Ubuntu Kurulum Sorunu (Disabling IRQ #28 - 29 - 25 - 25)

Başlatan virues, 18 Kasım 2010 - 01:45:36

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 7 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

virues

Merhaba arkadaşlar, hiç linux sistemi kullanmamış biri olarak bu konuyu açmak zorunda kaldım. Son 2 gündür indirdiğim ubuntu 10.10 ve kubuntu 10.10 sürümünü kurmaya çalışıyorum fakat nihai ekranda "Disabling IRQ #28 - 29 - 25 - 25" ile beraberinde bir kısım yazı ile kitlenip kalıyor.

Sırasıyla işlemimi anlatayım ki daha rahat anlayınız.

ubuntu cd mi takıyorum.

zaten boot ayarı direkt cd den başlıyor.

sonra ubuntu arayüzü geliyor, dil seçeneklerini seçiyorum,

windows başlangıcı gibi ubuntu başlığı altında ışıklar yanıp sönüyor. . .

sonrası Ubuntu hiç açılmadan görselini eklediğim siyah ekrandaki satırlar tıkır tıkır iniveriyor.

En son ubuntu@ubuntu satırından sonra hiç bir şey yapamıyorum. Öylece kalıveriyor.

Başka laptopda direkt kurmayı ve live modunda çalıştırmayı denedim sorunsuz kuruluma başlıyor fakat benimkinde bu sorunu veriyor.

usb bellekten yüklemeyi denedim aynı sorunu verdi.

Laptop özelliklerim

Intel Celeron 540@1.86 Ghz
1.00 Gb Ram
100 gb HDD (C:40 - D:60 olarak bölümlenmiş)
Ekran kartım paylaşımlı sanırım.

Bu sistemde Windows 7 Ultimate'yi sorunsuz kullanabiliyorum.

Lütfen yardım edin Ubuntu'yu deneyemeden vazgeçmek istemiyorum.  :(

heartsmagic

Bu bir dizüstü mü, eğer öyleyse markası Casper mı?
CD'yi takıp kuruluma geçmeden önce F6 ile açabileceğin bölümden seçenekleri biraz kurcala. Bir ihtimal orası iş görebilir.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

virues

Alıntı yapılan: heartsmagic - 18 Kasım 2010 - 03:02:17
Bu bir dizüstü mü, eğer öyleyse markası Casper mı?
CD'yi takıp kuruluma geçmeden önce F6 ile açabileceğin bölümden seçenekleri biraz kurcala. Bir ihtimal orası iş görebilir.

Evet diz ustu fakat markasi Hi-Grade. Neyseki dediginiz gibi F6 secenegini kurcalayarak sonunda kuruluma gecebildim. 8) umarim daha fazla sorun yasamam.

Tesekkurler!

heartsmagic

Hangi seçenekle kuruluma geçtiğini belirtirsen ilerisi için faydalı olabilir. Bir ihtimal kurulumdan sonra da aynı şeyi yapman gerekebilir.

virues

Alıntı yapılan: heartsmagic - 18 Kasım 2010 - 04:10:37
Hangi seçenekle kuruluma geçtiğini belirtirsen ilerisi için faydalı olabilir. Bir ihtimal kurulumdan sonra da aynı şeyi yapman gerekebilir.

F6 seçeneği ile "nolapic" kısmını x işareti ile işaretledikten sonra yükleme yapabildim. Lakin yükleme yaptıktan sonra Ubuntuy'u yine açamadım. Yükleme bittikten sonra notebook yeniden başlatılıyor ve sonrasında aşağıda resmini eklediğim hata geliyor karşıma ve hiç bir şey yapamıyorum. Vazgeçtim Ubuntu'yu yüklemekten şimdi W7 yi yükledim onu kullanıyorum. Belki başka bir zaman tekrar denerim.

başlangıçta örnek resimdeki hataları veriyor ve kesinlikle Ubuntu'ya giriş yapmıyor.

eribol

Tıpkı yüklemede yaptığınız gibi burada da grub ekranından noapic nolapic seçeneklerini aktifleştirip o şekilde başlatabilirsiniz. Eğer açılırsa bunu grub dosyasına işletip kalıcı yapabilirsiniz.

virues

Alıntı yapılan: m.eribol - 19 Kasım 2010 - 00:01:57
Tıpkı yüklemede yaptığınız gibi burada da grub ekranından noapic nolapic seçeneklerini aktifleştirip o şekilde başlatabilirsiniz. Eğer açılırsa bunu grub dosyasına işletip kalıcı yapabilirsiniz.

Evet ama işte o grup ekranına bir daha erişemedim. defalarca denedim fakat verdiği hatalardan sonra öylece kalıyor, hiç bir işlem yapamıyorum. Zaten vazgeçtim bu ubuntu sevdasından. Belki başka zamana tekrar denerim.  ::)

Teşekkürler.

eribol

Aşağıda ki ekran gelmiyor ise live cd ile açıp grub.cfg dosyasını düzenlemek gerekebilir. Çünkü açılış ekranının gelmemesi ilginç.

heartsmagic

Tek sistem varsa Grub görünmüyor sanırım. Ayrıca mesele USB konusu gibi geldi bana, hani sen vazgeçmişsin ama USB bir aygıt takılı mıydı o an sisteme?

virues

Alıntı yapılan: heartsmagic - 19 Kasım 2010 - 22:10:41
Tek sistem varsa Grub görünmüyor sanırım. Ayrıca mesele USB konusu gibi geldi bana, hani sen vazgeçmişsin ama USB bir aygıt takılı mıydı o an sisteme?

hayır usb falan takılı değildi. sadece usb değil devamında bir çok hata verdi. en sonunda "kenan login_" gibi satır geldi fakat hiç bir şeye müsade etmedi öylece siyah ekranda kalakaldım. Defalarca açmayı denedim ama nafile. Zamanım olsaydı bir yolunu bulup girerdim fakat zamanım yoktu. Ubuntu hakkında duyduklarımdan dolayı denemek istedim fakat olmadı. Özenti kurbanı olduk  :-[

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 21 Kasım 2010 - 16:45:32

Alıntı yapılan: m.eribol - 19 Kasım 2010 - 17:13:35
Aşağıda ki ekran gelmiyor ise live cd ile açıp grub.cfg dosyasını düzenlemek gerekebilir. Çünkü açılış ekranının gelmemesi ilginç.

Malesef bu ekran hiç gelmedi. Daha fazla uğraşsam belki açabilirdim fakat vazgeçmek zorunda kaldım. Yinede ilginiz için teşekkür ederim.