Dell Inspiron 1501 wireless driver (broadcom b43) problem!!!

Başlatan hasansinir, 07 Aralık 2010 - 02:24:19

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

hasansinir

Arkadaşlar merhaba,

Bu konu daha önce mutlaka açılmıştır ama forumda yeni olduğumdan ve bu sorun benim canımı sıktığından yeni bir konu açtım (Eğer daha önceden böyle bir konu varsa özür dilerim). Yeni bir linux kullanıcısıyım ve wireless ile ilgili ciddi bir sorunum var. Bilgisayarım dell inspiron 1501 ve her bilgisayarı açtığımda ek sürücüler kısmında wireless driver etkin olmasına rağmen herhangi bir kablosuz ağa bağlanamıyorum. Drivanlıeri kaldırıp yeniden etkinleştirmeyi başarabildiğim zaman çalışmaya başlıyor. Ancak bazen driveri etkinleştirme sırasında bir takım sorunlar veriyor ve yüklemiyor. Neden her seferinde etkin olmasına rağmen bağlanamadığımı anlayamıyorum. Bir çok forumu ziyaret ettim vakit buldukça ama bu tarz bir sorun ve çözüm göremedim. Umarım burada bana yardımcı olacak arkadaşlar vardır çünkü internete bağlanamamak sinir bozucu. Oturduğum evde sadece kablosuz olarak bağlanabilme şansım var ve ethernet kullanma imkanım malesef yok. Şimdiden herkese teşekkür ederim, umarım bu sorunuma çözüm bulabilirm. Herkese kolay gelsin...

sema

Emin değilim ama belki de başlangıç uygulamalarında yoktur. Sistem >> Tercihler >> Başlangıç Uygulamaları'ndan kontrol eder misiniz Ağ Yöneticisinin orada olup olmadığını. Ağ etkinken ve internete girebiliyorken ikinci sekmeye geçip halihazırdaki programların hatırlanmasını isteyin, bir de onu denemiş olalım.
susema

hasansinir

Teşekkür ederim öneriniz için ama malesef değişen bir şey olmadı. Sürücü etkin gözüküyor fakat kablosuz ağ yok. Sürücüyü kaldırıp yeniden etkinleştirmem gerekiyor her seferinde. Bu işlem her seferinde işe yarasa, yine de sorun etmezdim ama malesef bazen kaldırdıktan sonra yeniden etkinleştirmeyi gerçekleştirmiyor, birtakım hatalardan dolayı. O zaman da broadcom ile ilgili bütün sürücüleri tamamen kaldırıp yeniden yüklüyorum. Bazen çalışıyor ama bazen de internet bağlantısı olmadığından bu paketleri geri yüklemiyor. Her şey daha karmaşık hale geliyor yani. Ne yapacağımı bilemedim o yüzden.

heartsmagic

Konu Broadcom olunca ne yazık ki en etkili çözüm bir şekilde kablo ile bağlantı sağlayıp, sistemi güncellemek ardından gerekiyorsa sürücüleri kurmak.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

GNUbuntu

Sürücüyü ilk yüklerken mutlaka kablodan bağlanmışındır zaten. Tamamen kaldırdıktan sonra önbellekten tekrar yüklüyorsundur. Yoksa bağlantı yokken nasıl yükleyeceksin? Paketleri kaldırmanın çözüm olacağını sanmıyorum. Modem evin dışında ve bağlantı çok mu zayıf?  Benim evde bile çoğu zaman başka odadan %40 la çekiyor ve nadiren de olsa bazen kopuyor. Bazen de kesilip arama uzun sürünce elle bağlantıyı kesip yeniden bağlantı sağlıyorum. Benim dizüstü de Dell ve aynı sürücüyü kullanıyorum.
Önce Saygı...

sema

Genel anlamda bir hata söz konusuymuş. Şu sayfayı incelerseniz çok faydası olur sanırım. 10.04 olmasına bakmayın, 10.10 için de geçerli. İngilizce olması da önemli değil, komutlar anlatıyor kendisini..

Ek: Sayfayı unuttum :)

http://ubuntuforums.org/showthread.php?t=1470146&highlight=howto%3A+Broadcom
susema

hasansinir

Teşekkür ederim cevaplarınız için. Siteyi inceledim ama benim sorunuma çözüm olduğunu sanmıyorum. Her şey düzgün yüklü, ama her bilgisayarı açışımda b43 wireless driveri kaldırıp etkinleştirmem lazım, yoksa otomatik olarak bağlanmıyor, b43 driver etkin olmasına rağmen. Umuyorum ki bu sorun ubuntu 10.11 ile düzelir, yoksa çok sinir bozucu bir şey. Herkese kolay gelsin...

heartsmagic

Sürücü çakışması olmasın? Zira bazı kartlar için modülleri kara listeye alıyorduk.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

kalkan1973

Alıntı yapılan: heartsmagic - 07 Aralık 2010 - 21:35:21
Konu Broadcom olunca ne yazık ki en etkili çözüm bir şekilde kablo ile bağlantı sağlayıp, sistemi güncellemek ardından gerekiyorsa sürücüleri kurmak.

Evet ben hep öyle yapıyorum. Kesin çözüm...
Evde İşte her yerde Linux

matrax_41

Eğer b43 modülü yüklüyse /etc/modules dosyasına b43 satırı ekleyip deneyin.