[Çözüldü] Ubuntu 10.10'u yüklediğim halde açılmıyor.

Başlatan yağmuradam, 28 Kasım 2010 - 18:40:04

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

yağmuradam

Ubuntu 10.10'u USB Flash diskten yükledim. İnternetten güncellemeleri ve üçüncü parti paketleri alarak başarılı bir şekilde kuruldu. Sistemim açılırken Grub ekranı başarılı bir şekilde geliyor. Hatta diğer dağıtımlarımı da görebiliyorum. Fakat Ubuntu 10.10'u ne normal olarak veya ne de güvenli kipte açamıyorum. Siyah ekranda takılıp kalıyor. Açılmıyor. Daha önce sabit diskimin başında ''ayrılmamış alan'' diye bir bölüm yoktu. Fakat Ubuntu 10.10'u yükledikten sonra sabit diskimin başında ''ayrılmamış alan''  oluştu. Ubuntu'yu kurdum diye sevinirken şimdi de başıma bu geldi. Yardımlarınızı bekliyorum. Teşekkür ederim.

bytan

@yağmuradam,

Normal olarak açmaya çalıştığında veya kurtarma kipi ile açmaya çalıştığında ne tepki veriyor? Açılmıyor ama ne oluyor? Eğer takıldığı yeri göremiyorsan daha önce yaptığın gibi kernel parametrelerinden quiet ve splash'ı silebilirsin.
Umut en büyük kötülüktür; işkenceyi uzatır. - F.N.

Bir şey ne ise odur, bu kadar. Öyleyse, iki şey arasında bağdaşıklık varsa, bu aralarında iletişim kuruyorlar demek değildir.
"... kavrayışını bilgi ile derinleştir ..."
PF @ ST

yağmuradam

Hem normal olarak , hem de güvenli kipte açmaya çalıştım. Her ikisinde de olmadı. Farklı renklerde ekranlardan sonra düz bir siyah ekranda kalıyor. Hiçbir tuş kombinasyonunu kabul etmiyor. Resetlemek zorunda kalıyorum. Yazdığınızı uygulamaya çalışacağım bytan. Sonucu haber vereceğim.

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 28 Kasım 2010 - 22:51:33

Kernel parametrelerine ulaştım bytan. Normal açma kipinde şöyle bir seçenek var;
linux/boot/vmlinuz-2.6.35-23-generic-pae root=UUID=c942b992-b436-4d\ e3-9990-5ed2ec993d42 ro quiet splash
İçerisinde ''quiet splash'' ifadesi olan bir tek bu seçenek var. ''quiet splash''ifadesini sildim, olmadı. Bu kez beyaz bir ekranda donup kaldı.
''  ro quiet splash'' ifadesini sildim, yine aynı ekran ile karşılaştım. Burada başka neleri sileceğimi veya değiştireceğimi bilemiyorum. Kurtarma kipinde içerisinde ''quiet splash'' olan hiçbir ifade yok.

sema

Alıntı yapılan: yağmuradam - 28 Kasım 2010 - 22:11:06
Kernel parametrelerine ulaştım bytan. Normal açma kipinde şöyle bir seçenek var;
linux/boot/vmlinuz-2.6.35-23-generic-pae root=UUID=c942b992-b436-4d\ e3-9990-5ed2ec993d42 ro quiet splash
İçerisinde ''quiet splash'' ifadesi olan bir tek bu seçenek var. ''quiet splash''ifadesini sildim, olmadı. Bu kez beyaz bir ekranda donup kaldı.
''  ro quiet splash'' ifadesini sildim, yine aynı ekran ile karşılaştım. Burada başka neleri sileceğimi veya değiştireceğimi bilemiyorum. Kurtarma kipinde içerisinde ''quiet splash'' olan hiçbir ifade yok.

Bir de o çekirdeğin sonuna noapic yazıp dener misiniz? (Yalnız ro'yu silmeyin).
susema

bytan

@yağmuradam, kurulum sırasında yaptığın işlemi sistemi açmak için de yapman gerekebilir. Bu durumda hangi parametrelerin ihtiyacını karşıladığını bulduğunda bunu /etc/default/grub dosyasına işleriz.

Bir şey ne ise odur, bu kadar. Öyleyse, iki şey arasında bağdaşıklık varsa, bu aralarında iletişim kuruyorlar demek değildir.
PF @ ST

yağmuradam

sema ve bytan arkadaşlarıma çok teşekkür ederim. Sistemimi açmayı başardım. Bu durumda olan arkadaşlarım için ayrıntılı olarak yazıyorum.
Öncelikle Grub menüsünde Ubuntu 10.10'un normal açılım kipinde ''e'' harfine basıyoruz. Karşımıza çekirdek bilgilerimizin bulunduğu ifadeler geliyor. Bu ifadeler üzerinde aşağı-yukarı ok ve sağ-sol ok tuşları ile ilerleyip;
ifadesindeki ''quite splash'' bölümünü silip bunun yerine ''nomodeset'' ifadesini yazıyoruz. Durum şöyle oluyor;
  linux/boot/vmlinuz-2.6.35-23-generic-pae root=UUID=c942b992-b436-4d\ e3-9990-5ed2ec993d42 ro nomodeset
Burada Ctrl+x tuşlarına basıyoruz. Sistemimiz kısa bir sürede açılıyor.

bytan

@yağmuradam,

sudo gedit /etc/default/grub

İle açacağın dosyada

Alıntı YapGRUB_CMDLINE_LINUX_DEFAULT="quiet splash"

Satırını;

Alıntı YapGRUB_CMDLINE_LINUX_DEFAULT="nomodeset quiet splash"

olarak değiştirip kaydedersen, bundan sonra her yeni çekirdek geldiğinde bu parametre kendiliğinden eklenmiş olur. veya her grub güncellemesinde grub.cfg dosyana bu parametre eklenir:

sudo update-grub

Etiketleyerek kapatıyorum.

PF @ ST