çift monitor çözünürlük sorunu

Başlatan bsod1, 08 Aralık 2010 - 16:13:07

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

bsod1

arkadaşlar dizüstü bilgisarayrımı 21.5" fullhd monitore bağladığımda, verebileceği çözünürlüğün(1980x..) çok çok altında çözünürlük alıyorum(1300x..). Donanımsal olarak bir sorun olup olmadığını anlamak için windows altında denediğimde, bilgisyar ekranında 1600x900 çözünürlük alırken, aynı anda harici monitörde 1920x.. çözünürlük alıp, 2 ayrı ekranda aynı anda çalışabildim.

bunu ubuntu'da nasıl sağlarım, biraz araştırdığım xorg.conf ile alakalı bir durum olduğuyla alakalı yazılılar falan buldum, ama hepsi benim için fazla ileri seviyeydi.

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 08 Aralık 2010 - 19:08:57

arkadaşlar sorum biraz değişti. http://ubuntuforums.org/showthread.php?t=1112186 şu adresteki komutlarla istediğimi yaptım, ikinci monitörümde 1980x.. alırken dizüstü bilgisayarımda da kendi çözünürlüğünü alıyorum.

fakat iki ayrı ekran olayı çok kullşanışsız. yani zaten 4 masaüstü kullanıyorsanız, başınızı sağa çevirmek yerine sağ masaüstüne geçmek çok daha kolay oluyor örneğin. dizüstü bilgisayarın ekranını tamamen iptal etmek istiyorum yani. görüntü sadece harici monitörden gelsin istiyorum. fikriniz var mı?