[Çözüldü] Kubuntu 10.10 Açılmıyor

Başlatan vitalx, 28 Kasım 2010 - 20:20:37

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 3 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

vitalx

Ubuntu kullanmaktayım...KDE masaüstü denemek için sitesinden Kubuntu 10.10 indirerek harddiskime "diğer sistemlerin yanına kur" seçeneği ile kurdum..Gayet güzel..
1- Önce dolphin açılmama problemi yaşadım..Bu sorunu formda araştırıp buldum ve çözdüm..
2- Türkçeleştirme alışıldık ubuntu mükemmelliğinde kendiliğinden update edilerek çözüldü..

Ne olduysa Güncelleme yöneticisi nin isteğine uymamdan sonra oldu.)) 116 dosya güncellenecek...E hadi bakalım güncellensin....Biraz zaman aldı ama güncelledim dedi.)) Sonrasındada bilindiği üzere "sisteminizi yeniden başlatmalısınız".....

Eyvahhhhh...Yandımmm..

Kubuntu Açılmıyor..ve giriş ekranımda aşagıda not alıp iliştirdiğim mesaj..

udevadm trigger is not permitted while udev is unconfigured.

gave up waiting for root device common problems :

- Boot args  (cat/proc/cmdline)

- Check rootdelay=(did the system waiting long enought.?)

- Check root=(did the....................................)

(initramfs)_

Birkaç satır daha var kursor dan önce..

Formda aramadığım yer okumadığım makale kalmadı..(Recover) seceneğide olmadı...Harddiskimden Kubuntu yu silmeden önce son care formda yazmak olarak gördüm..Bunun bir çözümü varmıdır..?

Öneri ve yardımlara şimdiden teşekkürler..

eribol

heartsmagic

Elindeki Kubuntu CD'si ile sistemi açıp bir fsck, ardından kurulu bölümü bağlayıp chroot üzerinden güncelleme, ardından da sistem dosyalarını denetleme (fstab, grub.cfg) yapılabilir. @eribol'un iliştirdiği bağlantılara da bakılabilir.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

ceylandag

Güncelleme sonrası açılmama problemini bende yaşadım ve çözüm buldum aşağıdaki linki isterseniz inceleyin;

http://forum.ubuntu-tr.net/index.php/topic,23775.msg286031.html#msg286031
--------------------
ORÇUN CEYLANDAĞ
İSTANBUL/TÜRKİYE
--------------------

vitalx

""Elindeki Kubuntu CD'si ile sistemi açıp bir fsck, ardından kurulu bölümü bağlayıp chroot üzerinden güncelleme, ardından da sistem dosyalarını denetleme (fstab, grub.cfg) yapılabilir. @eribol'un iliştirdiği bağlantılara da bakılabilir. ""

İlgi için teşekkür ederim..Düşük düzeyli bir kullanıcıyım..Ve yazdıklarınızdan anladığımı nasıl uyguladığımı anlatmaya çalışacağım..Sonuç : Çözüm yok..

1- Kubuntu cd ile sistemi açtım (Çalışan cd modundayım..)
2- Konsolu açarak sırası ile,

sudo mkdir /media/sda8
sudo mount /dev/sda8 /media/sda8
sudo mount --bind /dev /media/sda8/dev
sudo mount --bind /dev/pts  /media/sda8/dev/pts
sudo mount --bind /proc /media/sda8/proc
sudo mount --bind /sys  /media/sda8/sys
sudo chroot /media/sda8
apt-get update
apt-get upgrade
apt-get dist-upgrade

3- apt-get update (bağlantı kurulamadı vs)  Buradaki sda8 harddiskim üzerinde Kubuntu nun bulunduğu bölüm..
4- Sn eribol un yardım için verdiği linkler (http://ubuntuforums.org/showthread.php?p=8079302  http://ubuntuforums.org/showthread.php?p=10146250) konu ile alakalı ancak ileri düzeyde kullanıcı bilgisi ve yine ileri düzeyde ingilizce bilgisi istediğini farkettim...İngilizcem fena sayılmaz ama iş biraz teknikçeye kaçınca sokak dili yaya kalıyor.))

Şu an kubuntu açılmıyor..İnat ve ısrarla bir şekilde bunu başarmalıyım tabiki sizlerinde desteğiyle..Yoksa at formatı Kur yeniden olsun bitsin..Hayır bu kolaycı bir yol ve eminimki bu sorunu yaşayan yüzlerce kullanıcı var...Forum da Şöyle bir Başlık Açsanız diyorum.."Dikkat Kubuntu 10.10 Günceleme yapmayın" yada yapılmadan önce soruna neden olan ne ise ona karşı önlem alınması iyi olmazmı..?

Sistem gönüllüsü arkadaşların bilgi desteğine ihtiyacım var..dilerim birlikte kubuntum acılacak.)) Bu arada açıklama ve desteklerinizi düşük düzeyde bir kullanıcının anlayabileceği ve uygulayabilecegi sadelik ve tarzda yazarsanız formu ziyaret eden bir çok insanda bundan faydalanır...

Teşekkür ediyorum.

bytan

Sondan başlayayım, sorun sadece kubuntu ile ilgili değil. Güncelleme ve/veya yükseltme yapılırken zaman zaman sorunlar olabilir. Soruna göre de çözüm önerileri değişir.

Makinayı canlı cd ile açıp hiçbir bölümü bağlamadan fsck uygula, sorunsuz bitip bitmediğini ve sistemin daha sonra açılıp açılmadığını bildir:

sudo fdisk -a /dev/sda8

Diğer bağlantıdaki apt-get update'in ve devamının işlemesi için haliyle internete ihtiyacın var.

Ayrıca canlı cd ile sistemindeki son çekirdek için chroot ile geçiş yapıp initramfs güncelleyebilirsin:

sudo update-initramfs -u -k 2.6.xx-xx-generic

Önce diğer adımları geç, olmazsa chroot initramfs'e bakarız.
Umut en büyük kötülüktür; işkenceyi uzatır. - F.N.

Bir şey ne ise odur, bu kadar. Öyleyse, iki şey arasında bağdaşıklık varsa, bu aralarında iletişim kuruyorlar demek değildir.
"... kavrayışını bilgi ile derinleştir ..."
PF @ ST

heartsmagic

İkinci maddeyi şu şekilde dene:

sudo mkdir /media/sda8
sudo cp /etc/resolv.conf /media/sda8/etc/
sudo chroot /media/sda8
apt-get update
apt-get upgrade
apt-get dist-upgrade

vitalx

http://ubuntuforums.org/showthread.php?p=8079302
http://ubuntuforums.org/showthread.php?p=10146250

Buradaki anlatılar eşliğinde sn @heartsmagic  ve sn @ bytan yardımlarıyla sabır ve dikkatli deneyerek Kubuntu mu kurtarmayı başardım.))

Eğer başarabilirsem sorunun başladığı andan çözüme ulaştığım ana kadar yaptığım işlemleri form da anlatmaya çalışacağım..İlgi/yönlendirme ve yardımlarınızdan dolayı sonsuz teşekkürler..İşte bu kadar.)) Linux sevgi ve ilgi işiymiş bunu anladım..

heartsmagic

Sen anlatımın yapana kadar açık bırakalım başlığımızı. Ardından etiketleyip kapatırız.
Geçmiş olsun.

vitalx

Güncelleme den sonra açılmayan Kubuntu 10.10 yeniden sağlığına kavuştu.. :) :) :)

1- Kubuntu 10.10 cd ile sistemi (canlı) açtım..
2- (ilk denememde bunu yapmamıştım) Normalde kurulu bir sistemde çalışıyormuş gibi internet bağlantımı kurdum..denemek için google den ubuntu tr arattım..evet net bağlantım çalışıyor...
3- uç birim (konsol) i açarak "sudo fdisk -a /dev/sda8" tamamlandı..
4- Konsol da sırasıyla....

sudo mkdir /media/sda8
sudo chroot /media/sda8
apt-get update
apt-get upgrade
apt-get dist-upgrade

ilk denememdeki "bağlantı kurulamadı vs" hatalarını almadan (internet bağlantı) tamamlandı...
5- Sistemi yeniden başlattım...grub da yine açılmadı..  :( :(

----Pes etmek yok --------- ;)

Yukarda ilk işlemleri yaparak yeniden denemeye hazırlandım...Bu arada sn @heartsmagic in "İkinci maddeyi şu şekilde dene:" msjı imdada yetişti sanki...
Şimdi.....

"1- Kubuntu 10.10 cd ile sistemi (canlı) açtım..
2- (ilk denememde bunu yapmamıştım) Normalde kurulu bir sistemde çalışıyormuş gibi internet bağlantımı kurdum..denemek için google den ubuntu tr arattım..evet net bağlantım çalışıyor...
3- uç birim (konsol) i açarak "sudo fdisk -a /dev/sda8" tamamlandı..
4- Konsol da sırasıyla...."

1- sudo fdisk -a /dev/sda8
2- sn@ heartsmagic in msjı "İkinci maddeyi şu şekilde dene:" :-\

sudo mkdir /media/sda8
sudo cp /etc/resolv.conf /media/sda8/etc/
sudo chroot /media/sda8
apt-get update
apt-get upgrade
apt-get dist-upgrade

Sorunsuz tamamlandı..

3- Sistemi yeniden başlattım...Veeee ZAFER.. :D :D

Şu an sistem hatasız kusursuz çalışıyor...Her iki konsolda uyguladığım komut dizinlerinin arasındaki farkı kontrol ettim...

"sudo cp /etc/resolv.conf /media/sda8/etc/" işte bu )) sn@heartsmagic in gizli/güçlü ilacı... :-X

Formda benzer sorun yaşayan arkadaşlar için önemli not : sda8 benim pc de kubuntu nun kurulu olduğu yerdir..bunu kendi sisteminize göre değiştirin (örnek : sda1/sda2 vs gibi)

Yardım larını esirgemeyen bilgilerini paylaşarak destek veren emeği geçen dostlar sağolun varolun..Teşekkür ederim...

sem

Geri dönüş için teşekkürler, aynı sorunu yaşayan arkadaşlar için güzel bir referans olacak sanırım... Geçmiş olsun...
".NET çemberinden geçen lirisist etkisi bir 'Volcano', bir yüzüm Java bir yüzüm Badalamenti Don Tano"
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
"Her yer ölüm yine, burası dünya
Derken ölüm bile bu nasıl dünya?
Benden ölüm dile, batıyor gün yine
Burası dünya?

bytan

Ayrıntılı açıklama için bir kere daha teşekkür ederek etiketleyip kapatıyorum.
Umut en büyük kötülüktür; işkenceyi uzatır. - F.N.

Bir şey ne ise odur, bu kadar. Öyleyse, iki şey arasında bağdaşıklık varsa, bu aralarında iletişim kuruyorlar demek değildir.
"... kavrayışını bilgi ile derinleştir ..."
PF @ ST