AWN yi tamamen nasıl silebilirim?

Başlatan stef_q, 06 Kasım 2010 - 11:35:56

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

stef_q

AWN programının resetleme özelliği yok. Fakat benim bu programı resetlemem gerekli. Programı synapticten complete removal diyecek şekilde sildim. home dizini içinde tüm awn klasörlerlerini aratıp elle sildim. üzerine de belachbit i sudo olarak çalıştırdım. sistemi yenşiden  başlatıp awn yi kurdum i kurdum. fakat tüm ayarlarım hala aynıydı. hala ubuntu üzerinde programları tamamen silememek çok ilginç. neden bir programı tüm özellikleri ile silemiyoruz ? bunun için windowstaki gibi özel unistaller programı gibi bir şey önerebilirmisiniz ? veya bunun için bir başka yol varmı ? (ubuntu 10.1 kullanıyorum)

stratovarius

Home/kullanıcı adnız bölümünde gizli dosya olarak bulunan awn klasörünü siliniz. Ayrıca yine gizli dosya olan .config klasörü içine bakınız yine awn ile ilgili dosya varsa silip deneyiniz.

stef_q

Gizli dosyaları taratarak homeden awn olan herşeyi silmiştim zaten.

Yeni kullanıcı yarattım ayarlar sıfırlanmış vaziyette başladı awn.  tabi benim bu ayarları kendi kullanıcımda yapmam gerek.

bytan

~/.config/awn ve ~/.gconf/apps/avant-window-navigator dosyalarını silip alttakini çalıştır:

gconftool-2 --recursive-unset /apps/avant-window-navigator
Umut en büyük kötülüktür; işkenceyi uzatır. - F.N.

Bir şey ne ise odur, bu kadar. Öyleyse, iki şey arasında bağdaşıklık varsa, bu aralarında iletişim kuruyorlar demek değildir.
"... kavrayışını bilgi ile derinleştir ..."
PF @ ST

stef_q

internette onuda bulmuştum. denedim yine işe yaramıyor :(

stratovarius

O zaman gnome ayarlarını tamamen sıfırlamayı deneyebilirsiniz.

Aşağıdaki komutla konsoldan bu dsoyaları silebilirsiniz(silmeden önce isterseniz yedeğiniz alınız).

rm -rf .gnome .gnome2 .gconf .gconfd .metacity

Ya da home/kullanıcı adınız konumuna girip bu dosyaların ismini değiştiriniz. Sonra yeniden başlatıp deneyiniz.

Bütün masaüstü ayarlarınız gitmesi demektir unutmayınız!!!!!

stef_q

stratovarius bu olayın gnome ile alakası nedir acaba ? AWN yi kde de de açabilirim.

stratovarius

Sonuçta bahsettiğimiz ayar dosyalarını silmenize rağmen düzelmediğini belirtmişsiniz.

Yeni kullanıcıda ise sorun yaşamıyorum diyorsunuz. O zaman gnome ayarlarına belki işlenmiş  bir şey olabilir diye sıfırlamak çözüm olabilir diye ekledim.

Yapıp yapmamak size kalmış.

Kdede aynı sorunu yaşasaydın bu sefer .kde dosyasını silmeni önerirdim.

sem

Pidgin'in ayarları sakladığı dosyanın pidgin ile alakası yok, .purple gibi bir ismi vardı. Belli ki bu tarz bir dosya daha var ama nasıl bulunur kestiremedim hiç. Yeni oluşturduğunuz ve asıl kullandığınız kullanıcıların dosyalarındaki farklardan yola çıkılabilir, ama ne kadar pratik olur tartışılır tabi...
".NET çemberinden geçen lirisist etkisi bir 'Volcano', bir yüzüm Java bir yüzüm Badalamenti Don Tano"
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
"Her yer ölüm yine, burası dünya
Derken ölüm bile bu nasıl dünya?
Benden ölüm dile, batıyor gün yine
Burası dünya?

stef_q

sem0900 pidgin purple dosyasını kullanıyor. Diğer program gerektiği zaman isteğe bağlı olarak pidgin ile uyumlu çalışabilmek için bu dosyaya erişir. Burda sadece isim değişikliği var.
stratovarius aslında bende sorunun gnomeyi resetleyerek olabileceğini düşündüm ama denemedim (ve denemeyeceğim bir sürü ayarımı böyle bir şey için silmeyeceğim, çözümünüzz ,için yinede teşekkr ederim). Asıl öğrenmek istediğim neden bu ayarları gnome ayarları ile bütünleşik olduğu ? Tüm progranlar kendine her kullanıcı home dizisinde birer dizin açsa ve onu kullansa daha iyi olmazmıydı ? Sadece awn değil diğer programları sildiğimde de bir sürü şey arkada kalıyor. Bu problemi çözsem de genel bir çözüm bilmek isterdim açıkçası. home dizinin bu kadar karışık ve düzensiz işlendiğini bilmiyordum açıkçası.

sem

Evet aslında benim demek istediğim de oydu. Pidgin'de oluşan bir hata nedeni ile bütün ayarları sıfırlamak gerekiyordu. Çünkü sizdeki gibi normal bir şekilde silip tekrar yükleme yaptığım zaman eski ayarlardan dolayı çözülmeyen bir sorun oluyordu. Sonuç olarak .purple dosyasını silerek sorun halloldu.

Demek istediğim şu: yani daima ismi awn ile alakalı bir dosya arıyoruz ya, belki de aranılan dosyanın adı Pidgin <> purple, Awn <> "bir isim" şeklinde yani awn'den bağımsız bir dosya ismi olabilir diyorum.

En özeti: Ayarlar Gnome ile tümleşik değil de, belki Pidgin gibi kendi isminden farklı bir isme sahip bir dosyada saklanıyordur. O dosyayı bulsak sorun hallolabilir belki Gnome ayarlarını sıfırlamaya gerek kalmadan...

Alıntı yapılan: sem0900 - 07 Kasım 2010 - 15:27:22
ama nasıl bulunur kestiremedim hiç. Yeni oluşturduğunuz ve asıl kullandığınız kullanıcıların dosyalarındaki farklardan yola çıkılabilir, ama ne kadar pratik olur tartışılır tabi...

Dosya varsa da ben bilmediğim için bu şekilde bir öneri getirmiştim.

Kolay gelsin, umarım sorun hallolur... İyi akşamlar...
".NET çemberinden geçen lirisist etkisi bir 'Volcano', bir yüzüm Java bir yüzüm Badalamenti Don Tano"
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
"Her yer ölüm yine, burası dünya
Derken ölüm bile bu nasıl dünya?
Benden ölüm dile, batıyor gün yine
Burası dünya?

bytan

Alıntı Yap
home dizinin bu kadar karışık ve düzensiz işlendiğini bilmiyordum açıkçası.

Olaya iki açıdan yaklaşmak lazım. Birincisi sistemin tuttuğu ayarlar, ikincisi yazılımın tuttuğu ayarlar. Sistem, gconf, gconfd gibi klasörler yardımıyla yapılandırmalarını tutar. Kullanılan yazılım ise geliştiricinin tercihine göre config gibi bir klasör altında açılan dosya veya klasör yardımıyla ayar tutabileceği gibi kendi başına doğrudan ev dizini altında bir klasör açılarak da tutulabilir. Sonuçta hepsi aynıdır, gizli dosyalar arasındadır.

4 önerim var:

1- Yapmadıysan purge ile sistemden kaldır ve tekrar kur.
2- Yazılımın sitesine gidip wiki sayfalarını biraz karıştır.
3- Kullanıcı dizini altındaki dosyaları karıştır.
4- @stratovarius'un örneklendirdiği klasörler gibi klasörlerin isimlerini değiştirerek hangi klasör altında ayarın tutulduğunu bulmaya çalış. Böylece doğrudan hem ilk klasörü bulursun hem de ayarlarından olmazsın. Ayrıca bunun için ikinci açtığın kullanıcı hesabını bile kullanabilirsin.

Gconf editör ile /apps/avant-window-navigator girdisine ulaştığında neler görüyorsun? Tamamen sıfırlanmış gibi mi?
Umut en büyük kötülüktür; işkenceyi uzatır. - F.N.

Bir şey ne ise odur, bu kadar. Öyleyse, iki şey arasında bağdaşıklık varsa, bu aralarında iletişim kuruyorlar demek değildir.
"... kavrayışını bilgi ile derinleştir ..."
PF @ ST

stratovarius

Ubuntu-tweak kurunuz. Temizleme aracı bulunmakta programın. Awnyi synaptic ile kaldırdıktan sonra bu program ile sistem ayar dosyası artıklarınıda temizleyiniz.

Sonra home klasöründeki awn klasörlerini temizledikten sonra awnyi kurup yeniden deneyiniz.