli olarak benimserek ve öğrenmeye çalışarak kullanıyorum .

experotux

Bende yaklaşık 2.5 yıldır kullanıyorum ve şu an bilgisayarımda sadece linux var
Asla winzort ile karşılaşmak istemiyorum
Eğer bi yerde görürsem hemen yolumu değiştiriyorum ;D

Bu arada bişey farkettimde linux kullanan arkadaşlar genel olarak tek bir dağıtımı sürekli olarak kullanamıyor sanırım hemen sıkılıyor
Sürekli olarak değişiyor dağıtımları
Ben bile 2.5 yıldır neredeyse 20 dağıtım yüklemiş ve 150 kez format atmışımdır ;D
İnsanlar ikiye ayrılır
Özgür olanlar ve özgür olmayanlar
Çok şükür Özgür olanlardanım :)

coldheart

0-1 daha yeni başladım bayağı zorlanıyorum ama :)

hatalar205

Hangi yıldı tam hatırlamıyorum. Arkadaşım Pardus kullanmaya başlamıştı. Pardus'un emekleme dönemi. Bana sürekli Linux'u övüyordu. Bilgisayarıma Linux kurmaya beni ikna etmeye çalışıyordu. Bende karşı çıkıyordum. :) Sonra birgün evine oturmaya gittim. Film izleyecektik. CD'yi cd sürücüye taktı. Film başlar başlamaz, "Helal olsun, bunu da yapmışlar. Yapmışlar işte," diye bağırıp havaya zıpladı. Ben ne olduğunu anlamadım. Sonra söyledi. Önceden cdler elle bağlanıyormuş. Güncellemeden sonra otomatik açmaya başlamış. :) Bu olay Linux'a geçmemi tahminen en az 6 ay geriye attı. Şimdi bilgisayarımda bazı uygulamalar için gene Windows yüklü ama, 6 ayda bir söylene söylene açıp işimi bitirip hemen kapatıyorum. Nerden nereye.  ;D
________________________________________
It is all your fault. Yes, I advised you, but you did.
________________________________________

baybilimci


halodayi2000

tanışıklığım 1 hafta kadar falan oldun ama  çok memnunum

karboran

2 haftadır kullanıyorum.. ilk hafta windows7 ile ubuntu vardı.. geçen hafta win7 yide sildim şuan sadece Ubuntu ve çok sevdim..
Kabin basıncı düştü motorlarda arıza !
Vakit süratle aksın hakimiyet kur nabıza !
İçinden nasıl geldiyse yaz anlat herşeyi ,
Bu mektup varmıcak hayalini kurduğun kıza !

decent

Alıntı yapılan: karboran - 14 Kasım 2011 - 10:59:09
2 haftadır kullanıyorum.. ilk hafta windows7 ile ubuntu vardı.. geçen hafta win7 yide sildim şuan sadece Ubuntu ve çok sevdim..

Tebrik ederim @karboran
Ubuntu ile ilgili her türlü sorununda forumumuz sonuna kadar yanında olacaktır.

İsmail Caner NAZ


Felâsife

Richard M. Stallman 'a çok kızdım çok kahrettim, zira her Debian özgür değildir ! sözünü duyduğumda beynime bir kurşun sıkıyordu, ta ki geçen sene Debian Squeeze şok bir kararla Libre kernel ile geldiği halde, RMS gene aynı şeyleri söyleyince, bastım formatı sistemi komple UFS 'ye yaptım, gemileri yaktım yani.

Artık Linux kullanıyorum diyemiyorum zira Linux macerası benim için bitti, 4 yıl dolu dolu kullandım, önceside var elbet ama onları saymıyorum.

Geçen sene tam bu zamanlardan beri BSD kullanıyorum, memnunum, sinirden stresten uzağım.

Hatta öyleki RMS yi bile sever oldum, onun sayesinde BSD ile tanıştım o denli huzurluyum. :)
Maceraya hazır mısın!  Bir BSD almaz mısın?

Øguz

1999 senesinde denemek için pentium II 350 bilgisayarıma; Mandrake kurmuştum. Hiç bir driver'ı tanımamıştı. 1-2 gün Linux mandrake işletim sistemini denemiştim. Sonrasında Windows 98'e geri dönüş yapmıştım. Ubuntuyu başka bir forum sitesinde "bytan"'ın vesilesi ile (2008'di galiba) tanıdım. Ubuntu, Pardus, Mint Cd'den çalışan versiyolarını denedim. yaklaşık 1sene önce Laptop bilgisayarıma Windows xp ve Ubuntu 10.10 kurarak Linux kullanmaya başladım. Ubuntu'nun bilgisayarımın bütün driverlarını tanıması beni çok şaşırtmıştı.

if

Konuyla alakasız iletileri taşıdım.

İsmail Caner NAZ

Alıntı yapılan: if - 14 Mart 2012 - 14:00:54
Konuyla alakasız iletileri taşıdım.

Nereye taşındığını sorabilir miyim. Forum sitesinin hiyerarşik haritasını bilmiyorum. Yardımcı olabilir misiniz???