[Çözüldü] Gnome Commander eşitleme programı

Başlatan cengizun, 20 Kasım 2010 - 16:14:34

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

cengizun

Arkadaşlar Gnome Commander eşitleme programını kurcalıyorum. Disklerim arası eşitleme yapmak istiyorum. Bi türlü çözemedim, menülerini nasıl türkçe yaparım bilen var mı?
Cengiz ÜNAL
www.cengizunal.com.tr

ironic

Merhaba, Gnome commander bildiğim kadarıyla iki farklı dizini tek pencerede gösteriyor. Sanırım dizin eşitleme yapmıyordu. Eğer isteğiniz, iki farklı dizini göreyim, dosyalarımı hızlı şekilde diğerine taşıyayım ise, iki farklı dizini tek pencerede açma Lucid' den beri Ubuntu da (Nautilus dosya yönetiisi' nde) var. Dosya yöneticisi penceresinde F3 tuşuyla ikinci bir bölme açabilirsiniz. Tam türkçe çevirisini bilmiyorum, farklı olarak  Görünüm menüsünden de aynı işlem yapılıyor.

cengizun

Nautilus nerede bulamadım. Dosya yöneticisi penceresi nerede. Çok basit sorular olabilir ama bulamadım :(

Cengiz ÜNAL
www.cengizunal.com.tr

heartsmagic

Nautilus bildiğimiz dosya yöneticisi, örneğin Başlangıç Dizinini açtığında karşına gelen uygulama.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

alquirel

Ayrıca
Uygulamalar > Sistem Araçları > Dosya Tarayıcı

cengizun

Hö...

E güzelmiş. F3 e de basınca 2 ayrı pencere de oldu ama halen eşitlemeyi bulamadım. Eğer yapıyorsa bulurum elbet.

Sağ olun. Uğraşıp geri dönerim...
Cengiz ÜNAL
www.cengizunal.com.tr

jayw

Alıntı yapılan: cengizun - 20 Kasım 2010 - 16:14:34
Arkadaşlar Gnome Commander eşitleme programını kurcalıyorum. Disklerim arası eşitleme yapmak istiyorum. Bi türlü çözemedim, menülerini nasıl türkçe yaparım bilen var mı?

Gnome Commander yazılımı eşitleme için Meld paketini kullanıyor. İlk olarak Meld paketinin sisteminizde olup olmadığını;

dpkg -l | grep meld

komutu ile kontrol edebilir, eğer kurulu değilse;

sudo apt-get install meld

komutu ile kurabilirsiniz. Kurulumdan sonra dizinleri eşleme işlevini kullanabilirsiniz. Gnome Commander dizin eşleme işlemini otomatik olarak yapmıyor, sadece dizinler arası farkları size gösteriyor. Siz de istediğiniz eşleştirmeleri pencerenin üst tarafındaki Left (Sol) ve Right (Sağ) düğmeleri yardımıyla yapabiliyorsunuz. Umarım işinize yarar...

cengizun

Süper...

Harika, eşitleyebildim Total Commander kadar fonksiyonel değil ama işe yarıyor.

Çoook teşekkür ederim sorunum çözülmüştür. Kitleyebiliriz...

Emeği geçenlere de saygılar...
Cengiz ÜNAL
www.cengizunal.com.tr