10.10 da disk bölmede sorun yaşıyorum

Başlatan x x x x, 05 Aralık 2010 - 01:55:34

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

x x x x

500 gb hdd nin 60 gb tını win7 -   yaptım  ardından 25 gb tına ubuntu kurup 2 gb swap ayırdım  ve son olarak geri kalan hdd alanı ile depo yapmak istedim  win 7 den de ubuntudan da gözükmesi için fat 32 yaptım  bağlanma noktasını /home dedim ama olmadı  bi alternatifi varmı ? ya da farklı bir yol

heartsmagic

Bağlantı noktasını nereden /home yaptın? /home dizini zaten sistem içinde bağlıdır, senin burayı /media/yedek gibi bir şekilde bağlaman gerekir, ki ben bağlama işini nereden yaptığını öğrenmek istiyorum hâlâ.

Dip not olarak da şunu belirteyim. Fat32 artık çok gerilerde kaldı, NTFS'yi de her iki taraf görüyor neticede. Hani yarın bir gün 4GB'tın üzerinde veri atmak istersin başın ağrır. Gerçi sanırım Extended Fat denilen şeyle bu sınırlar çoktan aşılmış durumda (örneğin dosya büyüklük sınırı 16exabyte olmuş) fakat fat yerine extended fat nasıl kullanılır, bizde desteği var mıdır bilemiyorum. En temizi NTFS olsa gerek.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

x x x x

disk bölmek için kullandığım program ubuntunun format sırasındaki disk bölme ekranı

Tilki

Geri kalan alanı hem Windows'tan hem de Ubuntu'dan görünebilen bir Depo alanı olarak kullanmak istiyorsa Ubuntu kurulumu esnasında,disk bölümleme ekranında aşağıdaki gibi ayar yap x x x x.

Dosya Tipi : ntfs
Bağlama Noktası : /media/Depo (depo yerine istediğin herhangi bir sözcüğü yazabilirsin).

heartsmagic

Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.