Müzik dinlerken sesi kesik kesik duyan var mı?

Başlatan cengizun, 13 Kasım 2010 - 10:19:16

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

enginbahadir

Ben sistem seslerinde olmasa da, listemdeki parçaları dinlerken takılma sorunu yaşıyordum. Yani parça önce kesikleşiyor, sonra tamamen duruyordu. Bu vlc player, audacious ve exaile programlarında da tekrarladı. Sonra forumdan bir arkadaşımızın bloğunu incelerken orada anlatılan adımları uygulamaya karar verdim.

http://yigitozdemir.wordpress.com/2010/07/20/ubuntuda-pulse-audio-ile-alsa-degisimi/

Bu adımdakileri üç veya dört gün önce uyguladım. Kurulumu yaparken bir tane bağımlılığı kuramamıştı, fakat/buna rağmen o günden bu yana bu kesik ses ve durma sorunum meydana gelmedi. Belki bu yolu denemişsinizdir, ben yardımcı olur düşüncesiyle paylaşmak istedim.

cengizun

Sağ ol teşekkür ederim bir deneyeceğim, ama 10.10 u kaldırdım yeni işletim sistemini kurdum.

Ama açık söyleyeyim 10.10 un tadını aldıktan sonra 9.10 biraz yavan geldi.

Deneyeceğim...
Cengiz ÜNAL
www.cengizunal.com.tr

alierennet

Konunun açılış tarihi eski olmasına rağmen bende de aynı sorun var. 5 yıllık Pardus maceramdan sonra Kubuntu 12 kullanmaya başladım. Bu sorunun üstesinden nasıl geleceğimi bilemiyorum.

if

@alierennet, lspci
sudo lshw -c multimedia
lsmod | grep snd
aplay -l
cat /proc/asound/card0/codec#* | grep Codec
çıktıları ile bilgisayarın marka ve modelini alabilir miyim?

furkankalkan

Dediğiniz olayı virtualboxta mac kullanırken yaşamıştım. Sesler sanki sistem can çekişiyormuş gibi kesik kesik geliyordu ama nedenini ve çözüm yolunu bulamadım. Sanırım ses kartı ve kextlerle alakalı bir durumdu.
Lover
twitter.com/furkan_kalkan1