[Çözüldü] Program ekle kaldır tarzı bir uygulama ?

Başlatan HakanTurkalp, 20 Kasım 2010 - 13:02:07

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

HakanTurkalp

Windowsdaki "Program Ekle/Kaldır" tarzı bir uygulama varmıdır acaba ubuntuda ?

Şimdi ben linuxta yeniyim; bir sürü ıvır zıvır yükledim.Bunları liste halinde görüp, tek tek kaldırmam mümkün değilmi ?

alquirel

Program Ekle/Kaldır'ın birebir aynısı olan bir uygulama yok.
Ama Ubuntu Yazılım Merkezi uygulamasında Kurulu Yazılım diye bir kısım var, orada yüklediğin uygulamaları görüp kaldırabilirsin.
Ubuntu Tweakte de benzer bir işlemi gerçekleştirebilirsin.

Ve bir tavsiye, sakın yanlış şeyler yapmaktan çekinme, Ubuntu'yu ve Linux'u başka türlü öğrenmenin yolu yok ;)

krwlng

Ubuntu'da windowsun aksine bir değil birçok program ekle kaldır uygulaması mevcut, alquirel'in belirttiği üzere Ubuntu yazılım merkezi ve tweak yanısıra ailurus ve synaptic gibi.
http://twitter.com/yusuFBrn

Ali İsmail Korkmaz, FENERBAHÇE Yıkılmaz!

XRumer

Ubuntu'da eskiden ekle/kaldır menüsü vardı ama onu daha gelişmişi Ubuntu Yazılım Merkezi ile değiştirdiler.
Şu an Ubuntu'da gördüğünüz Ubuntu Yazılım Merkezi, sistemin Program Ekle/Kaldır bölümüdür diyebiliriz.

HakanTurkalp

Yazılım Merkezinden kaldırma yapınca şöyle bir uyarı mesajı alıyorum.

Öyle demesine rağmen program kalkıyor ama.

bytan

Umut en büyük kötülüktür; işkenceyi uzatır. - F.N.

Bir şey ne ise odur, bu kadar. Öyleyse, iki şey arasında bağdaşıklık varsa, bu aralarında iletişim kuruyorlar demek değildir.
"... kavrayışını bilgi ile derinleştir ..."
PF @ ST

mesuutt

Program ekle kaldırın bence en iyi yolu terminalden yapmak.
Kurmak : apt-get install program_adı
Kaldırmak: apt-get remove program_adı
Program aramak : aptitude search program_adı
Kurulu olan programları arama : aptitude search '~i'

aptitude ile arama yaptıgında başında i harfı varsa o program kurulu demektir. ;)

Kolay gelsin
--> [ mesuutt  ] <--

alquirel

Alıntı yapılan: mesuutt - 25 Kasım 2010 - 14:18:57

Program ekle kaldırın bence en iyi yolu terminalden yapmak.
Kurmak : apt-get install program_adı
Kaldırmak: apt-get remove program_adı
Program aramak : aptitude search program_adı
Kurulu olan programları arama : aptitude search '~i'

aptitude ile arama yaptıgında başında i harfı varsa o program kurulu demektir. ;)

Kolay gelsin

Aptitude paketinin artık Ubuntu'da öntanımlı olarak gelmediğini hatırlatmakta fayda var.

sudo apt-get install aptitude

mesuutt

Valla ben debian kullanıyorum.Ubuntununda debian gibi oldugunu zannediyordum ondan ole yapabilecegini zannettm ama bence kurulu olarak gelmese bile kurmak ve aptitudeyi kullanmak en iyisi :D Çunku Linux un hangı dahıtımı olursa olsun console kullanmak ve işlemleri console dan yapmak kadar iyi bişi yok.Bİraz sıkıcı gelebilir insana grafik arayuzu varken console u kullanmak ama eger yaptıgın işi console de yapmaya kalktıgında cok komut yazman  gerekiyorsa grafik arayüzünü kullanmak iyi olabilir fakat yaptıgın işi console da yapabiliyorsan hiç grafiksel arayuzu kullanmamak en iyisi ve daha zevkli (bence). :D
--> [ mesuutt  ] <--

heartsmagic

Başlığın açılmasına sebep olan soruya cevap verildiği, başlığın çatallanmasına neden olan sorun için istenen detay da geçilmediği için konuyu etiketleyip kapatıyorum. Eğer sorun devam ediyorsa uygun bir başlıkta dile getirilebilir.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

syagdiran

drweb isimli bir antivirus yüklemiştim. Bir türlü kaldırmayı başaramadım. Yazılım Merkezinde, Synaptic'de ve remove komutuyla görünmeyen bir program. Başka ne yapılabilir?

hitokiri

Harici kaynaktan kurulan uygulamalar için harici kaynak  kaldırma hakkında bilgi verilebilir, indirdiğin arşivin içinde kurulum olduğu gibi kaldırma dosyasıda olabilir, eğer bir "make" komutuyla kurduysan "make uninstall" komutuyla kaldırmayı dene..
Harici kaynakların , kaldırma için bir şeyler yazması veya yazmaması ubuntu veya paket sisteminin konusu değil,kullanıcının konusudur,ha bunu yapabilen bir uygulama var mıdır, orasını bilemem, bilen biri varsa yazar elbet. :)

heartsmagic

Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.