[Çözüldü]Localhost Hatası

Başlatan alcolique, 02 Aralık 2010 - 11:18:29

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

alcolique

Ubuntu 9.10 sistemime xampp ı problemsiz olarak kurdum.

Sitemin bütün dosyalarını veritabanlarıyla beraber aldım htdocks dosyasına kopyaladım veritabanlarını aynı isimleriyle phpmyadmin e kaydettim problemsizce lakin http://localhost dediğimde aşşağıdaki hatayı alıyorum;

ACCESS FORBİDDEN!
Talep ettiğiniz dizine erişim izniniz yok.Ya belirtec döküman yok , ya da dizin okumaya karşı korumalı.

Bunun bir sunucu hatası olduğunu düşünüyorsanız site yöneticisiyle iletişime geçin.

Error 403

Apache/2.2.14(Unix) DAV/2 mod_ssl/2.2.14 ........vs

Nerede hata yaptığımı bilen birisi yardımcı olabilir mi?

alquirel

Muhtemelen htdocs dizinin dosya izinleri bu sayfayı görüntülemeni engelliyor.
Şu kodla dizin iznini değiştirebilirsin.

sudo chmod 777 /nerede/bu/klasör/htdocs

nerede bu klasör kısmını uygun bir şekilde değiştirmen gerekecek. htdocs dizinini açık olan bir uçbirim üzerine sürükleyip bırakırsan yolu kendi yazar.

alcolique

Dediğin gibi denedim bu sefer aşşağıdaki hatayı verdi localhost :(

Warning: include(IncludeLibrary/incDefine.php) [function.include]: failed to open stream: Permission denied in /opt/lampp/htdocs/index.php on line 9

Warning: include() [function.include]: Failed opening 'IncludeLibrary/incDefine.php' for inclusion (include_path='.:/opt/lampp/lib/php') in /opt/lampp/htdocs/index.php on line 9

Notice: Use of undefined constant _INCS - assumed '_INCS' in /opt/lampp/htdocs/index.php on line 10

Warning: include(_INCSincGlobalFunc.php) [function.include]: failed to open stream: No such file or directory in /opt/lampp/htdocs/index.php on line 10

Warning: include() [function.include]: Failed opening '_INCSincGlobalFunc.php' for inclusion (include_path='.:/opt/lampp/lib/php') in /opt/lampp/htdocs/index.php on line 10

Notice: Use of undefined constant _INCS - assumed '_INCS' in /opt/lampp/htdocs/index.php on line 11

Warning: include(_INCSincPageRenderFunc.php) [function.include]: failed to open stream: No such file or directory in /opt/lampp/htdocs/index.php on line 11

Warning: include() [function.include]: Failed opening '_INCSincPageRenderFunc.php' for inclusion (include_path='.:/opt/lampp/lib/php') in /opt/lampp/htdocs/index.php on line 11

Notice: Use of undefined constant _INCS - assumed '_INCS' in /opt/lampp/htdocs/index.php on line 12

Warning: include(_INCSincCounterFunc.php) [function.include]: failed to open stream: No such file or directory in /opt/lampp/htdocs/index.php on line 12

Warning: include() [function.include]: Failed opening '_INCSincCounterFunc.php' for inclusion (include_path='.:/opt/lampp/lib/php') in /opt/lampp/htdocs/index.php on line 12

Fatal error: Class 'VerifyingProcesses' not found in /opt/lampp/htdocs/index.php on line 17

<?php

if(get_magic_quotes_gpc()){

$_GET array_map('stripslashes'$_GET);

$_POST array_map('stripslashes'$_POST);

$_COOKIE array_map('stripslashes'$_COOKIE);

}

include(
"IncludeLibrary/incDefine.php");

include(
_INCS."incGlobalFunc.php");

include(
_INCS."incPageRenderFunc.php");

include(
_INCS."incCounterFunc.php");

@
mysql_connect(_SERVER,_USER,_PASSWORD);

@
mysql_select_db(_DATABASE);

$Verify=new VerifyingProcesses();

$MessageBox=new MessageProcesses();

$Counter=new CounterProcesses();

$Page=0;

$Language=0;

$SubPage=0;

$Search="";

error_reporting(E_ALL);

if(isset(
$_GET['sayfa']) && $Verify->VerifyNumber($_GET['sayfa'],11,0))

$Page=$Verify->Value;

if(isset(
$_GET['altsayfa']) && $Verify->VerifyNumber($_GET['altsayfa'],11,0))

$SubPage=$Verify->Value;

if(isset(
$_GET['lng']) && $Verify->VerifyNumber($_GET['lng'],11,0))

$Language=$Verify->Value;

if(isset(
$_POST['aranan']) && $Verify->VerifyString($_POST['aranan'],0,0))

$Search=$Verify->Value;

if(
$Page==0)

$Counter->doCount();

$PageClass=new PageRenderProcesses();

$PageClass->PageNo=$Page;

$PageClass->Subpage=$SubPage;

$PageClass->ActiveLanguage=$Language;

define("_value",$Counter->getCount());

Yukarıdakide index.php dosyamın bir kısmı belki lazım olur diye verdim...

alquirel

Dizini değiştirip içindeki dosyaları unutmuşuz :)

Aynı komutu şu şekilde çalıştır:

sudo chmod 777 -R /nerede/klasör/htdocs

alcolique

alquirel senin sayende ubuntu king olucam=).Dediğn gibi hepsine izin verince pat diye açıldı.Çok teşekkürler yine yardımların için.Ama bitti sanma elastix kurucam şimdi=).Bakalım ne problemler çıkıcak karşıma.

Tekrar teşekkür ederim.[Çözüldü] Vakti gelmiştir...