Ses Kartında Sorun

Başlatan izmit41, 11 Kasım 2010 - 22:57:22

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

izmit41

Benim sorunum şu sistemde ıkı adet ses kartı olarak görmus asıl olan via realtek etkın olmalı  ..bu durumu nasıl düzeltebilirim bu yüzden hopörlerden ses gelmiyor..asagıya sistem cıktısını veriyorum..yardım edersenız sevınırım..
*-multimedia           

description: Audio device

product: RV635 Audio device [Radeon HD 3600 Series]

vendor: ATI Technologies Inc

physical id: 0.1

bus info: pci@0000:02:00.1

version: 00

width: 64 bits

clock: 33MHz

capabilities: pm pciexpress msi bus_master cap_list

configuration: driver=HDA Intel latency=0

resources: irq:25 memory:fbdfc000-fbdfffff

*-multimedia UNCLAIMED

description: Audio device

product: VT1708/A [Azalia HDAC] (VIA High Definition Audio Controller)

vendor: VIA Technologies, Inc.

physical id: 1

bus info: pci@0000:20:01.0

version: 10

width: 64 bits

clock: 33MHz

capabilities: pm msi pciexpress cap_list

configuration: latency=0

stratovarius

Ses sisgesine tıklayıp ayarlardan ana kanal olarak inteli seçmeyi denediniz mi?

Çıktınızda birisi hdmi diğeri normal çıkınız. Hdmi aktif olabilir diğeri sessizdeyse sesini açınız. (ses simgesine tıklayıp diğer kanalın)

izmit41

ses simgesinde ekran kartının ses donanımı geliyor bunun silinip  via realtek tanımlanması lazım..bende ubuntuda yeniyim..sevgiler..

heartsmagic

Ses ayarlarında sadece bir aygıt mı görünmekte?
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

izmit41

evet sadece ekran kartının ses sistemi görünüyor..sevgiler..

izmit41

arkadaşlar bu sorunum devam etmekte..çözümü bilen yokmu..

stratovarius

Ses simgesine tıklayınız. Tercihler deyiniz çıkış bölümünden diğerini seçip deneyiniz.

Daha öncede söylemiştim.

izmit41

merhaba..onu zaten yapmısdım orda zaten ekran kartınının ses sürücüsünden baska aygıt görünmüyor..yanı baska aygıtı tercih edemiyorum..yardımın için sagol..sanırım ubuntuyu kaldıracagım..

guestwho

Uçbirimde şu komutu çalıştırdıktan sonra:

alsamixer

"F6" tuşuna bastığında seçeneklerde neler görünüyor ?
You want weapons? We're in a library. Books are the best weapon in the world. This room's the greatest arsenal we could have. Arm yourself!

matrax_41

linux-backports-modules-alsa-maverick-generic paketini kur. Bilgisayarı yeniden başlatıp dene.

mehmetux

Aynı sorunu bende yaşıyordum, hatta her güncelleme sonrası başıma geliyor, via aygıt kayboluyor.. Çözüm olarak
wget -O alsa-info.sh http://www.alsa-project.org/alsa-info.sh
bash alsa-info.sh --stdout
cat /proc/asound/{version,cards,devices,hwdep,pcm,seq/clients}; sudo rm /etc/asound.conf; sudo rm -r ~/.pulse ~/.asound* ;sudo rm ~/.pulse-cookie; sudo apt-get update; sudo apt-get install aptitude; sudo aptitude install paman gnome-alsamixer libasound2-plugins padevchooser libsdl1.2debian-pulseaudio; sudo lshw -short;ls -lart /dev/snd;  cat /dev/sndstat; lspci -nn;  sudo which alsactl; sudo fuser -v /dev/dsp /dev/snd/* ; dpkg -S bin/slmodemd; dmesg | egrep 'EMU|probe|emu|ALSA|alsa|ac97|udi|snd|ound|irmware'; sudo /etc/init.d/sl-modem-daemon status; sudo grep model /etc/modprobe.d/* ; sudo dmidecode|grep roduct; lsmod | egrep 'snd|usb|midi|udio'; aplay -l; sudo lshw -C sound
Uçbirimden sırasıyla 3 komutu girip bilgisayarı yeniden başlatıyorum sonra ses tercihlerinden çıkış ve giriş kısmından via aygıtı seçiyorum, sadece kasanın arkasındaki ses çıkışından ses alabiliyorum öndeki panelden ses alamıyorum...
Kaynak https://help.ubuntu.com/community/SoundTroubleshootingProcedure.
Soru sormadam önce empati kurmak lazım.

izmit41

yardımın için sagol bir deneyeyim..buraya yazarım