Başlangıçtaki İşletim Sistemini Değiştirme

Başlatan b0şluk, 29 Kasım 2010 - 21:29:24

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 3 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

b0şluk

PC'mde Ubuntu, Pardus ve Win7 yüklü. Açılışta hiç bir seçim yapmazsam Ubuntu ile başlıyor. Bu başlangıcın Win7 olmasını istiyorum. Nasıl değiştirebilirim?

Teşekkürler...

sem

Hoş geldiniz...

Arama yaparak bu gibi sorunları halledebilirsiniz. Başık şurası;

http://forum.ubuntu-tr.net/index.php/topic,11844.0.html
".NET çemberinden geçen lirisist etkisi bir 'Volcano', bir yüzüm Java bir yüzüm Badalamenti Don Tano"
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
"Her yer ölüm yine, burası dünya
Derken ölüm bile bu nasıl dünya?
Benden ölüm dile, batıyor gün yine
Burası dünya?

b0şluk

Alıntı yapılan: sem0900 - 29 Kasım 2010 - 21:32:04
Hoş geldiniz...

Arama yaparak bu gibi sorunları halledebilirsiniz. Başık şurası;

http://forum.ubuntu-tr.net/index.php/topic,11844.0.html

Teşekkür ederim. Malesef ne aradığımızı da bilmemiz gerekiyor.

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 29 Kasım 2010 - 21:40:29

Üzgünüm ama verdiğiniz linkte nasıl yapılacağını çözemedim.

bytan

Tam olarak neyini anlayamadın? Ne yaptın nerede takıldın?
Umut en büyük kötülüktür; işkenceyi uzatır. - F.N.

Bir şey ne ise odur, bu kadar. Öyleyse, iki şey arasında bağdaşıklık varsa, bu aralarında iletişim kuruyorlar demek değildir.
"... kavrayışını bilgi ile derinleştir ..."
PF @ ST

b0şluk

Alıntı yapılan: bytan - 29 Kasım 2010 - 21:54:36
Tam olarak neyini anlayamadın? Ne yaptın nerede takıldın?

sudo nano /boot/grub/grub.cfg
Bu kodu yazdıktan sonra başlangıcı nasıl Win7 yapacağım?

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 29 Kasım 2010 - 22:20:40

Yardımınızı bekliyorum

bytan

sudo gedit /boot/grub/grub.cfg

Üstteki ile dosyayı açıp win7'ye ait satırları kesip ubuntu'ya ait satırların üzerine yerleştir. Dosya içindeki girdi yapıları başlıkta anlatılıyor. Menuentry ile başlayıp { işaretiyle devam eden ve } işareti ile biten satırlar tek bir girdi oluyor.
Umut en büyük kötülüktür; işkenceyi uzatır. - F.N.

Bir şey ne ise odur, bu kadar. Öyleyse, iki şey arasında bağdaşıklık varsa, bu aralarında iletişim kuruyorlar demek değildir.
"... kavrayışını bilgi ile derinleştir ..."
PF @ ST

jayw

Merhaba;

Grub dosyanızı düzenlemek için Grub Customizer tarzı görsel yazılımlar da kullanabilirsiniz. Bilgi ve kurulum için aşağıdaki siteyi inceleyebilirsiniz.

Grub Customizer

Kirk Lee

yanlış hatırlamıyorsam startup manager isimli bir program ile bunu ayarlıyordum bir zamanlar... =) görsel arayüzlü ve basit bir programdı. en iyi özelliği de timout zamanını ayarlayabiliyor olmaktı.

BELLEROPHONTES

Alıntı yapılan: Kirk Lee - 30 Kasım 2010 - 20:59:37
yanlış hatırlamıyorsam startup manager isimli bir program ile bunu ayarlıyordum bir zamanlar... =) görsel arayüzlü ve basit bir programdı. en iyi özelliği de timout zamanını ayarlayabiliyor olmaktı.

Denildiği gibi "startup manager" işini görecektir. Hangisinin açılmasını istediğini grup menüsü süresini falan rahatça ayarlayabilirsin.
Yeniden sevdalandım bir yazılıma, bağlandım doyasıya... :D :D :D