[Çözüldü] Tarih Görünümünü Düzenleme

Başlatan €psilon, 20 Kasım 2010 - 09:05:52

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

€psilon

Merhaba Ubuntu ekibi. Ubuntu 10.10 kullanıyorum. Üst panelde yer alan tarih görünümünü gün-ay-yıl olarak düzenlemek istiyorum. Daha önce açılmış olan konulara baktım.

Alt+f2-> gconf-editor
Apps-panel-applets-clock_screen0-prefs

yaptım fakat Apps-panel-applets-clock_screen0-prefs   dosya yolu bilgisayarımdaki ile aynı değil. Ubuntu 10.10 da tarih görünümünü düzenleyen ayarlar nerede bulunuyor?

heartsmagic

Benzer bir konunun konuşulduğu başlığa yorum yapanlardan biri de bendim ve o zamanlar da 10.10 kullanıyordum. Sende tarif edilen yolda neler görünmekte?
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

€psilon

Alt+f2-> gconf-editor yazdığımda home dizini açılıyor.

Apps-panel-applets-clock_screen0-prefs yazdığımda ise böyle bir dizin yok diye bir uyarı veriyor.

heartsmagic

Ev dizini mi açılıyor? Öyle bir şeyin olmaması lazım, Gnome yapılandırma aracının açılması gerekiyor. Doğru yazdığına emin olalım. Hatta doğrudan uçbirimden ver o komutu, hata çıktısına öyle bakalım. Uygulamalar-Donatılar-Uçbirim ile açacağın uçbirimde gconf-editor yaz.

€psilon

Tamam teşekkürler sorunu çözdüm. Al+F2 ile değil de, söylediğiniz gibi uç birimden açtım. Konuyu silebilirsiniz.

alquirel

Bende Alt+F2 ile de açıldı. (10.10)
Ve bu sayede gconf-editor diye bir şeyin var olduğunu da öğrenmiş oldum. Teşekkürler... ;)

heartsmagic

Konuları silmiyoruz da kapatıyoruz, öyle yapalım yine biz. Fakat Alt+F2 ile açılmamsı biraz garip. Başka uygulamalar da sorun yapıyorsa bu şekilde ayrı bir konu açabilirsin.