Bir kac TIK ile Ubuntu 10.10 da Mac OS X Keyfi

Başlatan cafenetland, 06 Kasım 2010 - 23:01:45

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

alquirel

Alıntı yapılan: HakanTurkalp - 19 Kasım 2010 - 20:57:12
teşekkürler, yaptım sayenizde.birde şöyle bir sorunum var.açık olan programın açık olup olmadığı belli değil.başlat menüsüne gelmiyo arka planda çalışıyo sanki program.
mesala bu fotoğrafta çalışan uygulamalar var fakat bunu anlamak olanaksız.(açık olan uygulamaların elmanın sağına doğru dizilmesi gerekiyo normalde.)
http://i54.tinypic.com/xf1aa.png
onu nasıl ayarlayabiliriz.

Panele Ekle > Pencere Listesi

HakanTurkalp

Alıntı yapılan: alquirel - 19 Kasım 2010 - 21:11:51
Alıntı yapılan: HakanTurkalp - 19 Kasım 2010 - 20:57:12
teşekkürler, yaptım sayenizde.birde şöyle bir sorunum var.açık olan programın açık olup olmadığı belli değil.başlat menüsüne gelmiyo arka planda çalışıyo sanki program.
mesala bu fotoğrafta çalışan uygulamalar var fakat bunu anlamak olanaksız.(açık olan uygulamaların elmanın sağına doğru dizilmesi gerekiyo normalde.)
http://i54.tinypic.com/xf1aa.png
onu nasıl ayarlayabiliriz.

Panele Ekle > Pencere Listesi
teşekkürler hocam.

mami96

Panele ekleme islemini yapamadim ben acaba nasil olacak? Bende masaustu yaziyor ona tiklayinca acik olan uygulamalar gosteriliyor sadece :)

heartsmagic

Panel varsa orada sağ tıklayarak Panele Ekle diyeceksin.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

SCHRANZ

Tam olarak anlayamadım . Biraz daha detay yazabilir misin ?
MUTLULUK MU ?

BIRAZ ALKOL ,

BIRAZ BEYINSIZLIK .

alquirel

Panel dediğimiz şey, ekranın dört kenarının birinde (ikisinde, üçünde, hepsinde) windowstaki başlat çubuğuna benzer bileşenler, tabii ki başlat çubuğundan kat kat yetenekli arkadaşlarımızdır. Onlara (boş yerlerine) sağ tıkladığında Panele Ekle seçeneği çıkar, ona tıklarsan bir liste açılır. Oradan ihtiyaç duyulan uygulamacık seçilir.

SCHRANZ

panele ekle>pencere listesi ekle de.
ubuntuda böyle ama mac temasında nasıl bilemem.
bak o eklediğin şeyin soluna tıkladığında sağa sola oynatabiliyorsun,ordan sola doğru genişletirsen istediğin gibi olur..eğer ona ihtiyacın kalmazsa da panelden silersin.

anlatabildim mi bilmiyorum ama inş yardımcı olabilmişimdir... çok fazla bilgim olmasa da....
MUTLULUK MU ?

BIRAZ ALKOL ,

BIRAZ BEYINSIZLIK .

alquirel

@SCHRANZ,
Linux dünyasında birine yardımcı olabilmenin hazzı çok büyüktür. Umarım bu haz sende daim olur. ;)

Ayrıca Mac teması sadece bir görünüm ayarıdır. Bunu yüklediğinizde sistem değişikliği yapmış olmazsın. Yani farklı farklı tema kullanmakta olan bütün ubuntucular panele sağ tıkladığında panele ekle yazısını görür.

empax

Kaldırmak isteyenler terminale,
cd ~/.macbuntu/10.10-2.3/ && ./uninstall.sh
yazsınlar.

ya da /.macbuntu/10.10-2.3/ konumundaki uninstall.sh dosyasını çalıştırın.

Linux Mint 10'da sistem desteklenmiyor hatası veriyor. Bir çözümü var mıdır ?
Checking Ubuntu version...
Failed. System not supported, script will end here

بسم الله الرحمن الرحيم
|ACEMİLER İÇİN İLK DURAK|Çözüldü|Kod etiketi|

bytan

Bu bir sorun değil ki çözüm olsun. Betiğin mint'i desteklemesini bekleyeceksin veya her bir özelliği kendin teker teker sistemine uygulayacaksın.
Umut en büyük kötülüktür; işkenceyi uzatır. - F.N.

Bir şey ne ise odur, bu kadar. Öyleyse, iki şey arasında bağdaşıklık varsa, bu aralarında iletişim kuruyorlar demek değildir.
"... kavrayışını bilgi ile derinleştir ..."
PF @ ST

empax

Alıntı yapılan: bytan - 29 Kasım 2010 - 21:53:04
Bu bir sorun değil ki çözüm olsun. Betiğin mint'i desteklemesini bekleyeceksin veya her bir özelliği kendin teker teker sistemine uygulayacaksın.

Yabanci kaynaklarda bu tema mint adi altinda da paylasilmis.
Neyse cokta lazim degil bosverin.
بسم الله الرحمن الرحيم
|ACEMİLER İÇİN İLK DURAK|Çözüldü|Kod etiketi|

bytan

Alıntı yapılan: empax - 29 Kasım 2010 - 21:21:25

Alıntı YapChecking Ubuntu version...
Failed. System not supported, script will end here

Betik yazarının planladığı gibi yapması gerekenleri yapmış. Bu bakımdan hata değil.
Umut en büyük kötülüktür; işkenceyi uzatır. - F.N.

Bir şey ne ise odur, bu kadar. Öyleyse, iki şey arasında bağdaşıklık varsa, bu aralarında iletişim kuruyorlar demek değildir.
"... kavrayışını bilgi ile derinleştir ..."
PF @ ST

cooles01

gokhankesli

Gayet kolay ve anlaşılır olmuş,zira önceki sunumda bu işlem bir çok adımda yapılıyordu..Ancak şöyle bir sorunum var,bu kurulumu yaptıktan sonra masa üstü küpüm ctrl+alt ve mouse hareketleri ile bağımsız dönmüyor..Bunu nasıl çözebilirim?

muratöner

valla bir temanın 4x4 olarak bu kadar güzel ve iyi olacağını düşünmüyordum belkide çok erkende konuşmuş olabilirim ama bence süper oldu bilgisayarım

x x x x

yinede güzel paylaşım  uğraştırmadan kuruluyor.

kalkan1973

Çok teşekkür ettim.... Yükledim...Maşaallah süper oldu... :)
Evde İşte her yerde Linux

fthkrkmz

oldum olası birşeylere benzemeye çalışmak bana garip gelmiştir :) Meraklısına gerçekten güzel bir çalışma

Tilki

Benzemek değil de sanki o havayı yakalamaya çalışmak gibi bir şey galiba bu fthkrkmz. Ben de büyük teknoloji marketlerine gittiğimde mutlaka Mac'lerin başına çöker, aradaki farkları, eksiklikleri, fazlalıkları gözlemlemeye çalışırım. OsX'in derli toplu tasarımı, pencerelerindeki basitlik, buna rağmen ortaya koyduğu çekicilik hep ilgimi çekmiştir. Doğrudan OsX görünümünü hedefleyen temalar benim de ilgimi pek çekmiyor. Onun yerine o sadelik, basitlik havasını yakalayan farklı tema ve düzenleri inceliyorum. Kişisel günlüğümde de (http://tilkinindilinden.com) bununla ilgili bir iki yazı karalamıştım.

kaansef

Önceden Mac OS X'in temasına hayrandım fakat 10.04 çıktığından beri Mac OS X'in teması gözüme güzel gözükmemeye başladı.Bence ubuntunun standart teması çok daha güzel Mac OS X'inkinden.Tabii ki zevk meselesi.Zevkler ve renkler tartışılmaz.
# 28065

nebiaydogdu

herşeyi ile 10 numara tema olmuş cario dock ile çok daha iyi sonuç alınıyor mac deki animasyonlara kadar herşey var içinde en azından denemenizi tavsiye ediyorum yazan emek harcayan bize aktaran herkese teşekkürler...

beko44

nebiaydogdu

çalışan programları göremeyen arkadaşlar cairo dock kurup macbuntuyu yeniden kurun cairo da çalışan uygulamalar gözüküyor

Neptunmavisi

Beğenenler baya beğenmiş gibi,  bende indiriyorum şu anda,  merak ettim bakalım kullanması eğlencelimi :)
İşlemcide AMD, İşletim sisteminde Linuxtan şaşmam.

Blade44

Yalnız bu temayı deaktif etmenin yolu yok mu ? Tema değişince hala mac efektleri kalıyor. Pencere küçültme efekleri,sol alta mausu götürünce masaüstüne gitmesi vs... Nasıl silecez bunları ?

Edit : Nasıl kaldırılacağını buldum :

cd ~/.macbuntu/10.10-2.3/

./uninstall.sh