[Çözüldü] 3d masaustu kurdum wikiden ama yanan pencere yapamadım :)

Başlatan tekken8, 12 Aralık 2010 - 10:07:41

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 3 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

tekken8

slm beyler wikiden dediklerinin hepsini yaptım 3d masaustu kurdum masasutu felan gayet guzel donuyor ama efectler bende acılmadı mesela pencereyi kapatırken yanarak kapanma felan masasutunde sag tus tıklayıp efectleri aktif ettim ama olmadı bende secenek cıkmıyor mesela anlatılanda efectlerin yanında tercihler var bende o cıkmıyor resimdeki gibi

bende böle cıkıyor

yardımcı olursanız sevinirim
ölümsüz olmak için yüreğini koyman gerek.

cce

xhektor

synaptic paket yöneticisinden compiz extra yı kur olur.

tekken8

resimde goruldugu gibi kurulu ama cıkmıyor

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 12 Aralık 2010 - 13:28:33

burda goruldugu gibi efectlerin yanında tercihler hala cıkmıyoır

Ekremx

sudo apt-get install compiz-fusion-plugins-extra

kurudumu olay biter lütfen forumda araştırma yapalım..;)

tekken8

krwlng

Olmuyorsa, Ubuntu tweak içinden compiz ayarları menüsüne girip "Temel Masaüstü Etkileri Ayarları Yöneticisini Kur" seçeneğini işaretleyip Uygula tuşuna basarsanız, basit bir yönetici kurulur. "Sistem>Tercihler" menüsünden ulaşabilirsiniz, compiz ayarlarını temel bir şekilde değiştirebilirsiniz, özellikle de pencere etkilerini.
http://twitter.com/yusuFBrn

Ali İsmail Korkmaz, FENERBAHÇE Yıkılmaz!

tekken8

benim sorunum o * değil malesef benim sorunum efectleri aktif hale getirememek compiz menusunden butun efectleri acabiliyorum zaten cogunuda uyguluyorum ama pencere efectleri olmuyor yanan pencere vs

ben bu gelismis seceneginin aktif hale gelmesini isti,yorum

resimde goruldugu gibi özel efect bende cıkmıyor yukardaki benim masasutu goruntume bakabilirsin

krwlng

Özel seçeneği yalnızca, siz ekstra seçeneği üzerinde değişiklikler yaptığınızda aktif olur, normalde görünmez. Ekstra seçeneğinde mevcut olan ayarlardan birini veya birkaçını kendinize göre değiştirirseniz özel seçeneği açılır, yani sizin kendinize göre özelleştirdiğiniz ayarlar anlamına geliyor. Önceki iletimde belirttiğim uygulamayı kurup pencere etkilerini ayarlamayı denediniz mi? Ben bu işi hep böyle yaptım, söylediğim şeyi denemediyseniz , mutlaka deneyin, zaten ayarları değiştirince, özel seçeneği etkin olacaktır, yoksa başka bir durumu yok onun.

jayw

Sizde kurulu mu bilmiyorum ama simple-ccsm'yi kurduğunuzda en alttaki özel efektlerin çıkması lazım. Aşağıdaki komutu dener misiniz?

sudo apt-get install simple-ccsm

tekken8

evet oldu saolasın yeni eklentileri kurdu ubuntu tweakten compizayarlarına girdim kutucukları sectim yeni eklentileri kurdu oldu sagol kardes :)

krwlng

@tekken8, önemli değil, fakat belirttiğim gibi öncelikle tavsiyeleri göz önüne alıp incelersen daha çabuk sonuca ulaşırsın, birbirine benzeyen birçok çözüm aslında bazı noktalarda ayrılıyor olabilir. Ayrıca ilk mesajınızın başlığına [Çözüldü] etiketini eklerseniz, konu kolayca kapatılabilir.

tekken8

aynı uygulamayı masasutundede yapıcam ama tweakı nerden indirmisim bulamadım tweak indirebilicegim bi kod verirmisin :)

jayw

sudo add-apt-repository ppa:tualatrix && sudo apt-get update && sudo apt-get install ubuntu-tweak

tekken8

jayw

Önemli değil. Artık konu başlığının önüne [Çözüldü] ekleyebilirsiniz sanırım. :)