En iyi en kararli KDE dagitimi.

Başlatan cafenetland, 24 Kasım 2010 - 17:01:20

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 12 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

cafenetland

forumda arattim ama konular ya eski ya da tam bir gorus bildirmiyor,

bana gnome dan daral geldi. kde kullanmak istiyorum. bunun icin hemen kubuntu 10.10 kurdum ama buyuk bir hayal kirikligi oldu benim icin

ekran kartimdan hic performan alamadim. surekli tekilmalar kasilmalar yasiyorum. open suse 11.3 u indirdim. dvd ye yazdim kuruluma basladim ama bitene kadar abartisiz soyluyorum 50 paket kurulamadi ve haliyle kurulum sonunda da hata verdi ve acilmadi.

fedora nin kde versiyonunu spin sitesinden indirip kurdum. resmen bir ömur torpusu. kurulumdan sonra boot ekraninda 5 dk gectikten sonra masaustune geliyorsun ve bin bir turlu hata raporlari seni pusuya yatmis bekliyor. en kucuk bir hareketinde hemen  hata veriyor :)

benim aklimda opensuse dagitiminin en iyi kde oldugu dusuncesi var ama kurulum esnasinda aldigim hatalar beni soguttu. sizce nedir kde yi en iyi sekilde sunan dagitim. bir muddet kde kullanmk istiyorum, tabi ki akici ve sorunsuz bir sekilde. bu yzuden de kafamdan bir dagitim indirmektense tecrubeli arkadaslara sorayim dedim.

saygilar.

krwlng

Uzun süre Kde kullanmış biri olarak, Pardus ve Mandriva dağıtımlarını öneririm.
http://twitter.com/yusuFBrn

Ali İsmail Korkmaz, FENERBAHÇE Yıkılmaz!

alquirel

Amaç farklı bir dağıtım kullanmaksa bir şey diyemem, Ubuntu'dan başka dağıtım kullanmadım.
Ama masaüstü ortamımı değiştirmek istiyorum diyorsan benim acizane tavsiyem Ubuntu'ya KDE kurman.
Daha az hata ile karşılacağını düşünüyorum.
Ben de iki hafta önce deneme amaçlı kurup kullandım biraz.
Genel olarak memnundum lakin KDE olunca fazla dayanamadım Gnome'a döndüm. ;D

(Tabii henüz denememişsen)

stratovarius

Bu kişisel bir durum , sonuçta bir çok dağıtımın kde masaüstü mevcut. Kişiden kişiye görüşler değişecektir.

Pardus 2011 çıkmasına bir şey kalmadı , onu deneyebilirsiniz. Kde konusunda başarılıdır.

Ayrıca birçok arkadaş büyük ihtimalle mandriva önerecektir.Türkçe forumu ve desteği çok iyidir. 

Debianda kdede kendi denemelerimde gayet iyiydi. Hatta debian kararlı sürümlerinden geliştirilen mepisde güzeldir(Türkçe desteği yeterli değildir).

Kendi denediğim mandriviadan geliştirilen pclinuxosda çok başarılı, hemen hemen  her şey yüklü geliyor, ekran kartı dahil. Ayrıca depoları çok güncel. Neredeyse yüzde 99 Türkçe diyebilirim.

Sorarsanız ben şu anda kubuntu 10.10 kullanıyorum gayette memnunum, Hatta ufak ipuçları için şöyle bir başlığımızda mevcut;

http://forum.ubuntu-tr.net/index.php/topic,22962.0.html

Bu liste uzar gider anlayacağınız.

Kişisel önerim pclinuxosu (64 bit desteği yoktur onu belirtim, ama depolarında pae çekirdeği mevcut 3 gb üzeri ram kullanıyorsanız pae kernel kurabilirsiniz.) veya kubuntuyu yeniden denemeniz. Pardus 2011 ide bekleyebilirsiniz.

cafenetland

Alıntı yapılan: krwlng - 24 Kasım 2010 - 17:12:12
Uzun süre Kde kullanmış biri olarak, Pardus ve Mandriva dağıtımlarını öneririm.

pardusu gecen sene denemistim. fena da degildi aslinda, mandrivayi hic denemedim. indirip bir cd ye yazalim bakalim ne olacak.

Alıntı yapılan: alquirel - 24 Kasım 2010 - 17:16:51
Amaç farklı bir dağıtım kullanmaksa bir şey diyemem, Ubuntu'dan başka dağıtım kullanmadım.
Ama masaüstü ortamımı değiştirmek istiyorum diyorsan benim acizane tavsiyem Ubuntu'ya KDE kurman.
Daha az hata ile karşılacağını düşünüyorum.
Ben de iki hafta önce deneme amaçlı kurup kullandım biraz.
Genel olarak memnundum lakin KDE olunca fazla dayanamadım Gnome'a döndüm. ;D

(Tabii henüz denememişsen)

ubuntuya kde masaustu kurmak sanirim kubuntuyu direk kurmaktan daha riskli olacaktir. cunku gnome ile calisan programlar kde ile uyusmayabiliyor. buna pek sicak baktigimi soyleyemem

Alıntı yapılan: stratovarius - 24 Kasım 2010 - 17:20:26
Bu kişisel bir durum , sonuçta bir çok dağıtımın kde masaüstü mevcut. Kişiden kişiye görüşler değişecektir.

Pardus 2011 çıkmasına bir şey kalmadı , onu deneyebilirsiniz. Kde konusunda başarılıdır.

Ayrıca birçok arkadaş büyük ihtimalle mandriva önerecektir.Türkçe forumu ve desteği çok iyidir. 

Debianda kdede kendi denemelerimde gayet iyiydi. Hatta debian kararlı sürümlerinden geliştirilen mepisde güzeldir(Türkçe desteği yeterli değildir).

Kendi denediğim mandriviadan geliştirilen pclinuxosda çok başarılı, hemen hemen  her şey yüklü geliyor, ekran kartı dahil. Ayrıca depoları çok güncel. Neredeyse yüzde 99 Türkçe diyebilirim.

Sorarsanız ben şu anda kubuntu 10.10 kullanıyorum gayette memnunum, Hatta ufak ipuçları için şöyle bir başlığımızda mevcut;

http://forum.ubuntu-tr.net/index.php/topic,22962.0.html

Bu liste uzar gider anlayacağınız.

Kişisel önerim pclinuxosu (64 bit desteği yoktur onu belirtim, ama depolarında pae çekirdeği mevcut 3 gb üzeri ram kullanıyorsanız pae kernel kurabilirsiniz.) veya kubuntuyu yeniden denemeniz. Pardus 2011 ide bekleyebilirsiniz.

dagitimin Turkce destekli olmasi cok onemli degil, benim icin akici olsun, surekli hata raporu vermesin, ekran kartimdan tam performans alayim bana yeterli. ama sizin de mandriva demenizi  dikkate alarak sanirim mandriva kurup deneyecegim. goruslerimi kurulumdan sonra buraya yazarak bildiririm. umarim sorunsuz calisir, gorusleriniz icin cok cok tesekkurler.

alquirel

Alıntı yapılan: cafenetland - 24 Kasım 2010 - 17:33:41
ubuntuya kde masaustu kurmak sanirim kubuntuyu direk kurmaktan daha riskli olacaktir. cunku gnome ile calisan programlar kde ile uyusmayabiliyor. buna pek sicak baktigimi soyleyemem

Zaten KDE kurduğunda KDE kendi programları ile birlikte kuruluyor. Yani Gnome bağımlı uygulamaları rafa kaldırmış oluyorsun. :)
Bu açıdan bir sıkıntı olmamıştı bende.
Yanlış anlama ille de bunu yap demiyorum. Sadece bir tavsiyeydi. Denildiği gibi kişiye göre de değişebilecek bir şey. ;)

barış

@cafenetland, GNOME üzerine KDE kurarsanız, GNOME kütüphaneleri de sistemde kalacaktır, böylece uyumsuzluk sorunu yaşamanız engelleniyor.
KDE'yi kararlı sunmak konusunda 2dağıtım tanırım:
1-Mandriva
2-Pardus

Pardus'u ne kadar sevmesem de kararlı sunar KDE'yi. Ancak bana göre Mandriva bu konuda Pardus'tan daha üstün. Zaten Ubuntu üzerine KDE kurduğunuz zaman Kubuntu oluyor otomatik olarak. Kubuntu ise kaçınılması gereken şıklar arasında :D Kubuntu, Canoncial'ın üvey oğlu :D

Bu arada vurgulayarak söyleyeyim, Ubuntu üzerine KDE kurarsan hem KDE ile gelen uygulamalar hem de GNOME ile başta gelen uygulamalar çalışabilir. Yani KDE kurarken GNOME kütüphanelerini silmiyor. (Linux'ta programlar kütüphane sistemiyle çalışır -özet olarak açıklama-)

rick

Bildiğim kadarıyla (tecrübelerimden değil, okuduklarımdan bildiğim kadarıyla); Pardus, Mandriva ve PCLinuxOS dünya çapında çok tercih edilen genel amaçlı KDE dağıtımları ve Kubuntu ise pek sevilmiyor.

cafenetland

yorumlardan anladigim kadariyla mandriva acik ara KDE konusunda en ustun dagitim. sitesine girdim baktim. hemen indirip bu gece denemeyi dusunuyorum. yukarida da belirttigim gibi goruslerimi yine burada belirtecegim. bu arada ubuntu uzerine kde kurma meselesinde kde nin kendi programlarini kurdugunu bilmiyordum. bir kere denemistim bir suru problemle karsilastigim icin vazgecmistim. mandrivayi kuruyorum,

rick

Alıntı yapılan: cafenetland - 24 Kasım 2010 - 18:08:57
yorumlardan anladigim kadariyla mandriva acik ara KDE konusunda en ustun dagitim. sitesine girdim baktim. hemen indirip bu gece denemeyi dusunuyorum. yukarida da belirttigim gibi goruslerimi yine burada belirtecegim. bu arada ubuntu uzerine kde kurma meselesinde kde nin kendi programlarini kurdugunu bilmiyordum. bir kere denemistim bir suru problemle karsilastigim icin vazgecmistim. mandrivayi kuruyorum,
Oldukça yerinde bir seçim. :)

Khan

Eğer GNU/Linux'dan orta derece anlıyorsanız, ArchLinux da KDE için gider.

guestwho

Alıntı yapılan: barışubuntu - 24 Kasım 2010 - 17:49:40
...Kubuntu ise kaçınılması gereken şıklar arasında :D Kubuntu, Canoncial'ın üvey oğlu :D

Tamamen kulaktan dolma bir söylem... Bu ifadeye daha önce başka bir başlıkta da rastladığım vakit sessiz kalmayı yeğlemiştim. O halde söyler misin; Edubuntu, Mythbuntu, Ubuntu Studio, Xubuntu, Lubuntu bunlar Canonical 'ın nesi oluyor ? Bunlara da üvey evlat etiketi yapıştırmalı mı acaba ?
You want weapons? We're in a library. Books are the best weapon in the world. This room's the greatest arsenal we could have. Arm yourself!

stratovarius

Bende yorum yapmayacaktım, ama madem tartışma açılıyor yapım. Halen neden bir dağıtım kötülenir anlamıyorum.

@barışubuntu;

Kaç kde masaüstü denediniz ve bu karara vardınız?  Ayrıca denediğiniz kde ortamlarının hepsi aynı sürüm masaüstü mü kullanıyordu?

Ben KDE olarak denediklerimi yukarıda belirttim ve ayrıcada aktif olarak Kde kullanıyorum.Açıkcası bu tarz başlıklarda gnome kullanıp, kdeye göz ucuyla bakanların yorum yapmasını doğru bulmuyorum. Umarım iyi bir kde kullanıcısı olarak yorum yapıyorsunuzdur ?

Açık ve net söylüyorum son 2 ayda denediğim kde masaüstleri arasında en iyi performansı kubuntu 10.10 ile aldım. Bu denemeler boyunca hep kubuntu kuruluydu çöktüğünüde görmedim(kendi eklediğim depodan dolayı sorun yaşadım sadece).

Eskiden tamam bende kubuntu sevmezdim , ama 10.10 ve aynı özelliklerdeki dağıtımları karşılaştırmadan yorum yapmak doğru değil.

barış

Alıntı yapılan: guestwho - 24 Kasım 2010 - 18:34:27
...Kubuntu ise kaçınılması gereken şıklar arasında :D Kubuntu, Canoncial'ın üvey oğlu :D

Tamamen kulaktan dolma bir söylem... Bu ifadeye daha önce başka bir başlıkta da rastladığım vakit sessiz kalmayı yeğlemiştim. O halde söyler misin; Edubuntu, Mythbuntu, Ubuntu Studio, Xubuntu, Lubuntu bunlar Canonical 'ın nesi oluyor ? Bunlara da üvey evlat etiketi yapıştırmalı mı acaba ?
Xubuntu ve Lubuntu düzgün çalışıyor. Mythbuntu ve Ubuntu Studio denemediğim için yorum yapamayacağım. Ancak Ubuntu'nun KDE'yi iyi sunamadığını herkes biliyor ki ben kulaktan dolma konuşmuyorum, kendim kullandım. Kendi tecrübelerime göre konuşuyorum.
2sene boyunca (2007-2009) Pardus kullanan birisi olarak bu yorumu yapıyorum. Ubuntu kararlı veremiyor KDE masaüstünü.

guestwho

Alıntı yapılan: barışubuntu - 24 Kasım 2010 - 18:50:41

Xubuntu ve Lubuntu düzgün çalışıyor. Mythbuntu ve Ubuntu Studio denemediğim için yorum yapamayacağım. Ancak Ubuntu'nun KDE'yi iyi sunamadığını herkes biliyor ki ben kulaktan dolma konuşmuyorum, kendim kullandım. Kendi tecrübelerime göre konuşuyorum.
2sene boyunca (2007-2009) Pardus kullanan birisi olarak bu yorumu yapıyorum. Ubuntu kararlı veremiyor KDE masaüstünü.

Eminim sisteminde hiç bir KDE yazılımını da kullanmıyorsundur, hani Ubuntu kararlı veremiyor ya KDE masaüstünü...
You want weapons? We're in a library. Books are the best weapon in the world. This room's the greatest arsenal we could have. Arm yourself!

rick

Eyvah, burada da KDE tartışması çıkacak gibi görünüyor...

umutubuntu

Biraz önce Magma Linux'un benim yakınımda olan şirketine uğradım bana 32 ve 64 bit bir kaç tane verdiler Mandriva 2010.1 üzerine inşa etmişler şu anda kurulumunu yapıyorum.
İçerisinde skype, amsn, scribus, inkscape, vlc, flash, java, kodekler vs. her bir şey var, şu ana kadar bir aksilik çıkarmadan kurulum yapıyor.

guestwho

Alıntı yapılan: rick - 24 Kasım 2010 - 18:58:42

Birileri acayip yakıştırmalarda bulunduktan sonra neden çıkmasın ?

barış

Alıntı yapılan: guestwho - 24 Kasım 2010 - 18:57:03
Alıntı yapılan: barışubuntu - 24 Kasım 2010 - 18:50:41

Eminim sisteminde hiç bir KDE yazılımını da kullanmıyorsundur, hani Ubuntu kararlı veremiyor ya KDE masaüstünü...
Konversation kullanıyorum. Onun dışında ihtiyacım olmuyor ;)

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 24 Kasım 2010 - 19:08:50

Alıntı yapılan: guestwho - 24 Kasım 2010 - 19:07:12

Birileri acayip yakıştırmalarda bulunduktan sonra neden çıkmasın ?
bunlar gerçekler ne acayip yakıştırması?

Sherlock Holmes

Kde'nin kendisi'mi
herhangi bir dağıtımın sunduğu kde'mi.?

Kubuntu-desktop kurulu kde deneme kullanıcısıyım,
hata ve sorun verdiğinde,
ne ile ilgili olduğunu okuyup takip edip,
çözmeye yöntemler bulabiliyorum. (forumlar wikiler bunu için var)

Sorun olduğunda çözmesi kullanıcın elinde sonuçta,
kararsız kalan kullanıcı olabilir.

krwlng

@umutubuntu, aslında Pardus için sürekli olarak yapmasını temenni ettiğimiz şeyi magmalinux yapıyor sanırım. Başka bir kararlı dağıtım üzerine kurulu Türk işi bir işletim sistemi. Yakın zamanda bende denemeyi düşünüyorum.

@barışubuntu, Xchat iyidir, öneririm.

x x x x

gnome hafif  abi sorunsuz nee o öle  5 cod 5 gücünde asisteme abanıo 2 görsel efekt için

barış

Alıntı yapılan: 9N0M3 - 24 Kasım 2010 - 19:09:36

Kde'nin kendisi'mi
herhangi bir dağıtımın sunduğu kde'mi.?

Kubuntu-desktop kurulu kde deneme kullanıcısıyım,
hata ve sorun verdiğinde,
ne ile ilgili olduğunu okuyup takip edip,
çözmeye yöntemler bulabiliyorum. (forumlar wikiler bunu için var)

Sorun olduğunda çözmesi kullanıcın elinde sonuçta,
kararsız kalan kullanıcı olabilir.
KDE kötü demiyorum, KDE'yi sevmiyorum. Kubuntu kötü diyorum. Ben kullandım bir çok hata aldım, çökme raporları vs. bir çok arkadaşım da bu hataları aldı.
Alıntı yapılan: krwlng - 24 Kasım 2010 - 19:11:25
@umutubuntu, aslında Pardus için sürekli olarak yapmasını temenni ettiğimiz şeyi magmalinux yapıyor sanırım. Başka bir kararlı dağıtım üzerine kurulu Türk işi bir işletim sistemi. Yakın zamanda bende denemeyi düşünüyorum.

Konversation'a alıştım ondan, diğerleri yabancı geliyor.

umutubuntu

Alıntı yapılan: krwlng - 24 Kasım 2010 - 19:11:25

Geliştiricileri olumsuz eleştirilerden sıkılmış durumdalar ve artık kulak tıkıyolar, sonuçta anlayan anlamayan herkes bir şeyler atıp tutuyor. Amaçları son kullanıcının ihtiyacı olan her şey kurulum sonrası elinin altında olsun uğraşmasın istiyorlar. Bu isteklerinde de gayet makul.

krwlng

K9 programını da bu firma yapmıştı sanırım, ne olursa olsun linux için birşeyler üretme çabasında oldukları için kendilerini kutluyorum, sırf bu şevkleri için kurup inceleyeceğim magmalinux'u.