[Çözüldü] window-picker+maximus'ta üst panel görünmez oluyor?

Başlatan hasanaa, 11 Aralık 2010 - 01:23:30

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

hasanaa

arkadaşlar ben 10.10 netbook versiyonu kullanıyorum ve gnome desktop modunda kullanmaya karar verdim.
10.04 'te maximus vardı ve sorunsuz çalışıyordu. ancak 10.10 'da  window picker ve maximus yok.
bunları kurdum maximus'u çalıştırdıktan 1-2 dakika sonra üst panel görünmez oluyor. maximus'u başlatmazsam sorun yok.

panel halen çalışıyor
fakat görünmüyo applet'lerin yerlerini tahminen tıklayıp kullanabiliyorum fakat dediğim gibi panel görünmüyo. yardımlarınızı bekliyorum...

bilmem açıkça anlatabildimmi:)
Dropbox referansım

krwlng

Tahmini panel üzerinde sağ tıklayıp, yeni panel ekle dediğinizde, yeni eklenen panel görünmüyor mu? Görünüyorsa eski paneli silip yeni paneli kullanabilirsiniz. Ayrıca panel ayarlarını sıfırlayıp çözüme ulaşmaya çalışabilirsiniz.
http://twitter.com/yusuFBrn

Ali İsmail Korkmaz, FENERBAHÇE Yıkılmaz!

hasanaa

Dropbox referansım

sema

Belki bir şeyler yakalayabiliriz, çıktısını alalım;

gnome-panel
susema

hasanaa

Cannot register the panel shell: there is already one running.
Dropbox referansım

sema

gconftool-2 --recursive-unset /apps/panel

Ardından çıkış yapıp geri gelin.
susema

hasanaa

şimdiye kadar kaybolmadı. ne manaya geliyo şimdi bu girdiğimiz komut?
Dropbox referansım

sema

İşe yaradı yani? Paneli fabrika ayarlarına döndürdük. Konu çözüldüğünde, ilk mesajınıza gelip (değiştir diyerek) konu başlığına [Çözüldü] ibaresi ekleyebilirsiniz.
susema

hasanaa

tmm teşekkürler

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 11 Aralık 2010 - 03:29:15

olamaz gene gitti. firefox indirme penceresi açıktı. onu kapattığım anda gene görünmez oldu
Dropbox referansım

sema

Bilmiyorum sebebini. Maximus ne ile ilgili bir program? Şunu da vereyim, işe yaramayabilir. Yine çıkış yapın.

rm -rf .gconfd .gconf .gnome2 .config
susema

hasanaa

maximus pencereyi resimdeki gibi tam ekran yaptığında üstteki kırmızı işaretli pencere başlığını kaldırıp ekranda ekstra yer sağlıyo.
Dropbox referansım

sema

Bu eskiden beri olan bir hataymış. Ubuntuforums'takini görmüşsün zaten, şurada da bug açılmış ama anladığım kadarıyla bir çözüm yok. Yalnız isteğini başka yöntemlerle de sağlayabilirsin, diğer taraftaki son yorum. Şu da hata kaydı;

https://bugs.launchpad.net/maximus/+bug/335730
susema

hasanaa

evet bug olduğunu okumuştum dün. ama 10.04 de sorunsuz çalışıyodu bu

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 11 Aralık 2010 - 23:20:35

rm -rf .gconfd .gconf .gnome2 .config
galiba bu işe yaradı. artık panel görünmez olmuyor.
bu kod ne işe yarıyor?
Dropbox referansım

sema

Alıntı yapılan: hasanaa - 11 Aralık 2010 - 14:38:27
galiba bu işe yaradı. artık panel görünmez olmuyor.
bu kod ne işe yarıyor?

Bu kodla da gnome ayarlarını sıfırlamıştık. İşe yaradığına sevindim. Çözüm basitmiş aslında, tabii yeniden belirmezse. Etiket için teşekkürler..
susema