[Çözüldü] Pencere Menü Rengi İle Bütünlük

Başlatan oguncak, 01 Aralık 2010 - 10:15:59

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 6 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

oguncak

Merhabalar.
Pencerelerin menü arkaplan rengi ile alt bölmenin bütünleşik görünebilmesi için aynı renkte olmaları nasıl sağlanabilir?
Resimde (1) ve (2) numaralı kısımlar.

http://img707.imageshack.us/img707/9686/screenshot1ee.png

alquirel

Çok özel bir yöntemi olup olmadığını bilmiyorum ama
"tema" "özelleştir" penceresinde "renkler" sekmesi altında "pencere" hizasındaki "arkaplan" rengini kendine göre ayarlayabilirsin.
"Renk seçici" ile pencerendeki menünün hizasında bir yerlere tıklamak işini görür herhalde.

oguncak

Teşekkürler.
Kullandığım temanın metacity dosyasındaki ayarlardan, hangi renk kodunun kullanıldığını (C6C6C6 vb) buldum.
Tema özellştirme seçeneğinde pencere arkaplanı için bu renk kodunu seçtim ve tam uyumluluk oldu.

alquirel

Alıntı yapılan: oguncak - 01 Aralık 2010 - 19:01:15
Teşekkürler.
Kullandığım temanın metacity dosyasındaki ayarlardan, hangi renk kodunun kullanıldığını (C6C6C6 vb) buldum.
Tema özellştirme seçeneğinde pencere arkaplanı için bu renk kodunu seçtim ve tam uyumluluk oldu.

Uyumlu bir şekilde çözüme ulaşmasına sevindim, çünkü ben de daha önce hiç denememiştim. :)

Tema dosyalarına kadar girmene gerek yoktu. "Arkaplan" tıkladıktan sonra çıkan renk kutucuğunun yanında renk seçici düğmesi var, onla ekrandaki istediğin yere tıklayıp renk seçebilirsin.

oguncak

Sherlock Holmes

Nautilus - Düzen - Artalan ve Amblemler - Renkler.
Açılan penceredeki Damlalığa tıkladıktan sonra ekrandaki herhangi bir yere tıklayıp,
tıklanılan rengi pencere arkaplanı olarak kullanabilirsiniz.
[IMG]http://www5.picturepush.com/photo/a/4621393/img/4621393.png[/img]
(geç kaldım ama.... :) )

alquirel

Alıntı yapılan: 9N0M3 - 01 Aralık 2010 - 21:46:36
Nautilus - Düzen - Artalan ve Amblemler - Renkler.
Açılan penceredeki Damlalığa tıkladıktan sonra ekrandaki herhangi bir yere tıklayıp,
tıklanılan rengi pencere arkaplanı olarak kullanabilirsiniz.
http://www5.picturepush.com/photo/a/4621393/img/4621393.png
(geç kaldım ama.... :) )

Orası da ilginç ve faydalı bir başka yer imiş. Geç kalmış kabul etme kendini, bana bir şey daha öğretmiş oldun ;D

Hatta bir rengi seçip bir kenara, diğer bir rengi seçip diğer kenara koyunca gradyan yapıyor arkadaş, marifetliymiş de :)

Sherlock Holmes

Alıntı yapılan: alquirel - 01 Aralık 2010 - 22:32:42
Hatta bir rengi seçip bir kenara, diğer bir rengi seçip diğer kenara koyunca gradyan yapıyor arkadaş, marifetliymiş de :)

Nautilus'un daha doğrusu 10.04'te,
çapraz'ta yapılabiliniyordu.
Şu anda ben'de olmadı.  :-\

alquirel

Alıntı yapılan: 9N0M3 - 01 Aralık 2010 - 22:41:11
Alıntı yapılan: alquirel - 01 Aralık 2010 - 22:32:42

Nautilus'un daha doğrusu 10.04'te,
çapraz'ta yapılabiliniyordu.
Şu anda ben'de olmadı.  :-\

Bende de olmadı, demek ki kaldırılmış.

opusxx

Belki bir ihtimal  " gnome-color-chooser "  işe yaraya bilir. Yeni keşfettim, temanın bütün renklerini değiştire biliyorsunuz buna panel, masaüstü duvar kağıdıda dahil. Nautilus kullanmadığım için arka planda bir değişiklik yaparmı bilemeyeceğim ama yanlış hatırlamıyorsam kullanmakta olduğum temanın gtk dosyasından dosya yöneticisinin arka plan rengini değiştirmiştim. Biraz uğraştırır arayıp bulmak.
nVidia GeForce 8600 GT (512)
Lxde + Awesome wm 3.4.6
philips 109b6 (19 inc )
AMD Athlon(tm) 64 Processor 3000+  1024 ram,