[Çözüldü] Ubuntu 10.10 Açılmıyor

Başlatan renegade, 06 Kasım 2010 - 08:44:44

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

renegade

Merhaba arkadaşlar, ubuntuyu yeni kullanmaya başladım dayım kullanıyordu gördüm çok beğendim bende bi deneyeyim dedim ama ne olduysa ondan sonra oldu sanki çok istediğim içinmiş gibi ne yaptıysam olmadı.. Önce 4 GB'lik bir versiyonunu indirdim ubuntunun DVD'ye çektim sonra onu Wubi ile yükledim hepsini ayarladım kurulum bitti dedi restart attım. Sonra bilgisayar tekrar başladığında ilk ekran geliyor orayı geçir tam o Windows mu Ubuntumu diye soracağı yere gelmeden makine kendine reset atıyor hep aynı şeyi yapıyor. Bu zaten asıl sorunum. Sonra ben bide Windows'u sildim öyle tek başına kurdum Swap ayarladım EXT4'de yaptım olmadı EXT3'te yaptım olmadı. Tek başına kurulu olduğu halde yine kendine makina aynı yerde reset atıyor. Daha sonra eskiden aldığım bi dergide Pardus'un CD'sini vermişlerdi onu bi deniyim dedim onu kurdum aynı sorun onda da oldu yine makina kendine reset attı. Sonra Windows kurdum tekrar ve WUBİ indirdim tek başına 3-5 MB bişey onu çalıştırdım internetten indirdi filan kurdu herşeyi yaptı bu sefer oldu ama 10.04'tü bende güncellemesi vardı diye yazıyodu görünce aa dur güncelliyim şunu dedim bastım 45 Dk 1 Saat filan geçti restart attım makinaya ben 10.10 kurulu bu sefer ama yine açılmadı yani makina 10.04'ü açıyor ama 10.10'u açmıyor Pardus olayını ise hiç anlamadım. Böyle saçma bi hataya sahibim yardım edebilirseniz çok sevinirim. Tek başına da kurabilirim sorun değil benim için zaten windows'u istemiyorum.

İntel Core 2 Duo E6300 (64 Bit destekliyor) - Nvidia GeForce 9800 GT Synergy 1 GB - 2.50 GB Ram... Bu arada benim Bios'ta öncelik sırası CD-Rom'a ait. Bios'tan anlamadığım için kurcalamak istemedim sadece gördüm :) Yardımlarınızı bekliyorum teşekkür ederim :)

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 06 Kasım 2010 - 11:26:38

En son ubuntunun sitesinden indirdim bi tane 10.10 64 Bit onu cd'ye çektim denedim kuruldu Windows'un yanına güncellemeleride yaptım bir sorun çıkmadı yani sorun halloldu o kadar boşuna mı uğraşmışım yani  ::)