[Çözüldü] Synergy kurulumu

Başlatan neoberg, 20 Kasım 2010 - 02:04:58

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

neoberg

Merhabalar arkadaşlar.
Windows 7 masaüstü bilgisayarımı ve Ubuntu netbookumu(10.10) Synergy ya da aynı işlevi görecek başka bir yazılım ile birbirine bağlamak istiyorum. Synergy ayarlarını anladım sanırım ama 2 bilgisayarı ağda birbirine gösteremedim.
Bunu nasıl yapacağız arkadaşlar? Yardımcı olursanız sevinirim.

heartsmagic

Synergy nedir bilmiyorum ancak Samba konularına baktın mı?
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

canosayan

Alıntı yapılan: heartsmagic - 20 Kasım 2010 - 03:09:52
Synergy nedir bilmiyorum ancak Samba konularına baktın mı?

synergy iki bilgisayarı tek mause ve klvye takımıyla kullanmayı sağlıyor. http://synergy-foss.org/

geçen gün indirdim ama bende kurmadım. Fakat eğer aynı ağ üzerinde iseler ubuntu ve windows birbirini görür. iki tarafında güvenlik duvarını kontrol ettiniz mi?
Chmod bizim işimiz.

neoberg

Evet iki tarafın da güvenlik duvarları tamamen kapalı. Zaten antivirüs, firewall vs. kullanmayı sevmeyen birisiyim. Samba kurulumu ile ilgili düzgün bir döküman bulamadım. Samba sorunumu çözer mi? Örneğin netbook'umdan Burak-DESKTOP isimli bilgisayarıma direk ismini yazarak erişebilir miyim?

heartsmagic

Sen @canosayan'ın söylediği gibi tek klavye ve fare ile iki bilgisayarı birden yönetmek mi istiyorsun? Meseleyi çabuklaştıralım, tam olarak iki bilgisayarı bağlayarak ne yapmak istiyorsun?

neoberg

Evet tam olarak öyle yapmak istiyorum. Netbook ve masaüstü yan yana açıkken ve masaüstünde winfos7, netbookta ubuntu açıkken masaüstünün klavye ve faresini paylaştırmak istiyorum.

Winfos altında bunu input director adlı programla yapıyordum. Fareyi ekranın dışından diğer ekrana götürdüğümde o tarafta aktif oluyordu klavye ve fare.

if

Burada bir 'nasıl' belgesi var işinizi görebilecek.

neoberg

Synergy kurulumu ile ilgili değil de ağ ile ilgili sorunum var sanırım benim. İkisinde de ubuntu var fakat yine olmadı, ağdan diğer bilgisayarı göremiyorum hala. Bu ubuntuda ağ olaylarını bi çözemedim gitti.

heartsmagic

Nereden göremiyorsun örneğin? Mesela diğer makineyi pingleyebiliyor musun?

utdmr

Synergy kullanmıştım. Hostname alarak bağlantı kuruyor birbirleriyle. Birinde synergy sunucusu çalıştırılıyor(Bu sunucunun ayarları etkin oluyor), diğerinde de synergy client ile bağlanılıyor. synergy.conf'ta hostname olarak belirtmek gerekiyordu hatırladığım kadarıyla.

Hangi adımda sorun çıktı?
Kişisel Blogum: Çoğunlukla Zararsız - cogunluklazararsiz.org
--
Any intelligent fool can make things bigger, more complex, and more violent. It takes a touch of genius -and a lot of courage- to move in the opposite direction.

neoberg

Hostname olarak belirtiyorum, fakat ağda birbirlerini görmüyorlar en başta. Hostname doğru olduğu halde hostname'e ulaşamadığını söylüyor.

jayw

Hostname doğru olmasına rağmen görmüyor demişsiniz, /etc/hosts dosyasına

host_ip_numarasi        host_adi

şeklinde bir kayıt girip, yeniden dener misiniz? Bu kaydın çalışması için iç ağda statik ip kullanmanız gerekiyor. Aksi takdirde problem olabilir...

neoberg

Hostun şu anda iç ağda aldığı ipyi nasıl öğrenebilirim ubuntuda?

jayw

Host bilgisayarda uçbirim açarak;

ifconfig

komutunu vererek ip numaranızı öğrenebilirsiniz. Gelen bilgiler içinde eğer ağınıza kablo ile bağlıysanız "eth0" (veya benzeri), kablosuz olarak bağlıysanız "wlan0" karşısındaki bilgileri kontrol edeceksiniz. Bu bilgiler içinde "inet addr:" ifadesinin yanında ip numaranızı görebilirsiniz.

neoberg

Jayw hocam teşekkür ederim derdim buymuş :) Şu anda masaüstümün klavyesiyle netbooktan yazıyorum :)

jayw

İşinize yaramasına sevindim :)