[Çözüldü] Ekran parlaklığı değişmiyor.

Başlatan mechulkalan, 18 Kasım 2010 - 01:53:59

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

mechulkalan

Merhaba arkadaşlar ubuntuyu yeni kurduğumda ekran parlaklığını değiştirebiliyordum (En azından güç yönetiminden). Ekran kartı sürücüsü kurduktan sonra parlaklık değişmiyor. Forumda biraz araştırma yaptım ve şöyle bir kod buldum

cd /sys/class/backlight/acpi_video0
sudo chown $USER brightness
echo "1" > brightness

bunu yazdığımda parlaklık düştü ama şimdide artıramıyorum. Bu arada bilgisayarım Samsung R522-JS02TR ve Ekran kartım ATI HD4650.

heartsmagic

Oraya birin üzerinde değerler işlediğinde ne oluyor? Ayrıca yaptığın yöntem pek makul bir yöntem değil, haberin olsun. Yöntem derken o dosyaya normal kullanıcı sahipliği vermek. Hoş güvenlik zafiyeti oluşturmaz ancak aklında bulunsun sistem dosyalarına normal kullanıcı sahipliği verme. Senin yaptığın en masumlarından biri ve sys altındaki bir dosya. Muhtemelen sistem yeniden başladığında normale dönecektir.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

mechulkalan

Hocam 10.04'ten 10.10'a yükseltince bir sorunum kalmadı. Fn tuşu bile çalışıyor ve parlaklık istediğim gibi azalıp artıyor. Ama başka bir sorun baş gösterdi. Şimdi Sistem açılırken boot seçeneklerinde

ubuntu, with Linux 2.6.35-22 generic
ve
ubuntu, with Linux 2.6.32-22 generic

diye iki seçenek geliyor. 1.yi seçtiğimde

modprobe: FATAL : Could not load /lib/modulse/2.6.35-22-generic/modules.dep : No such file or directory

diye hata veriyor. Bir süre bekledikten sonra açılıyor ama wireless ağa bağlanamıyorum.

2.yi seçtiğimde ise sorunsuz bir şekilde açılıp wireless ağa bağlanıyorum.

heartsmagic

Bu başlığımızı kapatalım, sen yeni bir başlık açıp son iletini oraya aktar. Ayrıca:

sudo apt-get update
sudo apt-get upgrade
sudo apt-get dist-upgrade
komutlarını ve çıktılarını da geç. Belki şu saatte olmaz ancak müsait bir zamanda gören birileri durumu değerlendirir.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.