En iyi en kararli KDE dagitimi.

Başlatan cafenetland, 24 Kasım 2010 - 17:01:20

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 19 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

xhektor

Alıntı yapılan: krwlng - 24 Kasım 2010 - 19:23:04
K9 programını da bu firma yapmıştı sanırım, ne olursa olsun linux için birşeyler üretme çabasında oldukları için kendilerini kutluyorum, sırf bu şevkleri için kurup inceleyeceğim magmalinux'u.

bu hangi firma?

inanın Pardus dışında ulusal dağıtım bilmiyordum. magma linux'u hangi firma geliştiriyor merak ettim. birde cd isteyince gönderiyorlar mı?

krwlng

xhektor, firmanın ismi Ceren bilgisayar http://www.cerenbilgisayar.com.tr/ adresinden web sayfalarına ulaşabilirsiniz. Magmalinux ve K9 haricinde başka uygulamalar da geliştiriyorlar. KDE kullanan dağıtım olarak önerilebilecekler listesinde bulundurmak lazım.
http://twitter.com/yusuFBrn

Ali İsmail Korkmaz, FENERBAHÇE Yıkılmaz!

xhektor

Alıntı yapılan: krwlng - 24 Kasım 2010 - 20:12:32
xhektor, firmanın ismi Ceren bilgisayar http://www.cerenbilgisayar.com.tr/ adresinden web sayfalarına ulaşabilirsiniz. Magmalinux ve K9 haricinde başka uygulamalar da geliştiriyorlar. KDE kullanan dağıtım olarak önerilebilecekler listesinde bulundurmak lazım.

Bilgi için teşekkür ediyorum. bende bu arada biraz araştırdım. böyle bir bilgisayar firmasının Linux'a destek vermesi ve yeni sürümler üretmesi beni çok mutlu etti. yarın ilk işim bunu indirip iş yerimdeki bir bilgisayarda denemek olacak.

Khan

Alıntı yapılan: xhektor - 24 Kasım 2010 - 20:15:58

Bilgi için teşekkür ediyorum. bende bu arada biraz araştırdım. böyle bir bilgisayar firmasının Linux'a destek vermesi ve yeni sürümler üretmesi beni çok mutlu etti. yarın ilk işim bunu indirip iş yerimdeki bir bilgisayarda denemek olacak.
Çok fazla heveslenmeyin. O dağıtım tamamen Debian Testing altyapısını kullanıyor. Ben daha önce indirmiştim. Debian Testing sürümü sorunlu olduğu için o da sorunluydu. :)

furkankalkan

Alıntı yapılan: krwlng - 24 Kasım 2010 - 17:12:12
Uzun süre Kde kullanmış biri olarak, Pardus ve Mandriva dağıtımlarını öneririm.
bncede :-)
Lover
twitter.com/furkan_kalkan1

heartsmagic

@barışubuntu, açıkçası "üvey evlat" gibi tabirleri ben de tasvip etmiyorum ve hatta açık konuşmam gerekirse çok da itici buluyorum. Forumda çok başarılı olduğu söylenen Gnome ile dağıtılan Ubuntu'yu kullanamayan, hatta kullanmayı geçelim kurmaya çalışıp da kuramayan bir dolu üye mevcut. Şimdi, sadece bu üyelere bakarak dışarıdan biri "Ubuntu Canonical'ın üvey evladıdır" hatta "Linux dağıtımlarının üvey evladıdır" dese, sanırım en ateşli itirazı sen yaparsın. Kısacası forumda Kubuntu ile gayet iyi geçinen üyelerimiz varken çıkıp ortaya böyle bir yorum yapmak bana kalırsa pek makul olmuyor. Ayrıca KDE bağışçıları listesini bence bir denetle, ilk sırada kim var bir bak. Gördüğünde şaşırabilirsin.

KDE/Gnome tartışmaları cidden doğru olmayan ve öznel yorumlar sebebiyle çıkıyor. İtiraz eden arkadaşlara hak vermeden yapamıyorum ne yazık ki. Öznel yorum yapmadan önce "acaba cidden herkeste böyle midir" diye bir kere düşünmekte fayda var bence.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

krwlng

@Khan, biz desteğimizi verelim de daha kararlı olması için çalışan insanımızın emekleri boşa gitmemiş olsun. En azından bir kere olsun deneyebiliriz.

umutubuntu

Alıntı yapılan: Khan - 24 Kasım 2010 - 20:19:52
Alıntı yapılan: xhektor - 24 Kasım 2010 - 20:15:58

Çok fazla heveslenmeyin. O dağıtım tamamen Debian Testing altyapısını kullanıyor. Ben daha önce indirmiştim. Debian Testing sürümü sorunlu olduğu için o da sorunluydu. :)

Magma Linux şu anda Mandriva 2010.1 üzerinden gidiyor, sadece sunucu sürümü Debian olarak var.

Bu arada düzelteyim, yansılara henüz 32 bit sürüm eklenmemiş.

guestwho

Alıntı yapılan: barışubuntu - 24 Kasım 2010 - 19:07:26
Konversation kullanıyorum. Onun dışında ihtiyacım olmuyor ;)

Bu tutarlı davranışın neredeyse gözlerimi yaşarttı...

Alıntı Yapbunlar gerçekler ne acayip yakıştırması?

Bu türden saçmalıkları gerçeklikle bağdaştırabilen birisi Wiki tayfasında yer alıyorsa, proje sorumlularının tayfa üyelerini gözden geçirmesinin vakti gelmiş de geçiyor demektir... Bu projede yer alanların söylemlerinde sıradan üyelerden daha sorumlu davranmaları gerekmez mi ?
You want weapons? We're in a library. Books are the best weapon in the world. This room's the greatest arsenal we could have. Arm yourself!

cafenetland

hmmm, ortalik yine kizi$mi$ :)

oncelikle sunu belirtmek istiyorum. benim ekran kartimin sorunsuz calistigi bir KDE sanirim yok. mandriva yi indirdim kurdum. hersey harika gidiyordu, taa ki ekran kartini tanitmaya calisana kadar. masaustu 3d ayarlarindan atinin surucusunu kurdum ve yeniden baslattim, masaustu efektleri harika bir sekilde calisiyordu, ama gel gelelim cozunurluk bir turlu 1280 den yukari cikmadi, ekranim 32 inch ve 1280 lik goruntu hic de hos gorunmedi. bunun yani sira bir pencereyi tutup saga sola hizlica surukledigimde ekranin 4 e hatta 5 e yarildigini gordum. film izlerken hareketli sahnelerde de ayni sey soz konusu. daha sonra goruntu efektlerini compziden digerine ( ismini unuttum ) degistirdim ve bilgisayari yeniden baslatmak istedim. baslatis o baslatis, hala acilacak, halaa pes etmis degilim, su an bu mesaji win7 den yaziyorum cunku diger harddiske yukledigim mandriva maalesef acilmiyor. tekrardan kurup deniycem. eger yine ayni hatayi alirsam ya da birsekilde ekran kartini adam gibi tanitamazsam artik kde den vazgecicem. hak yolu :D tercih edip ubuntuyu kurucam :D

acaba diyorum pclinuxos´u da bir denesem mi ?

stratovarius

Ekran kartınız nedir ? İlk ekran kartınızın desteği var mı onu öğrenelim :D

raskolnikov

Arch linux + kdemod'u çok fazla övüyorlar. istersen deneyebilirsin. İncelemek için https://wiki.archlinux.org/index.php/KDEmod_%28T%C3%BCrk%C3%A7e%29
"Sevginin gücü, güce olan sevgiyi yendiğinde, dünya barışı tanıyacak..."
-Sri Chinmoy Ghose-

cafenetland

Alıntı yapılan: stratovarius - 24 Kasım 2010 - 22:37:17
Ekran kartınız nedir ? İlk ekran kartınızın desteği var mı onu öğrenelim :D

kart :  ATI RADEON HD 5450

Alıntı yapılan: raskolnikov - 24 Kasım 2010 - 22:39:08
Arch linux + kdemod'u çok fazla övüyorlar. istersen deneyebilirsin. İncelemek için https://wiki.archlinux.org/index.php/KDEmod_%28T%C3%BCrk%C3%A7e%29

bunu da deniyelim  o zaman. dogrusunu bulana kadar hepsini denemk istiyorum. nasil olsa diger harddiskte kurulu calisan bir sistem var. o yuzden yedek hardiske kde li bir dagitim kurup sorunsuz calistirana kadar devam.

stratovarius

O zaman pclinuxos denemenizi bende öneririm. Hem güncel ekran kartı sürücüleri hemen geliyor, hemde kurulumda ekran kartı tanınmış olarak gelir. Ayrıca xorg dosyanızda video ayarları işlenmiştir, monitörünüze göre çözünürlükler eklenmiştir.

Her ne kadar adı kubuntu ipuçları olsada bu ayarlara bakmanızı öneririm;

http://forum.ubuntu-tr.net/index.php/topic,22962.0.html

Kubuntuya özel olan ayarlamalar dışında hepsi genel kde ayarlarıdır.

Ayrıca kuracak olursanız benim yaşadığım iki sorun olmuştu laptopımda onların çözümü içinde(ati ile masaüstü efecktleri vs.);

http://doctus.org/showthread.php?t=50525

cafenetland

@stratovarius

indirdim pclinuxos u ve su an cd ye yaziyorum. dunden beri 10 tane cd yazdim :D bunlardan biri de dvd hatta
verdiginiz linkleri de kurulumdan sonra inceliycem

tesekkurler

stratovarius

Kurulumdan sonra masaüstünüzde location scripti olucaktır onu çalıştırınız ve Türkçe yi seçiniz. Script kendisi sistemi türkçe yapıcaktır.

Sonra open office kurmak için yine masaüstünde halı hazırda script vardır ondada konumu Türkiye seçerseniz script otomatik onuda kurucaktır.

En son ati kullandığınız için efeckt sorunu olucaktır onun içinde yukarıda verdiğim linki inceleyiniz.Yani şu linki(linki belirtim kubuntu ipuçlarındada bir yöntem var ama onunla alakasız bir işlem yapıyorsunuz);

http://doctus.org/showthread.php?t=50525

Ufak uyarı üç-dört tane kapsamlı temizlik scripti mevcut, birisini root olarak çalıştırırsanız onda Türkçe dilide seçmeyi unutmayın. Sonra scripti çalıştırdım Türkçe dil gitti olmasın :D

Bunlar aklıma gelenler şayet sorununuz olmazsa belkide konsolu unutturacak bir işletim sistemi. Her şey için bir program mevcut.

Contempt

Öncelikle mandriva konusu iyi tercih ama Cy veya Dvd indirme tercihinize bağlı olarak ekran kartı kurma tercihiniz değişebilir. One Cd ler içinde Kapalı kaynak kodlu sürücüler hazır gelir. Eğer dvd kurulumu yapmış iseniz Nonfree depolarını ekleyerek MDM den kurmanız gerekir. PclinuxOs ise mandriva tabanlıdır. Ama synaptic kullanmasına çok üzülmüştüm açıkcası.
Herşeye Rağmen...

cafenetland

eveeeet iste olay bu. sistemi yormayan, hizli bir KDE. ekran kartimla da gayet uyumlu.

@Contempt
kurulum ekrani ve masaustu Mandriva´nin aynisi diyebilirim
ama ekran kartinda Mandrivadaki gibi sorun yasamadim. ya da ben biraz fazla kurcaladim sanirim mandrivayi kurunca.

@stratovarius
sistemimin Turkce olmasini istemiyorum.
yillardir hemn windowsu hem de Linuxu hep ingilizce ya da isvecce kullaniyorum.
verdiginiz linkleri hemen incelemey aliyorum.
cunku bu OS hakkinda herseyi bilmek istiyorum
gercekten cok hosuma gitti.
artik eger biri bana Hangi dagitim KDE nin hakkini veriyor diye sorarsa, cevabim Mandriva ve dolayisiyla Pclinuxos olacaktir.
boot ekranindaki ökuz de bir baska guzellik katmis :) boot ekranlarini genelde hic sevmezdim ama bunu gorunce hafif bir gulumseme aliyor beni :)

stratovarius

@cafenetland ufak defek dokunuştan sonra gerçekten kullanımı çok keyifli bir sistem.

64 bit desteği olsaydı kesinlikle kaldırmazdım :D

Güle güle kullanın.

krwlng

Hayırlı uğurlu olsun cafenetland güle güle kullan, umarım artık sıkıntı yaşamazsın.

cafenetland

tesekkurler arkadaslar.

bu zamana kadar pclinuxos nasil oldu da benim ilgimi cekmeyi basaramadi hayret.

gercekten benim sistemime cuk oturdu diyebilirim,

normalde Ubuntu da bile Rhtymbox bile acikken yuzde 15 lerde bir islemci kullanimi olurdu,

Bunda mandalina :) diye bir program var, cok hizli ve sistemi neredeyse hic kullanmiyor.

ilk intibaam harika, umarim ilerleyen gunlerde de bir dert tasa göstermez de uzun sure kullanirim.

yardimci olan ve tavsiyelerini eksik etmeyen butun arkadaslarima cok cok tesekkurler.

heartsmagic

Alıntı yapılan: guestwho - 24 Kasım 2010 - 22:09:01
    Bu türden saçmalıkları gerçeklikle bağdaştırabilen birisi Wiki tayfasında yer alıyorsa, proje sorumlularının tayfa üyelerini gözden geçirmesinin vakti gelmiş de geçiyor demektir... Bu projede yer alanların söylemlerinde sıradan üyelerden daha sorumlu davranmaları gerekmez mi ?

@guestwho, konu başlığı açan kişi tarafından da çözümlendiği için fazlaca uzatmak istemiyorum. Tayfalarımız atla deve değiller, katkı yapacak herkese açıklar. Aramızda doğru düşünenler, yanlış düşünenler, doğru bilenler, yanlış bilenler var. Ara ara bizler de yanlış şeyleri savunabiliyoruz belki de. Mesele kişisel görüşlerinden ziyade yaptıkları, yapacakları katkıdır. Tutup birisi Wiki'ye bunları aktarırsa o zaman tayfa olmasını sorgularız, aksi takdirde kişisel düşünceleri ile tayfalık kısmı bağdaşmıyor ne yazık ki. Zaten kişisel düşüncelere kendi içimizden bizler bile karşı çıkabiliyoruz ara ara. Bu sadece @barışubuntu için de geçerli değil, farklı başlıklarda farklı arkadaşlarla da görüş ayrılıklarına düştüğümüz oldu.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

guestwho

@heartsmagic forumda yeterince vakit geçiren herkes anlattıklarının farkına çoktan varmıştır. Lakin ortaya konan işin kişilerin görüşlerinden bağımsız olabileceğini düşünmüyorum. Sanırım bu noktada biz de fikir ayrımındayız. Bunun dışında söylediklerine aynen katılıyorum.
You want weapons? We're in a library. Books are the best weapon in the world. This room's the greatest arsenal we could have. Arm yourself!

stratovarius

@cafenetland

Mandalinamızın adı clementine(merak edenler için forum başlığını eklim) ;

http://forum.ubuntu-tr.net/index.php/topic,17873.0.html

Hazır kurulum yapmışken pclinuxos hakkında inceleme konusu açarsanız , merak eden arkadaşlara yol gösterici olucaktır.

rick

Alıntı yapılan: xhektor - 24 Kasım 2010 - 19:56:47
inanın Pardus dışında ulusal dağıtım bilmiyordum.
Daha çok var, Truva Linux, Hadron Linux, Tulga Linux (tamamlanmamış) vs...