Klite codec kurulumu

Başlatan Ubuntgy, 07 Aralık 2010 - 14:23:25

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Ubuntgy

Merhaba arkadaşlar. Bir görsel eğitim seti için klite kurmam gerekiyor. Bunu nasıl yapabilirim? Aşağıda bir kaynak buldum fakat nasıl yapacğaıma dair bir fikrim yok. Konsoldan.

sudo apt-get install wine

Diyerek wine kurulumunu yaptım. Daha sonra klite'in sitesinden exe dosyasının son sürümünü indirip, "open with Wine Windows Program Loader" dedim fakat Ubuntu'da bana ;

The file '/home/tugay/Downloads/K-Lite_Codec_Pack_660_Full.exe' is not marked as executable.  If this was downloaded or copied from an untrusted source, it may be dangerous to run.  For more details, read about the executable bit.

Böyle dedi. Anladığım kadarıyla bu kadarı yeterli değilmiş. Ben de internette araştırıken,

http://appdb.winehq.org/objectManager.php?sClass=version&iId=8301

Yukardaki adresdeki gibi bir kaynak buldum fakat uyarlamayamadım. Sanırım bir yerde hata yapıyorum. Yardımcı olabilecek arkadaşlara şimdiden teşekkürler.

Ozmo

bu tür durumlar için sanal makina yazılımları kullanıyorum forumda virtual box yada google amcaya virtual box ile xp kurulumu diye araştır...

sudusleri

Dosyaya sağ tıklayıp izinler sekmesinden dosyayı çalıştırılabilir olarak ayarlayın. Bu ayar dosyayı çalıştırabilmeniz için gereklidir. Kodek paketinin başarıyla yüklenebileceği anlamına gelmez..
Düşten yumak oldun... alıp gittin günahları...