apt-get ile yazılım kurma ve ekleme işlemlerinde sorun

Başlatan ovural43, 30 Kasım 2010 - 11:41:03

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

bytan

Sanırım dpkg --reconfigure yanlış komut olmuş. Parametreler arasında da --reconfigure göremedim.

@ovural43, senin problemine benzeyen bir bağlantı buldum. Oradaki gibi libbz* pakedini sisteminde olmayan bağımlılıklarıyla birlikte indir ve bir klasöre atıp bağlantıdaki gibi kurmayı dene:

http://superuser.com/questions/199582/apt-error-could-not-perform-immediate-configuration-on

Alttaki gibi de bir parametre de kullanabilirsin sadece libbz* için:

sudo dpkg -i --force-conflicts libbz*deb
Umut en büyük kötülüktür; işkenceyi uzatır. - F.N.

Bir şey ne ise odur, bu kadar. Öyleyse, iki şey arasında bağdaşıklık varsa, bu aralarında iletişim kuruyorlar demek değildir.
"... kavrayışını bilgi ile derinleştir ..."
PF @ ST

ovural43

@sema

sudo -s ile girip root olarak yazdım komutu, aynı sorun devam ediyor

@bytan

bahsettigin adresi bende bulmuştum .. adam sadece aptitude -vv full-upgrade komutunu yapmıştım .. manuel olarak indirip deneyeyim ..

ovural43

Alıntı yapılan: bytan - 22 Aralık 2010 - 21:18:04
Sanırım dpkg --reconfigure yanlış komut olmuş. Parametreler arasında da --reconfigure göremedim.

@ovural43, senin problemine benzeyen bir bağlantı buldum. Oradaki gibi libbz* pakedini sisteminde olmayan bağımlılıklarıyla birlikte indir ve bir klasöre atıp bağlantıdaki gibi kurmayı dene:

http://superuser.com/questions/199582/apt-error-could-not-perform-immediate-configuration-on

Alttaki gibi de bir parametre de kullanabilirsin sadece libbz* için:

sudo dpkg -i --force-conflicts libbz*deb

elle tek tek kurayım dedim ..

libbz libc6 yı o findutils libgcc vs. yi istiyor
indiriyorum kurmaya calisiyorum ama bazıları birbirlerini istiyor anlayamadım ..

findutils libc6 2.7 yi istiyor libc6 2.7 kurulmuyor ..

sudo dpkg -i libc6_2.7-5ubuntu2_i386.deb
(Veritabanı okunuyor... 449 dosya ve dizin kuruldu.)
Preparing to replace libc6 2.12.1-0ubuntu10 (using libc6_2.7-5ubuntu2_i386.deb) ...
Unpacking replacement libc6 ...
Replaced by files in installed package libc-bin ...
/bin/sh: /lib/libc.so.6: version `GLIBC_2.11' not found (required by /bin/sh)
dpkg: uyarı: eski post-removal betiği alt işlemi çıkış durumunda hata döndürdü : 1
dpkg - trying script from the new package instead ...
dpkg: libc6_2.7-5ubuntu2_i386.deb (--install) işleminde hata:
yeni post-removal betiği alt işlemi çıkış durumunda hata döndürdü : 1
dpkg: temizleme esnasında hata oluştu:
installed pre-installation script alt işlemi çıkış durumunda hata döndürdü : 1
İşlem sırasında hatalar bulundu:
libc6_2.7-5ubuntu2_i386.deb

sema

Sinaptik'i açıp oradan yüklemeye çalışır mısın, şu paketler (ayrı ayrı);

libbz2-1.0, libc6, findutils, libgcc1
susema

ovural43

synaptic tede aynı hata ..

ve libbz,libc6,libgcc1  kurulu gözüküyor ..

birtek findutils kurulu degil ama hangi islemi yaparsam yapayım aynı sorun ..

aptitude -vv full-upgrade

aynı hata mesajı .. hatta bir çok paketi download etti  ama bi noktadan sonra hata aynı

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 10 Ocak 2011 - 17:59:29

synaptic te bozuk paket olarak libc6 gözüküyor ..

/var/cache/apt-get/archives içerinden sildim ..

sudo apt-get install -f yaptım ..

güncelleme yaparken gene aynı hatayı verdi ..

ve ne hikmetse simdi hiç bi program calismiyor .. firefox u kapatmadım kapatırsam calismaz gibisinden ..

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 10 Ocak 2011 - 18:00:05

hangi islemi yaparsam yapayım böyle bir dosya yok diyor ..

bytan

Bir şey ne ise odur, bu kadar. Öyleyse, iki şey arasında bağdaşıklık varsa, bu aralarında iletişim kuruyorlar demek değildir.
PF @ ST

ovural43

artig goremiyorum  ::) kernel panic veriyor sistem acilmiyor ..

ama aklimda yanlis kalmadi ise

libc6-2.12.1-ubuntu8.deb

seklindeydi paket

gunceli ubuntu10 ama guncelleyemiyor ..

su an puppy live cd ile actim .. image alip cd den kurulum yapayim diyorum ama

natty ye baktim sorunlu hala .. ubuntu 10.10 desktop ve alternate cd ler var nasil recovery yapabilirim yada yapabilirmiyim .. uzerine kurulum yani ..

bytan

Sürümden ziyade sistem tarafından nasıl görüldüğünü görmek istemiştim. Üzerine biçimlendirerek yeniden kurulum yapabilirsin tabii. Sorunu irdelemeye devam etmek istersen de, canlı cd ile chroot yaparak kurulu sisteme geçiş yapmayı deneyebilirsin.

PF @ ST

ovural43

artık mecbur kalıp alternate cd si ile kurulum yaptım .. bilgilerimde sorun yok ama tabi tüm programlarım gitmis .. tekrardan kuruyorum :(

o hatada bu sebeple belkide kaybolacak ama ekran kartı ses kartı ile ilgili yaptıgım ayarları tekrar yapmam gerekecek :( ve hatırlamıyorum deneme yanılma ile bulmuştum ..

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 11 Ocak 2011 - 12:05:05

ubuntunun kötü bi yanı .. uzun süre sorun cıkarmadıgı icin daha önce ne yaptık hatırlamıyoruz ? ve unutuyoruz .. :D

ekranımda bazen bazı menüler kalıyor .. örnek emesene bildirimleri pulldown menüler yada normal menüler .. yani ekranı güncellemiyor .. mouse ile tıkladıgımda normal alttaki islemi yapıyor ama görüntü üstte farklı ..

nasıl çözerim ..