Ubuntu 10.10 Netbook Edition; başlatıcı

Başlatan lener49fi, 07 Kasım 2010 - 19:04:18

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 3 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

lener49fi

Merhaba. Netbook Edition ile açılış yapıldığı zaman solda bir bar çıkıyor, bunun adı ne.. Bunu "masaüstü" seçeneğine de eklemek istiyorum.. Ne yapabilirim?

O başlangıçta çalışma alanları geçişi için kullanılan butonda ki opsiyon "masaüstü" seçeneğinde de var mı?

Arama yaptım ama buna benzer şeyler bulamadım.. Tam olarak da ne arayacağımı bilemediğimden detaylı bir arama yapamadım..
Teşekkür ederim. ;)

if

Sanırım bahsettiğiniz o bar Unity. Yalnız, "masaüstü" seçeneğiyle ne kastettiniz anlamadım.

lener49fi

açılışta, tercihler var ya hani;

netbook edition 2d
netnook edition
desktop

..

desktop kast ettiğim..

heartsmagic

Eklemek istediğin yer neresi, normal Ubuntu sürümü mü? Eğer öyleyse unity'yi kurduğunda oraya kendiliğinden ekleniyor. Yok ben zaten Netbook sürümü kullanıyorum unity var diyorsan, bu durumda Gnome kurman gerekiyor sanırım.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

lener49fi

netbook editionda sol tarafta ki şey unity.. öğrenmiş oldum.. ;) şimdi orada, çalışma alanlarında geçiş yapmayı sağlayan bir buton var ve çok hoş bir efekti var.. onu, üst panale ekleyebilir miyim; eğer bir başlatıcıysa bu, özel başlatıcı ekleme seçeneği komutu ne?..

if

Sistem>Seçenekler>Ana Menü yoluyla bir pencere açılacaktır. Eğer bahsettiğiniz şeyin ismi oradaysa Özellikler butornuna basarak çalışmasını sağlayan komutu öğreneceksiniz. Ardından, Gnome panele sağ tık>Panele Ekle>Özel Uygulama Başlatıcıyı seçerek isim ve komutu yazarsınız ve isteğiniz olur. Ya da Panele sağ tık>Uygulama başlatıcıya iki tık>ve bahsettiğiniz şeyi açılan listeden seçebilirsiniz, varsa tabi.

lener49fi

[IMG]http://www.resimyukle.gen.tr/?di=1312892399731[/img] resimde görülen 2 numara, dediğim bar.. 1 numara sorduğum "çalışma alanları geçiş butonu" o.. 3 numara ile gösterdiğim de olsa süper olur diyeceğim şey.. :p

heartsmagic

Sen bunu normal Gnome'a mı eklemek istiyorsun?

lener49fi

Hah!.. Evet, işte.. Bunu istiyorum.. :) bunu yapamaz mıyız?

bytan

Umut en büyük kötülüktür; işkenceyi uzatır. - F.N.

Bir şey ne ise odur, bu kadar. Öyleyse, iki şey arasında bağdaşıklık varsa, bu aralarında iletişim kuruyorlar demek değildir.
"... kavrayışını bilgi ile derinleştir ..."
PF @ ST

lener49fi

ironic

Gnome panel uygulamacıklarında çalışma alanı değiştirici var. Bu istenileni sağlamıyor mu? onu direk panele ekleyebileceğini pek sanmıyorum.

heartsmagic

O istediğin masaüstü geçişini normal Gnome ile kullanamazsın, ancak Gnome Shell üzerinde zaten mevcut.

dorruk

Bu sol tarafta çıkan paneli kaldırmanın bir yolu yok mu? Netbook ta monitör ufacık. Daraltıyor ekranımı. En azından gizleyebilsem...

dorruk

lener49fi sen bişiler bulabildin mi bununla ilgili?

sema

Alıntı yapılan: dorruk - 12 Kasım 2010 - 00:07:28
Bu sol tarafta çıkan paneli kaldırmanın bir yolu yok mu? Netbook ta monitör ufacık. Daraltıyor ekranımı. En azından gizleyebilsem...

Hangi paneli? Ekran görüntüsü koyar mısın anlamam için? Normalde panele sağ tık yapıp sil demen yeterli olur ama bu değil sorun anladığım kadarıyla. Ekran görüntüsü alabilir miyim?
susema

heartsmagic

O panel Unity'ye has bir durum, eğer bakacaksan o yönde bakmalısın. Fakat kaldırdığında Unity ne kadar Unity olarak kalır bilemiyorum.

Not: Yanılmıyorsam Unity'den bahsediyorduk.

dorruk

Masa üstünde ve dizüstünde de ubuntuya geçmek istiyorum. Devamlı yanımda taşıdığım netbook a ubuntu kurdum alışmak için. Fakat, alışkın olduğum başlat menüsü ve barı olmayınca bocalıyorum. Sonuçta kullanıcı olarak kalmak istiyorum. Kur kaldır yapamam. Suse  yi bu nedenle bıraktım. Ubuntu da herşey daha erişilebilir ve kullanışlı geldi. Sizler bana çok yardımcı oldunuz. (foruma yazdıklarınız çok büyük bir kaynak) Unity de sıkıntım ekranı daraltması. Masaüstünde geniş ekranla bu sorunu aşabilirim; ama netbook için ayarlama lazım.   

heartsmagic

Unity'nin güncel sürümünde o panel gizlenebiliyormuş. Eğer netbook kullanıyorsan ancak yine de Unity istemiyorum diyorsan normal Gnome üzerinden de işlerini yürütebilirsin.

sema

Alıntı yapılan: dorruk - 04 Aralık 2010 - 10:39:59
Masa üstünde ve dizüstünde de ubuntuya geçmek istiyorum. Devamlı yanımda taşıdığım netbook a ubuntu kurdum alışmak için. Fakat, alışkın olduğum başlat menüsü ve barı olmayınca bocalıyorum. Sonuçta kullanıcı olarak kalmak istiyorum. Kur kaldır yapamam. Suse  yi bu nedenle bıraktım. Ubuntu da * her şey daha erişilebilir ve kullanışlı geldi. Sizler bana çok yardımcı oldunuz. (foruma yazdıklarınız çok büyük bir kaynak) Unity de sıkıntım ekranı daraltması. Masaüstünde geniş ekranla bu sorunu aşabilirim; ama netbook için ayarlama lazım.   

Kaldırmadan yapılabilir. Çıkış yapın ve yeniden giriş yaparken alt tarafta Klasik Ubuntu Masaüstünü seçebilirsiniz. Ya da giriş ekranından da değiştirebilirsiniz, resim ekleyeyim (ama bence çok güzel ve kullanışlı);

susema

lener49fi

ben Unity'nin o soldaki barına hayran oldum fakat genel olarak Klasik Ubuntu Msaaüstü bence kullanışlı olduğu için Unity'i kullanmıyorum.

@dorruk bende size bir soru sorayım; 10.04 kullandınız mı, 10.10'un performansından memnun musunuz?

dorruk

Şu an sitedeki enson sürümünü kullanıyorum. Deneme amaçlı indirip kurduğum versiyonu hatırlamıyorum. Performans değerlendirmesi yapacak kadar da bilgim yok. Sonuçta son kullanıcıyım. Ancak şu ana kadar önceki işletim sisteminde ne yapıyorsam Ubuntu'da da hepsini yapabiliyorum. Tek sorun alışkanlıklar. Onuda yenmek üzereyim gibi...

Unity panelini saklamanın yolunu arıyorum...

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 07 Aralık 2010 - 00:47:02

@Sema, resim için çok teşekkür ederim. Unity i kaldırmanın yolunu öğrendim Ancak, sana hak verdim. Unity daha güzel geldi. @heartsmagic'in uyarısını dikkate alıp, gizleme yolunu araştırmaya devam edeceğim.

heartsmagic

@dorruk, şu an kullandığın sürümde gizleme olmayabilir. Zaten bahsedilen şey kendiliğinden gizleme, sanırım o da 11.04 ile beraber kullanımda.

sema

Unity gerçekten çok güzel ve kullanışlı. Bir iki şey daha öğrenebilseydim özelleştirilmesi ile ilgili konu açabilirdim ama yapmak isteyip de yapamadıklarım var ne yazık ki.

@heartsmagic kendiliğinden gizlemeyle henüz karşılaşmadım (Alfa, sıfırdan kurulum) ama dediğin gibi gelir herhalde.

@dorruk Unity'nin tamamen kaldırılmasını yanıma not almıştım, gerekirse veririm ama kalsın bence de..
susema

heartsmagic

Alıntı yapılan: sema - 07 Aralık 2010 - 12:11:43
@heartsmagic kendiliğinden gizlemeyle henüz karşılaşmadım (Alfa, sıfırdan kurulum) ama dediğin gibi gelir herhalde.

Açıkçası kendim tecrübe edemediğim için sadece okuduklarımla yorum yapmıştım.
http://www.omgubuntu.co.uk/2010/11/desktop-unity-your-questions-answered/
Burada geliştiriciler 11.04 ile olacak demişler.
http://www.omgubuntu.co.uk/2010/12/screenshot-desktop-unity-in-natty/#comment-105631975
Burada bir kullanıcı oluyor demiş.

Fakat durum şu an nasıldır bilemiyorum.