[Kitap] GTK+/Gnome Programlama / Linux Altında Görsel Program Geliştirme

Başlatan Ozmo, 08 Aralık 2010 - 13:45:59

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 3 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Ozmo

Kendime C++ programlama kitabı ararken gözüme ilişti ve siparişini verdim bile. İlgilenen arkadaşlara duyrulur.

GTK-/GNOME, Linux altında görsel program tasarım ortamı sunan yardımcı bir kütüphanedir. C bilen programcılar için GTK+/GNOME'ın öğrenilmesi ve onunla görsel program tasarlanması oldukça kolaydır.
Bu kitap Linux'un güçlü ve güvenilir mimarisini kendi profesyonel iş yaşamına koymak isteyen ve Linux ortamında profesyonelce tasarlanmış görsel ara yüzlü uygulamalar geliştiren bilişimciler ve bilişim ile ilgili konularda okuyan öğrenciler için hazırlanmıştır.

M. Ali Vardar
PAPATYA YAYINCILIK
[Alıntı]

Alıntı YapAmacım reklam değil sadece yardımcı olmak

Kitabın linki
http://www.kitapyurdu.com/kitap/default.asp?id=44401&sa=69983336

sem

Sanırım Türkçe olarak basılı tek kaynak bu kitap ya da ben bulamadım başka bir kitap. Kaynak araştırırken gözüme çarpmıştı benim de ama basım yılı nedeni ile çekinmiştim. Kitabı aldıktan sonra güncelliği ile ilgili yorumlarınızı aktarırsanız sevinirim... Verdiğiniz bağlantı açılmıyor ben de.

Buradan da bakabilir isteyen arkadaşlar.
".NET çemberinden geçen lirisist etkisi bir 'Volcano', bir yüzüm Java bir yüzüm Badalamenti Don Tano"
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
"Her yer ölüm yine, burası dünya
Derken ölüm bile bu nasıl dünya?
Benden ölüm dile, batıyor gün yine
Burası dünya?

raspacı

gtk ve gtk 2 sürüm farkına dikkat edilmeli sanırım. sem0900'un dediği gibi güncellik sorunu var ama yine de faydalı olabilir meraklısına.
nereye gidersen git kendini de götürürsün.

microanaliz

Ben bu kitabı aldım da öyle a dan z ye her şeyi anlatmıyor ve güncel değil. En önemlisi sanki teknolojisi çok eski, şimdi gnome 3 serisi var, uyum sıkıntısı var ve derleme yapamadık...
MicroAnaliz

cagriemer

microanaliz

Evet ama bazı ufak tefek sıkıntılar olur sandım ama bu denli olacağını sanmamıştım ...
MicroAnaliz

heartsmagic

Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

microanaliz

İyi de bu kitabın güncellemesi internetten yayınlanmaz ya da yayınevi tarafından, anlamadım ne yapalım bilgisayarda 1952 denenmiş ama bazı prensipleri hala geçerli sanırım...
MicroAnaliz

heartsmagic

@microanaliz, güncellenmesi olmuyor doğrudur. Senin yapacağın bir şey yok ki. Zaten bizler de sana bir şey yap demiyoruz, sen güncel olmadığından yakınmışsın biz de "Aradan 12 sene geçmiş", "2000 senesinde çıktığının farkında mısın?" demişiz. Bu senin "Neden bazı şeyler olmuyor" soruna cevaptır sadece.

Sene 1952, temel prensipler aynıdır belki evet. Mesela 1 hâlâ 1'dir, 0 da hâlâ 0'dır. Böyle beş on tane daha örnek vardır muhtemelen. Şimdi, sen değişen zilyon tane şey için bir başlık açsan:

"Arkadaş bende bir kitap var uymuyor içindekiler" desen ve kitabın 1952 basımı olduğu ortaya çıksa, tutup "iyi de temel prensipler aynıdır" savını mı koyacaksın ortaya?

Muhtemelen iletilerde bir iletişim sıkıntısı var, aksi takdirde mesele bu kadar uzamazdı bile :) Yanılıyor muyum @microanaliz? :)
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

raspacı

Günceli takip etmek istiyorsanız önce ingilizce öğrenmeniz lazım, sonra da ingilizce kitapları okumanız...
nereye gidersen git kendini de götürürsün.

microanaliz

Alıntı yapılan: Ozmo - 08 Aralık 2010 - 13:45:59
Kendime C++ programlama kitabı ararken gözüme ilişti ve siparişini verdim bile. İlgilenen arkadaşklara duyrulur.

GTK-/GNOME, Linux altında görsel program tasarım ortamı sunan yardımcı bir kütüphanedir. C bilen programcılar için GTK+/GNOME'ın öğrenilmesi ve onunla görsel program tasarlanması oldukça kolaydır.
Bu kitap Linux'un güçlü ve güvenilir mimarisini kendi profesyonel iş yaşamına koymak isteyen ve Linux ortamında profesyonelce tasarlanmış görsel ara yüzlü uygulamalar geliştiren bilişimciler ve bilişim ile ilgili konularda okuyan öğrenciler için hazırlanmıştır.

M. Ali Vardar
PAPATYA YAYINCILIK
[Alıntı]

Alıntı YapAmacım reklam değil sadece yardımcı olmak

Kitabın linki
http://www.kitapyurdu.com/kitap/default.asp?id=44401&sa=69983336
Ben bu kitabı aldım ama işime yaramadı hatta arkadaşlar tarafından 10 yıl önce yazılmış denildi...
MicroAnaliz

sem

Alıntı YapListe Fiyatı: 5,00  TL.   Kitapyurdu Fiyatı: 4,55  TL.
Tedarik süresi yaklaşık 2 gün   Kazanacağınız puan: 10

Yayın Yılı: 2000
1. Hm. Kağıt
176 sayfa
15x21 cm
Karton Kapak
ISBN:9756797134
Dili: TÜRKÇE

Bu arada aslında işime yaramadı dediğiniz kısmın sizin yazım yanlışınızdan kaynaklandığını anlamıştık en son... gtk_init() fonksiyonunu yanlış yazıyordunuz değil mi?
".NET çemberinden geçen lirisist etkisi bir 'Volcano', bir yüzüm Java bir yüzüm Badalamenti Don Tano"
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Burası dünya?

microanaliz

Hayır, kitabın kendisi yetersiz, eskide kalmış yazılan kodları ekrana aynen yazdım önerdiğinizi yapınca çalışıyordu.Yoksa yazmaktan kaynaklanmıyor kitaptaki kodları olduğu gibi yazdım ....
MicroAnaliz

eribol

Alıntı yapılan: microanaliz - 09 Aralık 2011 - 17:58:15
Hayır, kitabın kendisi yetersiz, eskide kalmış yazılan kodları ekrana aynen yazdım önerdiğinizi yapınca çalışıyordu.Yoksa yazmaktan kaynaklanmıyor kitaptaki kodları olduğu gibi yazdım ....
Kitaptaki kodları görmeyi isterim zira gtk2 ve hatta gtk1'de bile böyle bir kod görmedim ben.

sem

Bilemiyorum konu istediğim yerlere gider mi fakat şunu belirtmeden geçemeyeceğim;

Kitapta kodlar yanlış yazılmış olsa dahi bir imla hatasıydı durum... "Assembly (yanlış yazıyor bu arada iletinizde) bilen birisi için" GCC'nin verdiği çıktıları anlamak zor olmasa gerek.  Sonuçta satır numaraları dahil hatada belirtiliyor.

Problem çözebilmek kod yazabilmekten daha önemli olabiliyor çoğu durumda.
Burası dünya?

microanaliz

Yalan mı söyleyeceğim aynen yazılanı derlemek istedim ama olmadı sanırım basım hataları var .Zaten bilsem GTK sormazdım kitap almazdım idefix den sipariş verdim bursada her yeri aradım en sonunda buldum ama benim için koca hayal kırıklığı oldu .Beklediklerimi bulamadım
MicroAnaliz

sem

Yalan söylediğiniz gibi bir ithamda bulunmadım... Kameralara falan el sallayacağım sanırım sonunda... Öyle bir hal gidişatı var konuşmanın.
Burası dünya?

microanaliz

Kimseyi suçlamıyorum sizler elinizden geldiğince yardımda bulundunuz teşekkürler sadece kitap gerçekten hatalar var yazan kişiye e-mail yolladım ama gene de istediklerim olmadı diyebilirim...
MicroAnaliz