[Çözüldü] Cairo-Dock için alttaki menüyü yoketmek?

Başlatan ugurarslan, 02 Aralık 2010 - 22:35:26

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

ugurarslan

Merhaba arkadaşlar,

Sanırım ilginç bir soru olacak ama, olabileceğini düşünüyorum. Ubuntu'da Cairo-Dock kullanmak istiyorum. Ancak Cairo-Dock u aşağıya aldığımda alt menü kötü duruyor. Alt menüdeki, masaüstünü göster butonunu üste taşıdım. Çalışma penceresi seçim bölümü zaten Cairo-Dock'ta var. Çöp kutusunu ise masaüstüne aldım.

Şimdi firefox, google chrome ya da herhangi bir pencere ya da paket yöneticisi açtığımda, bu pencerelerin alt menü yerine üst menüde açılmasını istiyorum. Bunu yapabileceğim herhangi bir komut var mı?
One for all, all for the future...

sem

Alt menü ve üst menü ile kastınız anladığım kadarı ile paneller.

Doğru anladıysam; örneğin Firefox'u açtığınız zaman alt panelde değil üst panelde gözükmesini istiyorsunuz. Cario Dock kullanıyorsanız aslında Firefox Cairo içerisinde de gözükecektir. Ama Cairo dışında panellerde de gözüksün istiyorsanız; hangi panelde gözükmesini istiyorsanız panele "sağ tık -> panele ekle -> Pencere Listesi" şeklinde ekleyebilirsiniz (istediğiniz panele) Diğer panelden de tabii bu birimi silmeniz gerekiyor ki onda da gözükmesin...
".NET çemberinden geçen lirisist etkisi bir 'Volcano', bir yüzüm Java bir yüzüm Badalamenti Don Tano"
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
"Her yer ölüm yine, burası dünya
Derken ölüm bile bu nasıl dünya?
Benden ölüm dile, batıyor gün yine
Burası dünya?

ugurarslan

Kolay olacağını biliyordum, ama ne yalan söyleyeyim bu kadar kolay olmasını da beklemiyordum.

Bilgi ne güzel bir şey :) Alt menüyü komple yokedeceğim. İlgilendiğiniz için teşekkür ederim :)
One for all, all for the future...

sem

Ben de öyle kullanıyordum Cairo'yu... Ve genel olarak gördüğüm de alt panelin silinmesi, yani ekran görüntülerinde gördüğüm bu... Bence de daha şık gözükecektir. Bir de gizlediniz mi Cairo'yu tam olur =)

Eğer sorununuz çözüldü ise başlığı (ilk iletiden) [Çözüldü] olarak etiketlerseniz yönetici arkadaşlar konuyu daha rahat görüp kapatacaklardır. kolay gelsin, iyi geceler diliyorum...
".NET çemberinden geçen lirisist etkisi bir 'Volcano', bir yüzüm Java bir yüzüm Badalamenti Don Tano"
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Burası dünya?

Sherlock Holmes

@sem0900, anlayışınız için tebrik ederim.  :)

Şu cümleden,
Alıntı yapılan: ugurarslan - 02 Aralık 2010 - 22:35:26
alt menü yerine üst menüde açılmasını istiyorum.
benim anladığım

şöyle bir şey idi.
Cairo-Dock'un üst menüsü gibi.

xhektor

9N0M3 lütfen her masaüstü görüntüsü koyduğunuz başlığa nasıl yapıldığını  anlatan birde not düşün :D bizimlede paylaşın.

Sherlock Holmes

Resimde'ki bana ait bir görüntü değil.  :)
Web üzerinden örnek amaçlı eklemiştim.
[img ][/img ] arasına link'in yerleştirilmesi yetiyor, başlık altına resim eklemek isterseniz.
Yanılmıyorsam görüntüde'ki ise indirilebilir bir Cairo-Dock tema olması gerekir.
Temaları yönet kısmından seçip "kur" demeniz yeterli.

sem

Bu sizin paylaşımınızın varlığından bile haberim olmadığı için panellere gitti direk aklım =)... Algıdaki seçiciliği bilgi haznesine de etkiliyor tabii... =)
Burası dünya?

kalkan1973

CAİRO DOCK kullanacağınız zaman alt paneli sağ tıklayarak BU PANELİ SİL komutunu onaylayın...ÜST PANELİ de sağ tıklayıp ÖZELLİKLER den KENDİLİĞİNDEN GİZLE seçeneğini işaretleyin yeter...
Evde İşte her yerde Linux

sem

@Mustafa Kalkan, evet öyle de şık bir kullanım oluyor...

Hatırlatmamı tekrar edeyim =)

Eğer sorununuz çözüldü ise başlığı (ilk iletiden) [Çözüldü] olarak etiketlerseniz yönetici arkadaşlar konuyu daha rahat görüp kapatacaklardır. kolay gelsin, iyi geceler diliyorum...
Burası dünya?