virtualbox programı hata veriyor

Başlatan batuhane, 14 Temmuz 2008 - 01:56:40

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

batuhane

Merhaba herkese iyi geceler dilerim.Windows işletim sistemime virtualbox programı kurdum ilk kurulumdan gerekli  ayarları yaptım ubuntumu live CD şeklinde çalıştırdı.(not:ben harddiskten okumasını istiyorum)Daha sonra programı kapattım ve yine açtım ama çalışma hatası verdi ubuntunun kurulu olduğu diski bulamıyomuş öyle bir hata aldım.Yardımcı olabilcek birileri varmıdır bana? :(

batuhane

arkadaşlar sorunumu çözdüm şu anlık herhangi bir sorun yok.Sorun harici hardiskteki iso dosyasını harddiske kaydetmemişim harici harddisk çıkartılınca sıkıntı veriyor.Ama live CD şeklinde açılırsa bilginize başvurmak zorunda kalcam herkese iyi geceler... :)

batuhane

arkadaşlar live cd şeklinde açılıyor ubuntuyu yükle diyor aslında ubuntu bende yüklenmiş durumda.Bu durumu nasıl düzeltebilirim?Yani kendi ubuntumun masaüstünü nasıl görebilirim? lütfen yardım uykusuzum daha ders yapıcam  :(

heartsmagic

Virtualbox'ın vazifesi kurulu olan bir sistemi görmek değil, sanal makine aracılığı ile kurulum yapmaktır.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

ufuk_k

Yanlış anlamadıysam, virutalboxı Windoz'a kurmuşsun. Ve windoz için destek bekliyorsun. Öyle mi?

batuhane

Tabi mimlendik artık windowscu diye gözünüzde  :D ufuk bey.Virtualı windowsa kurdum kurmak zorundaydım,neden diye soracaksanız eminim;sormazsanızda olsun ben söleyeyim :).Çünkü yazılım derslerimi windows üzerinden yürütüyom(c#,asp.neti Ubuntu'da şimdilik çalıştıracak kadar tecrübem yok ayrıca linuxe yeniyim)bu yüzden "windowsu kapatıp ubuntu aç" bana zaman kaybı oluyor ayrıca windowsta olduğum zamanlar ubuntuyla iç içe olamıyorum.Bu yüzden böyle bişey yapmaya karar verdim.Ayrıca bunları söylemek benim haddime değil ama ne olursa olsun windowsu küçümsemenize  bir anlam veremedim.Tamam istediği kadar kötü bir işletim sistemi olsun,istediği kadar kar amaçlı olsun,istediği kadar sömürürse sömürsün hatta istediği kadar linuxu küçümsesin yinede windowsta bir emeğin sonucu.Sakın beni yanlış anlamayın ben windowsun avukatlığını yapmıyorum.Ayrıca şuda ayrı bir gerçek ki windows bilgisayar dünyasının büyük kısmını domine etmiş durumda böylesine ciddi bir rakip ile bence gayet ciddi yarışmanız gerekir.Neyse dediğim gibi bunları söylemek benim haddime düşmez,benim gibi bir çaylağın(1.sınıf öğrencisinin :)) sözleri ne de olsa

aynshtein

@batuhane, senin de kendini küçük görmene gerek yok. Çünkü her bilgisayar kullanıcısı eşittir... (biri bir konuda daha fazla bilgi sahibidir, diğeri başka bir konuda...) Ama Ubuntu forumunda Windows ile ilgili yardım beklemek Ubuntu kullanıcıları için anlaşılır bir istek değil.. O yüzden, Windows üzerindeki sorularını örneğin PC dergilerinin forumlarında dile getirebilirsin..
Linux: Bilgisayarını bilgi saymaktan başka işlerde kullanmak isteyenler için...
Günlük: http://www.multimeyda.com/

ufuk_k

Ubuntu kurup sanal makinede windoz çalıştırabilirsin, tabi tercih meselesi.

batuhane

Neyse tamam herkese teşekkür ederim önerileriniz için sağolun yalnız live cdden açtığımda benim ubuntudaki filesystemi görüyor grubu yüklesem live cd'den olurmu sizce  çünkü virtualbox'ı penguenlinux.org sitesinde videolu bir anatımda görmüştüm.Orada live cd şeklinde açılmadı nedendir ki? Bu sorun çözülürse çok süper olcak :-) yalnız grub yükleme konusunda sıkıntım var.Forumu gezdim kaynakları inceledim "sodo" ile ilgili komutar gördüm.Bunları terminale  mi yazıyoruz?

ufuk_k

Yeniden grub kurulum başlığını oku ve oradakileri uygula. Komutların başına "sudo" ekliyoruz, çünkü sistemi etkileyen önemli değişiklikleri root haklarıyla yapmak gerek.

batuhane

herşeyi anladım da  "grub> verilecek_komut" verilecek komut nedir onu anlamadım magic abimiz anlatmış ama verilecek_komut diye yazmış kalmış.Açıklarsanız çok iyi olur  :)

ufuk_k

O örnek komut verme şekli. Sen diğer komutları sırasıyla uygula.

intorka

Selam arkadaslar Ubuntu'ya yeni gectim.
Virtualbox OSE kurdum sanal bir makine olusturdum. Calistirmak istedigimde asagidaki gibi bir hata veriyor yardimci olursaniz sevinirim.
Saygilarimla...

VirtualBox kernel driver not installed. The vboxdrv kernel module was either not loaded or /dev/vboxdrv was not created for some reason. Please install the virtualbox-ose-modules package for your kernel, e.g. virtualbox-ose-modules-generic..
VBox status code: -1908 (VERR_VM_DRIVER_NOT_INSTALLED).

Result Code:
0x80004005
Component:
Console
Interface:
IConsole {1dea5c4b-0753-4193-b909-22330f64ec45}

heartsmagic

virtualbox modüllerini kurman gerekiyor.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

erginemr

Ya da alternatif olarak, daha kolay kurulan ve USB desteği veren kapalı kaynak kodlu VirtualBox paketini kurup kullanabilirsiniz.