[Çözüldü] Açılıştaki Fazla Boot Seçeneği

Başlatan frtxyz, 26 Kasım 2010 - 16:54:15

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 3 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

frtxyz

Merhaba, cihazımda Ubuntu 10.10 x86 ve Win7 x64 var, ubuntuyu sonradan kurdum. Ubuntuyu ilk yüklediğimde biraz fazla kurcaladığım için tekrar silip tekrar kurdum şimdi boot ekranımda fazladan işletim sistemi seçme seçeneği var, 2 ayrı ubuntu ve onların güvenli kipte açılışları artı win7 bulunuyor. Windowstaki gibi boot ekranını düzenleyebileceğim bir dosya vs mevcutmu acaba.
Samsung R530 Dizüstü Bilgisayar
Nvidia Geforce 310M
Intel i3 2.1 GHZ

Windowsta neymiş :D hayata pencerelerden bakma; dışarı çık. Hayat sokaklarda. UBUNTU...

bytan

@if,

10.10 kullandığı için menu.lst bulunmuyor olabilir.

@frtxyz,

Grub2 ve grub-customizer olarak yapacağın aramalar seni istediğin sonuca götürecek.
Umut en büyük kötülüktür; işkenceyi uzatır. - F.N.

Bir şey ne ise odur, bu kadar. Öyleyse, iki şey arasında bağdaşıklık varsa, bu aralarında iletişim kuruyorlar demek değildir.
"... kavrayışını bilgi ile derinleştir ..."
PF @ ST

frtxyz

Grub2, grub sözcükleri ile açılmış çok fazla konu var, Grub nedir bana biraz açıklarsanız daha kolay arama yapabilirim, ayrıca birde şunu soracağım, ubuntu anasayfada Gimp programının türkçeleştirildiği ile ilgili bir röportaj okudum. Şuanda ubuntu yazılım merkezinden Gimp indirdiğim zaman Türkçemi olacak yoksa henüz yayınlanmadımı.
Nvidia Geforce 310M
Intel i3 2.1 GHZ

Windowsta neymiş :D hayata pencerelerden bakma; dışarı çık. Hayat sokaklarda. UBUNTU...

bytan

İhtiyacına yönelik olarak Grub2 düzenleme diye ararsan aradığını bulursun. Aynı şekilde diğer uygulamayı da arayabilirsin.

Grub, basit ifadesiyle, açılış sırasında işletim sistemi seçmeni sağlayan menüdür. Ne nedir sorularının yanıtını, sana daha önce verilen Acemiler bölümünde ve o bölümde bulunan kitapları kurcalayarak kısa sürede öğrenebilirsin. Veya hep söylendiği gibi biraz vakit geçirmen lazım forumda.

Bir şey ne ise odur, bu kadar. Öyleyse, iki şey arasında bağdaşıklık varsa, bu aralarında iletişim kuruyorlar demek değildir.
PF @ ST

heartsmagic

@frtxyz, sana bir alternatif de ben vereyim. Forumda arama yaparak Ubuntu Tweak uygulamasının nasıl kurulacağını bul ve kur. Ardından uygulamada temizlik kısmından fazla çekirdekleri temizle.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

frtxyz

@heartsmagic söylediğin yazılımı indirip kurdum fakat temizlik diye bir bölüm bulamadım. Program ingilizce hangi menüden ayarlanıyor acaba?
Nvidia Geforce 310M
Intel i3 2.1 GHZ

jayw

Sol tarafta "Applications" başlığı altından "Package Cleaner" seçin. Sağ taraftaki düğmelerden "Clean Kernels" seçin. Sağ alttan "Unlock" düğmesine basıp, şifrenizi girdikten sonra sol alttan "Select All" seçip, sağ alttan "Cleanup" düğmesine basın.

frtxyz

Evet söylediğin gibi yaptım restart yapıp durumu burada yazacağım
Nvidia Geforce 310M
Intel i3 2.1 GHZ

sem

SUDO'nun bu ayki sayısında (yakında çıkacak olan) bu konu ile ilgili bir ip ucu var... Daha sonra alternatif olarak inceleyebilirsiniz... İyi geceler...
".NET çemberinden geçen lirisist etkisi bir 'Volcano', bir yüzüm Java bir yüzüm Badalamenti Don Tano"
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
"Her yer ölüm yine, burası dünya
Derken ölüm bile bu nasıl dünya?
Benden ölüm dile, batıyor gün yine
Burası dünya?

frtxyz

Teşekkürler, ubuntu tweak programı ve anlatılan temizleme yöntemi ile temizleme yaptım ve açılıştaki fazladan işletim sistemi seçeneği kayboldu.
Nvidia Geforce 310M
Intel i3 2.1 GHZ

bytan

PF @ ST