Müzik dinlerken sesi kesik kesik duyan var mı?

Başlatan cengizun, 13 Kasım 2010 - 10:19:16

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 3 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

cengizun

Arkadaşlar 10.10 kurduğumdan beri ses dosyalarını dinlemek çok zevksiz. Makina hiç bir iş yapmadan bile ses dosyalarını kesik kesik çalıyor...

Başka bu sorunu yaşayan var mı? Ne yapcaz şimdi?

Sevgiler...
Cengiz ÜNAL
www.cengizunal.com.tr

heartsmagic

Oynatıcında farklı bir ses motoru deneyebiliyor musun, daha doğrusu oynatıcıda bu destek var mı?
Pulseaudio'da mı acaba sorun diye merak ediyorum. Ayrıca videolarda aynı sorun var mı?
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

cengizun

"Oynatıcında farklı bir ses motoru deneyebiliyor musun" ne demek? VLC player ile dinliyorum ama yine kesik kesik oluyor...

Onu mu kastediyorsun?

Cengiz ÜNAL
www.cengizunal.com.tr

stratovarius

Denilmek istenen vlc için anlatıyorum;

Vlc yi açınız araçlar/seçeneklere giriniz.

Oradan ses ayarlarını seçiniz ve output module (çıkış ayarlarından) farklı ses çıkışı seçip deneyiniz.

Örnek; alsa .....

cengizun

Söylediğiniz şeyleri denedim ama maalesef halen aynı. Bu arada makina açılırken çıkan ses de kesik kesik çalıyor...
Cengiz ÜNAL
www.cengizunal.com.tr

Al Arabi

Slm,

Şu yöntem bir çare olabilir;

Uygulamalar>>Donatılar>>Uçbirim'i çalıştırın. Sonra tırnaklar olmadan "alsamixer" yazın. Sonra F6 basın(Sistemin belirlediği başka ses kartı varsa onu burdan seçin). Bunu yaparken muhakkak bir müzik  oynatıcıdan sesi kontrol edin.

Son olarak sistemde ihtiyacınız olmadığı halde kullanılan bir uygulamada buna sebep  olabilir.Onu da  "Sistem Gözlemciyi"  panele yükleyerek takip edin.  Şüphelendiğiniz uygulamayı gerekirse durdurarak sesi tekrar kontrol edin.

cengizun

Dediğini yaptım. Başka alternatifleri seçtim, sonuç değişmedi...

Çok ilginç neden olur ki?
Cengiz ÜNAL
www.cengizunal.com.tr

Al Arabi

Sebebini bilemem. Üretici firmalar Linux driver çıkarmadığı sürece böyle küçük sıkıntıların olması doğal.

Şu komutu uçbirimde  uygulayıp dener misiniz?

killall pulseaudio

barış

Oynatıcı programlarda hata yok demek ki sorun ses sürücülerin ile alakalı.
Synaptic Paket Yöneticisi'nden ses sürücünü aratmayı dendin mi? Ayrıca 10.10'un düzenli olarak güncellemelerini yapıyormusun?

heartsmagic

Uygulamalar-Donatılar-Uçbirim ile açacağın uçbirimde:
lspci komutunun çıktısını alabilir miyiz?

cengizun

Düzenli olarak güncelleme yapıyorum...

Çıktılar...

lscengiz@cengiz-ThinkPad-R51:~$ lspci
00:00.0 Host bridge: Intel Corporation 82852/82855 GM/GME/PM/GMV Processor to I/O Controller (rev 02)
00:00.1 System peripheral: Intel Corporation 82852/82855 GM/GME/PM/GMV Processor to I/O Controller (rev 02)
00:00.3 System peripheral: Intel Corporation 82852/82855 GM/GME/PM/GMV Processor to I/O Controller (rev 02)
00:02.0 VGA compatible controller: Intel Corporation 82852/855GM Integrated Graphics Device (rev 02)
00:02.1 Display controller: Intel Corporation 82852/855GM Integrated Graphics Device (rev 02)
00:1d.0 USB Controller: Intel Corporation 82801DB/DBL/DBM (ICH4/ICH4-L/ICH4-M) USB UHCI Controller #1 (rev 01)
00:1d.1 USB Controller: Intel Corporation 82801DB/DBL/DBM (ICH4/ICH4-L/ICH4-M) USB UHCI Controller #2 (rev 01)
00:1d.2 USB Controller: Intel Corporation 82801DB/DBL/DBM (ICH4/ICH4-L/ICH4-M) USB UHCI Controller #3 (rev 01)
00:1d.7 USB Controller: Intel Corporation 82801DB/DBM (ICH4/ICH4-M) USB2 EHCI Controller (rev 01)
00:1e.0 PCI bridge: Intel Corporation 82801 Mobile PCI Bridge (rev 81)
00:1f.0 ISA bridge: Intel Corporation 82801DBM (ICH4-M) LPC Interface Bridge (rev 01)
00:1f.1 IDE interface: Intel Corporation 82801DBM (ICH4-M) IDE Controller (rev 01)
00:1f.3 SMBus: Intel Corporation 82801DB/DBL/DBM (ICH4/ICH4-L/ICH4-M) SMBus Controller (rev 01)
00:1f.5 Multimedia audio controller: Intel Corporation 82801DB/DBL/DBM (ICH4/ICH4-L/ICH4-M) AC'97 Audio Controller (rev 01)
00:1f.6 Modem: Intel Corporation 82801DB/DBL/DBM (ICH4/ICH4-L/ICH4-M) AC'97 Modem Controller (rev 01)
02:00.0 CardBus bridge: Texas Instruments PCI1510 PC card Cardbus Controller
02:02.0 Network controller: Intel Corporation PRO/Wireless 2200BG [Calexico2] Network Connection (rev 05)
02:08.0 Ethernet controller: Intel Corporation 82801DB PRO/100 VE (MOB) Ethernet Controller (rev 81)
cengiz@cengiz-ThinkPad-R51:~$
Cengiz ÜNAL
www.cengizunal.com.tr

zeitgeist

Sistemindeki ses kartıyla ilgili özellikle son sürümlerde hemen hemen hiç sorunla karşılaşılmamış ya da ben aramalarımda rastlamadım. Bu sorun sonradan mı ortaya çıktı yoksa sistemi kurduğundan beri var mı?
Özgürlüğü ne kadar anlarsan o kadar az sahip olursun. John Fowles

cengizun

10.10 kurduğumdan beri desek daha doğru olur. 9.04 ten başlayan ubuntu yolculuğumun hiç bir anında olmamıştı...
Cengiz ÜNAL
www.cengizunal.com.tr

bytan

Umut en büyük kötülüktür; işkenceyi uzatır. - F.N.

Bir şey ne ise odur, bu kadar. Öyleyse, iki şey arasında bağdaşıklık varsa, bu aralarında iletişim kuruyorlar demek değildir.
"... kavrayışını bilgi ile derinleştir ..."
PF @ ST

guestwho

Bu sorun yeni yayımlanan "2.6.35-23" çekirdek sürümü güncellemesiyle birlikte giderilmiş gibi görünüyor.

https://bugs.launchpad.net/ubuntu/+source/linux/+bug/662946
You want weapons? We're in a library. Books are the best weapon in the world. This room's the greatest arsenal we could have. Arm yourself!

cengizun

Bir şey daha fark ettim, Sistem gözlemcisinden hissettiğim kadarı ile Film oynatıcı çalışırken sistem grafiği tavanda...
Cengiz ÜNAL
www.cengizunal.com.tr

bytan

@cengizun, önerilen çekirdeği denedin mi?
Umut en büyük kötülüktür; işkenceyi uzatır. - F.N.

Bir şey ne ise odur, bu kadar. Öyleyse, iki şey arasında bağdaşıklık varsa, bu aralarında iletişim kuruyorlar demek değildir.
"... kavrayışını bilgi ile derinleştir ..."
PF @ ST

cengizun

Nasıl denenir bilmiyorum. Sayfa bana baktı ben ona :)

Cengiz ÜNAL
www.cengizunal.com.tr

stratovarius

Güncellemelerinizi yaptıysanız bu kerneli kullanıyor olmanız lazım.

Güncellemeleri yapmadıysanız , yapınız. Sonra yeniden başlattığınız grubda yeni kerneli göreceksiniz.

Şayet güncellemeleriniz tamsa ;

uname -a

Çıktısı nedir ?

Al Arabi'nin yukarıda bir önerisi olmuş , onu denediniz mi ?

sudo killall pulseaudio

Deyip , denediğinde halen takılmalar oluyor mu?

cengizun

Denedim olmadı şimdi de istediğin çıktıları vereceğim...

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 03 Aralık 2010 - 15:00:04

Böle oldu yani hiç bişii...
Cengiz ÜNAL
www.cengizunal.com.tr

Al Arabi

Üstad, eğer çok önemli bilgilerin yoksa Ubuntu Linux'u yeniden kur. Eğer boş flash diskin varsa oradan kur. Kurulum 20 dakikayı bulmuyor.

cengizun

Haklısın. Zaten yavaş yavaş oraya doğru gidiyom da kazıyoz işte. İnsan çözmeye çalıştıkça öğreniyor.

Sağ ol yardımların için.

Konu çözümsüz kalıyor o zaman ben de yeniden kuruyorum bakalım ne olcak...
Cengiz ÜNAL
www.cengizunal.com.tr

Sherlock Holmes

cengizun

Arkadaşlar merhaba...

Sonucu açıklıyorum;

Sanırım benim makinamda en verimli çalışan ubuntu dağıtımı 9.04 dür. Zira donanımın tüm yetenekleri sorunsuz bu dağıtım ile oluyor. Bir tek Ubuntu one için 9.10 a yükselttim o kadar. Açılış sesini yine kesik kesik duyuyorum ama açıldıktan sonra sesler düzgün ve sorunsuz çalışıyor. Ben de şimdilik o başlangıçtaki sesi duymazdan geliyorum.

Bir arkadaşın da dediği gibi " Rütbeni bilicen" Aslında komutan olmak mümkün ama onunda bir bedeli var.

Programıma katılan tüm arkadaşlara teşekkür ediyor, bir dahaki sorunda görüşmek üzere diyorum.

Benim sorunum çözüldü, kitleyin beni...
Cengiz ÜNAL
www.cengizunal.com.tr

heartsmagic

Gönül ister ki güncel olan sürümü kullanasın ancak ses sorunu çözülmeden bu çok can sıkıcı olur. Ne diyeyim umarım 11.04'de sorun çözülmüş olur.